Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Dupa ce a vazut moartea cu ochii, Lee Knight nu intelege de ce femeia adorata a vrut sa-l omoare
Si-a otravit barbatul cu antigel
-- O britanica din Stafford a pus la cale planul diabolic pentru a intra in posesia asigurarii in valoare de un sfert de milion de lire sterline
 8 februarie, 15:27 
Sotii Knight, pe vremea cand erau un cuplu fericit
"Am adorat-o. Imi zicea ca ma adora. Si totusi a vrut sa ma omoare". Asa incepe povestea tragica a unui american, care la 38 de ani, nu mai vede, nu mai aude si abia daca isi mai poate strange in brate copilul de noua ani. Merge, de trei ori pe saptamana, la spital pentru dializa. Are jumatatea stanga a fetei paralizata si leziuni ireparabile pe creier. A fost schilodit pe viata dupa ce sotia i-a pus antigel in mancare. Dupa ce a stat patru luni in coma, barbatul a aflat si pretul mortii sale: un sfert de milion de dolari pe care femeia i-ar fi incasat, ca asigurare. Potrivit "Daily Mail", sotia adorata a pus la cale planul diabolic dupa ce, luni intregi, a cautat scenarii pe internet.
Lee Knight marturiseste, cu durere, ca sotia sa, Kate, i-a distrus viata. Cu toate acestea, in mod incredibil, spune ca nu o poate uri. "Incerc sa nu ma mai gandesc la ea, pentru ca, daca fac asta, ma supar foarte tare si incep sa o urasc pentru ceea ce mi-a facut. Mi-a dat viata peste cap intr-un mod ireparabil. Lucru pe care nu cred ca o sa-l accept vreaodata. De altfel, cum as putea? Mi-a fost sotie. Am adorat-o. Am crezut ca si ea ma iubea la fel de tare. Obisnuia sa ma trezeasca in toiul noptii, sa-mi spuna cat de tare ma iubeste", spune barbatul.
Viata lui Lee, fost conducator de echipa de la o fabrica din Stafford, s-a schimbat radical in aprilie 2005. La cinci zile de la aniversarea celor sapte ani de casatorie, pe 9 aprilie, sotia sa, Kate, cu 10 ani mai tanara, a decis sa puna in aplicare unul dintre sutele de planuri diabolice, pe care le gasise pe Internet in ultimele luni. Avea si un scop cat se poate de precis: acela de a incasa asigurarea de viata a barbatului, pe care o estimase ca valorand 250.000 de lire sterline. A ales antigelul, lichid folosit la motorul masinilor, si care, inghitit in cantitati infime, duce la moartea unui individ. L-a turnat in mancarea chinezeasca a barbatului, care, a dezvoltat un ulcer perforat. A stat in coma patru luni. Chiar daca au fost momente cand medicii nu-i mai dadeau nici o sansa, data fiind gravitatea intoxicarii, Lee a supravietuit.
"Nu stiu cum se simte cand ma vede in halul in care sunt", mai spune barbatul, care locuieste in prezent alaturi de parintii sai Annette si Maurice. "Chiar si cand eram in spital, nu i-a pasat de mine. M-a lasat fara bunurile din casa, pe care le-a luat cu ea cand a plecat, impreuna cu baiatul nostru, Jac. Mi-a luat chiar si verigheta, si portofelul. La nici cinci luni dupa aceea, traia deja cu un alt partener, cu care s-a si logodit, de Craciun".
Femeia nu a avut nici un fel de remuscare pentru gesturile sale incalificabile. Ba mai mult, in timpul procesului, a incercat sa convinga instanta ca Lee era violent si ca s-ar fi imbolnavit din cauza ca ar fi baut prea mult.
"Am avut incredere totala in ea"
Lee crede ca sotia sa traieste intr-o lume a ei, in care nu mai distinge binele de rau. "A reusit chiar sa se convinga pe sine ca nu ea mi-a facut ce mi-a facut", spune barbatul, care, macinat de amintiri, incearca din rasputeri sa mearga mai departe.
Lee si Kate s-au cunoscut cand ea era doar o adolescenta de 18 ani si lucra in pub-ul parintilor sai, iar el, un client obisnuit, venit sa bea o bere cu un amic. S-au casatorit in ciuda opozitiei familiei lui Lee, care o considerau pe viitoarea sotie a fiului lor prea mica pentru un pas asa de important. Tinerii erau fericiti si s-au decis ca vor sa traiasca impreuna toata viata. In scurt timp, a venit pe lume si baietelul lor, Jack. Micutul, acum in varsta de 9 ani, este motivul pentru care tatal sau s-a agatat de viata. "Imi amintesc de rasetele familiei noastre, cand ieseam la plimbare cu catelul nostru, in parc. Aveam toata increderea in ea, pentru ca, imparteam totul".
Singurii care pareau sa ii vada adevarata fata a lui Kate au fost parintii lui Lee. Annette, mama barbatului, isi descrie nora ca pe o persoana care traia intr-o alta lume. "Vorbea mereu despre diverse lucruri pe care le-a facut, pe care, mai tarziu, aflai ca, de fapt, nici macar nu avusese de gand sa le faca. Daca o prietena spunea ca e insarcinata, spunea si ea, imediat: "Si eu sunt insarcinata", pentru ca, peste cateva zile, sa spuna ca a pierdut copilul", povesteste femeia. Nu numai ca nu lucra mai mult de cateva luni intr-un singur loc sau ca isi inventa joburi pe care nu le-a obtinut. Ajunsese chiar sa imprumute sume enorme de bani si chiar sa opreasca pentru ea sumele pe care sotul i le dadea sa plateasca facturile pentru intretinerea locuintei, pe care, intr-un final, a ipotecat-o.
Inceputul sfarsitului
Barbatul ajunge cu povestea la momentul cand a inceput sa se simta rau, fizic. "Primele simptome le-am avut prin februarie 2005. Am transpirat dintr-o data, desi imi era foarte frig. Nu sunt genul de om care sa se lase rapus de o raceala, si, iarna fiind, am fost convins ca am racit. Mi-am revenit pentru o scurta perioada te timp, pana sa mi se faca rau din nou. Imi amintesc ca i-am spus lui Kate ca ma simt rau. Parea foarte atenta cu mine. La un moment dat, m-am simti atat de ciudat, incat am intrebat-o chiar, daca nu cumva mi-a dat vreun drog. Mi-a raspuns, plangand, ca ma iubeste, si ca nu mi-ar face asa ceva. Nu s-a panicat nici cand i-am spus, ingrozit, ca aveam impresia ca dormitorul a luat foc. S-a facut ca se duce sa stinga flacarile"
Cand au vazut ca nu mai poate sa respire si ca piciorul stang nu i se mai opreste din tremurat, rudele l-au dus la spital. Medicii l-au dignosticat cu insuficienta renala acuta si ulcer perforat si au decis sa il opereze de urgenta, I-au dat doar 40% sanse de supravietuire. In tot acest timp, sotia a stat la capataiul sau, parand extrem de ingrijorata.
S-a dat de gol cand i-a povestit unei vecine ca biopsia sotului sau nu a aratat nimic neobisnuit. I-a aratat apoi acesteia o sticla de vin si un bidon de anti-gel, din care lipsea o cantitate de circa 160 ml de lichid. Pe moment, Sarah Johnson nu a dat importanta vorbelor lui Kate. Insa, in secunda cand a facut conexiunea intre starea lui Lee si povestea lui Kate, femeia a luat legatura cu rudele acestuia si cu medicii care il tratau. Socati, acestia le-au cerut sa se adreseze imediat politiei. Kate Knight a fost arestata. Insa pedeapsa primita de femeie nu poate schimba cu nimic infirmitatea, pe viata, a sotului sau. Si nici nu-i poate sterge regretele de a nu-si putea vedea copilul sau de a-l putea strange in brate. A simtit pe pielea lui ce consecinte poate avea imbratisarea unei femei diabolice.
Cristina STEFAN  
 Afisari: 1260  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
N-a avut o reteta de supa de ciuperci?   de Olga Khan
Definitie   de Caius-Roland
A r h i v a
Stirile zilei 2008-02-08
 19:06 
Casa noua cu mort in baie
2 comentarii
 19:04 
Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant
1 comentariu
 18:55 
Electorale muzicale: Obama pe muzica de Black Eyed Peas
2 comentarii
 18:35 
Compania LukOil, pacalita de "nevasta" lui Emil Constantinescu
1 comentariu
 18:21 
Bursa revine pe rosu
 18:07 
Nemtii canta plecarea Nokia
2 comentarii
 17:38 
Scutirea romanilor de obligativitatea vizelor SUA mai intarzie
1 comentariu
 17:28 
Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei
2 comentarii
 17:15 
Revolutionarii se intorc de la Strasbourg direct acasa la Ion Iliescu
5 comentarii
 17:11 
A infipt cutitul in pilot
1 comentariu
 16:50 
Basescu invita Franta sa liciteze pentru constructia reactoarelor de la Cernavoda
1 comentariu
 16:41 
Nimeni nu vrea bibelourile favorite ale Elenei Ceausescu
3 comentarii
 16:40 
Atac armat la primarie
 16:15 
Presedintele CSM: Decizia CCR se refera la "o persoana", termen ce nu se regaseste in Constitutie
 15:45 
AVAS a dat in judecata Petrom
 15:26 
Noua misiune spatiala pentru naveta Atlantis
 14:47 
Ion Iliescu: Traian Basescu a ajuns un izolat
2 comentarii
 14:33 
Putin declara deschisa cursa inarmarilor
3 comentarii
 13:51 
Ministerul Sanatatii cere o ancheta in cazul exportului de hormoni ucigasi
 13:34 
Un satelit spion va lovi Pamantul
3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00960 sec.