Ziua Logo
  Nr. 4139 de miercuri, 23 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Heath Ledger, actorul din "Brokeback Mountain", a fost gasit mort in apartamentul sau


Imagini cu familia actorului, la scurt timp dupa primirea tragicei vesti (CNN)


Imagini cu momentele in care trupul neinsufletit al actorului este scos din apartament
 23 ianuarie, 11:27 
Heath Ledger
Actorul australian Heath Ledger, in varsta de 28 de ani, a fost gasit mort in apartamentul sau din New York. Potrivit postului de televiziune CNN, primele informatii ale anchetei indica drept cauza a decesului o supradoza de medicamente. Ledger a fost nominalizat la Oscar in urma cu doi ani pentru rolul din filmul "Brokeback Mountain". Actorul avea o fetita in varsta de doi ani, nascuta in urma relatiei sale cu actrita Michelle Williams. Imediat dupa aflarea vestii, peste 200 de fani si 75 de reporteri s-au adunat in fata cladirii din Broome Street, unde locuia actorul.
Potrivit politiei din New York (NYPD), actorul a fost gasit marti, in jurul orelor 15.30, de catre menajera acestuia, dezbracat si fara suflare, pe podeaua apartamentului sau. Potrivit anchetatorilor, in momentul in care o maseuza a sosit la locuinta actorului, aceasta a fost condusa in apartament de menajera, care a ciocanit la usa dormitorului. Neprimind nici un raspuns, aceasta a deschis usa si l-a gasit pe Heath Ledger mort, langa pat. Cele doua femei au incercat sa-l reanimeze, dar fara succes, astfel incat au sunat politia. Suse oficiale au sustinut ca in apartament au fost gasite medicamente, in special somnifere. Aceasta descoperire sustine ipoteza sinuciderii sau a unui abuz de substante farmaceutice, insa, pana in acest moment, cauza exacta mortii nu a fost inca stabilita. "Tragedia pare sa fi survenit din cauza unei supradoze, insa nu putem confirma acest lucru deocamdata", a declarat purtatorul de cuvant al NYPD, Paul Browne.
Trupul lui Heath Ledger, scos din locuinta din Broome Street
Conform presei americane, tatal actorului, Kim Ledger, a vorbit despre "moartea accidentala" a fiului sau. "Era un om generos, cu picioarele pe pamant, care iubea viata. Heath a atins atatia oameni in scurta sa viata, dar putini au avut placerea de a-l cunoaste cu adevarat", a povestit el.
Cunoscutul actor Mel Gibson, care a jucat alaturi de Ledger in filmul "Patriotul", a declarat , la scurt timp dupa aflarea tragicei vesti, ca este alaturi de familie, cu gandul si cu rugaciunile sale. "Asteptam multe de la el", a declarat Gibson prin intermediul unui comunicat de presa. "Abia isi luase avant si sa-ti pierzi viata la varsta asta este un lucru tragic", a mai spus acesta.
Heath Ledger a fost nominalizat la premiul Oscar in 2005, pentru rolul cowboy-ului Ennis Del Mar in filmul "Brokeback Mountain", regizat de Ang Lee si distins cu trei premii Oscar in 2005 - regie, scenariu, muzica - si nominalizat la alte cinci categorii.
Actorul urma sa apara anul acesta in rolul Joker din urmatorul film al francizei "Batman", produs de Warner Bros., "The Dark Knight", la care terminase filmarile. In prezent, filmul "I/m Not There", despre viata lui Bob Dylan, cu Heath Ledger in distribuitie, ruleaza la cinematografele americane.
"Un actor de cinema trebuie sa fie un model pentru ca toate gesturile sale sunt observate, dar nu recomand nimanui sa ma ia drept model"
Ultima fotografie a actorului, pe platourile productiei The Imaginarium of Doctor Parnassus," din Londra
Heath Ledger este descris de cunoscuti drept un autodidact, care, dupa ce a cochetat cu teatrul, si-a facut un nume in cinematografie, in 1996, gratie unui rol de ciclist homosexual, din filmul "Sweat", un film pentru adolescenti care povesteste viata unei tinere sperante olimpice de la Institutul de sport din Australia. Actorul nu a luat niciodata cursuri de actorie si spunea ca succesul sau se baza pe instinct. "Ceea ce m-a adus unde sunt astazi este instinctul, si stiti ca eu sunt mai nerabdator", declara Ledger, intr-un interviu acordat unei televiziuni australienei, 2001.
La 19 ani, Ledger a plecat de la Sydney spre Hollywood, unde a fost rapid remarcat de catre compatriotul sau Mel Gibson, care l-a ales pentru a interpreta rolul fiului sau, in pelicula "Patriotul". Pentru Ledger, acest rol a fost o rampa de lansare care i-a permis sa obtina rolul titular in "Povestea unui cavaler". Si-a continuat ascensiunea la Hollywood cu un rol mai putin important, in "Puterea dragostei" (2001), inainte de a obtine rolul principal in productia "Fara onoare" (2002). Anul 2005 i-a adus consacrarea lui Ledger, datorita filmului "Brokeback Mountain" regizat de Ang Lee, care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru rolul cowboy-ului homosexual Ennis del Mar. Annie Proulx, autoarea romanului dupa care s-a facut ecranizarea, spunea ca a fost impresionata de interpretarea lui Ledger, care s-a implicat mai mult in aceasta poveste decat ea insasi. In afara de "Brokeback Mountain", Ledger a mai jucat in acelasi an, in "Fratii Grimm" si "Casanova".
Heath Ledger si Mel Gibson in filmul "Patriotul"
In ciuda celebritatii sale, Ledger nu agrea atentia de care se bucura si era recunoscut pentru relatiile furtunoase cu paparazzii, care il urmareau pe el si pe sotia sa, actrita americana Michelle Williams. Cei doi s-au intalnit pe platourile de la "Brokeback Mountain". Au impreuna o fetita, Matilda, nascuta in 2005, inainte ca cei doi sa se desparta, in cursul anului trecut.
Intrebat, in 2005, despre statutul sau de star, actorul a declarat: "Un actor de cinema trebuie sa fie un model pentru ca toate gesturile sale sunt observate, dar nu recomand nimanui sa ma ia drept model."
Cristina STEFAN  
Alte articole
  Lindsay Lohan a avut o relatie secreta cu Heath Ledger    (2009-11-11 11:59)
 Afisari: 964  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-01-23
 22:01 
Succes romanesc la expozitia BETT 2008
 19:59 
Ministrii David si Amato au cazut la pace in "cazul Mailat"
1 comentariu
 19:12 
Zece reguli de aur in cazul panicii la bursa
1 comentariu
 18:46 
Fratele lui Viktor Iuscenko ar putea deveni Patriarh al Ucrainei
3 comentarii
 18:25 
Deprecierea leului si scumpirea gazelor arunca preturile in aer
2 comentarii
 18:23 
Manea la Opera Nationala
3 comentarii
 17:37 
Doi ani de inchisoare pentru doua beri
 17:33 
ULTIMA ORA: Vladimir Putin a fost invitat de oficialii NATO la summitul de la Bucuresti
1 comentariu
 17:22 
Summitul NATO inchide Aeroportul Baneasa
1 comentariu
 17:15 
Nabucco, in moarte clinica
2 comentarii
 17:14 
Psihoza nucleara
 17:11 
Romano Prodi ar putea demisiona in acesta seara
1 comentariu
 17:02 
Barroso: Fiecare european va plati 3 euro pe saptamana pentru combaterea schimbarii climatice
1 comentariu
 16:38 
Tariceanu : criza intretinuta de presedinte are efecte asupra investitiilor straine
2 comentarii
 15:54 
Tariceanu: Alegerile locale nu trebuie sa se suprapuna cu Campionatul European de fotbal
 15:10 
Comisia Europeana nu confirma ca ar fi de acord cu modificarile la taxa auto
1 comentariu
 14:48 
Aparitie misterioasa pe Marte
12 comentarii
 14:47 
Albanezii kosovari il vor presedinte al Serbiei pe Tomislav Nikolic
 14:47 
Arsa de vie de catre iubit
2 comentarii
 14:36 
Maratonist kenyan, ucis de o sageata otravita
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Hackerii Armatei (5480 afisari)
 Lumea la un pas de recesiune (2595 afisari)
 "Auschwitz. Albumul fotografic al tragediei" (2268 afisari)
 Voronin a negociat cu Putin federalizarea Moldovei (1808 afisari)
 Merkel l-a sunat pe seful Nokia (1774 afisari)
 Aparitie misterioasa pe Marte (3352 afisari)
 Sinucidere la Spitalul de Urgenta (1503 afisari)
 Nabucco, in moarte clinica (1258 afisari)
 Arsa de vie de catre iubit (1236 afisari)
 Zece reguli de aur in cazul panicii la bursa (1175 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01335 sec.