Ziua Logo
  Nr. 4101 de luni, 3 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
NewYork: Centrul Kennedy pentru Arta si-a desemnat castigatorii
Diana Ross, Martin Scorsese si Steve Martin, premiati pentru dezvoltarea culturii americane
 3 decembrie, 14:52 
Cantareata Diana Ross, regizorul Martin Scorsese si actorul de comedie Steve Martin sunt marii castigatori ai premiilor oferite de Centrul Kennedy pentru Arta din New York. Distinctiile recompenseaza contributia celor trei la dezvoltarea culturii americane. Printre invitatii de seama ai ceremoniei, desfasurate, duminica, la New York, s-au numarat membrii familiei prezidentiale, George W. Bush si sotia sa, Laura, dar si celebritati din lumea filmului si a muzicii: regizorul Francis Ford Coppola, Cameron Diaz si Robert De Niro, fondatorul Beach Boys, Brian Wilson. Inregistrarea galei va fi difuzata de postul de televiziune CBS, a doua zi de Craciun.
Atmosfera din sala de ceremonii a Centrului Kennedy din New York a fost una extrem de calda. Din loja prezidentiala, premiantii - cantareata Diana Ross, actorul de comedie Steve Martin, regizorul Martin Scorsese, fondatorul Beach Boys, Brian Wilson si pianistul Leon Fleisher - au aplaudat evolutiile colegilor, actori sau cantareti, care le-au evocat, pe scena, creatiile de succes.
Melodiile Dianei Ross, solista "The Supremes", trupa de mare succes in anii '60, cu hituri ca "Where did our love go", "Baby love" sau "Stop! In the name of love", au fost interpretate, pe rand, de cantareata de gospel Yolanda Adams, actrita Vanessa Williams si de castigatorul "American Idol", Jordin Sparks. Diana Ross, cea care, multa vreme a simbolizat sunetul companiei de inregistrari Motown, si-a castigat faima mondiala ca actrita, cantareata si compozitoare pentru coloana sonora a unor filme.
Actorul de comedie, Steve Carell, si-a elogiat colegul de scena, pe talentatul Steve Martin. "Este o comoara nationala in sensul cel mai larg", a glumit acesta. Steve Martin, etalon al comediei hollywood-iene, si-a inceput cariera scriind scenarii si numere de comedie stand-up. In prezent, pe langa actorie, scrie scenarii si picteaza.
Robert De Niro, regizorul Francis Ford Coppola si actrita Cameron Diaz au urcat pe scena pentru a vorbi despre regizorul Martin Scorsese, al carui nume a fost indelung aclamat de intreaga sala. Prestigiosul regizor a realizat o varietate de productii, de la debutul sau din 1973 cu pelicula "Crimele din Mica Italie", catre filme care au cunoscut un succes urias, ca "Soferul de taxi", realizat in 1976, "Taurul fioros", din 1980, "Baieti buni", in 1990, "Promontoriul groazei" din 1991 sau "Cartita", pentru care a fost recompensat cu un premiu Oscar.
Un alt laureat al serii de duminica a fost Brian Wilson, fondatorul trupei Beach Boys, numit de Secretarul de stat american, Art Garfunkel, "Mozart al rock and roll-ului", care a creat "unele dintre cele mai uimitoare miracole de trei minute pe care unii dintre nou le-au auzit in viata lor". Formatia infiintata de Wilson a ajuns sa personifice muzica si cultura surf a Californiei de Sud din anii '60. Mai mult, Wilson a scris si cateva din melodiile grupului pop, printre care si hitul "Good Vibrations."
Bush: Creatiile premiantilor, definitia excelentei si a pasiunii
Presedintele Bush a avut numai cuvinte de lauda pentru premianti. "Daca ne uitam la carierele acestor cinci americani, regasim exact definitia excelentei si a pasiunii. Ne-au daruit muzica, zambete si momente speciale in filme", a mai spus liderul de la Casa Alba. "In acest an am avut parte de o selectie deosebita, care s-a vrut a onora acesti candidati speciali, care ne-au imbogatit vietile prin ceea ce fac", a afirmat, la randul sau, Secretarul de Stat, Condoleezza Rice, in cadrul dineului organizat in onoarea laureatilor.
Presa americana scrie ca Rice, o pianista talentata in anii studentiei, a urmarit cu atentie momentul in care violoncelistul Yo-Yo Ma i-a adus un omagiu pianistului Leon Fleisher. Interpretul in varsta de 79 de ani, care este privit ca cel mai mare pianist american de muzica clasica al secolului al 20-lea, si-a inceput cariera la varsta de opt ani si a continuat sa cante, chiar daca si-a ranit mana dreapta, dupa ce a devenit adult.
Presedintele Centrului Kennedy, Stephen Schwarzman, a declarat ca cei cinci "au transformat cu talent extraordinar, creativitate si perseverenta, modul in care noi, americanii, vedem si simtim arta".
De mai bine de doua decenii, Centrul Kennedy pentru arta din New York onoreaza, intr-o ceremonie care se desfasoara de doua ori pe an, timp de doua zile, actori, regizori sau cantareti, al caror nume s-au facut prin diverse productii artistice.
In acest an, printre cei 240 de invitati care au luat parte la dineul organizat de Departamentul american de Stat, s-au numarat cantareata Aretha Franklin, actorii Terrence Howard si Martin Short, violoncelistul Yo-Yo Ma si purtatorul de cuvant al Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi. Gazda reuniunii a fost actrita Christine Baranski.
De-a lungul timpului, distinctiile Kennedy Center au fost inmanate unor personalitati importante ale culturii americane printre care: Francis Ford Coppola, Melissa Etheridge, Renee Fleming, Anjelica Huston, Rob Marshall, Peter Martins, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones, Julie Andrews, Sean Connery, Bill Cosby, Kirk Douglas, Elton John, Mike Nichols, Smokey Robinson sau Steven Spielberg.
Ceremonia decernarii premiilor Centrului Kennedy din New York va fi difuzata, pe 26 decembrie, de postul de televiziune CBS.
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-12-03
 19:58 
PD plus PLD egal PDL
1 comentariu
 19:34 
Bomba in centrul "reabilitat" al Capitalei
 19:20 
Studenti japonezi batuti de cimpanzei
 18:18 
Mircea Geoana: PSD ramane in opozitie
2 comentarii
 18:15 
Copiii romani pot cere sprijin european la un telefon unic
1 comentariu
 18:08 
Cel mai inalt site din lume
 17:56 
MIRA ascunde intalnirile cu oficialii NATO
1 comentariu
 17:43 
Decanul Baroului Bucuresti, internat la terapie intensiva
 17:20 
Pensiile vor fi distribuite, in avans, in decembrie
 17:12 
Dumitru Dragomir, acuzat de luare de mita
 16:44 
Bali: Reuniune-cheie pentru salvarea lumii de apocalipsa climatica
 16:00 
PSD, de la ''sa-mi dai chilotii sa ti-i pozez'', la Ana Cosanzeana
2 comentarii
 15:56 
"Basescu - 10%" sau deturnarea banului public in buzunare private
6 comentarii
 15:38 
Noua fata a jocurilor pe calculator
 13:53 
Rusia: Partidul lui Putin se indreapta spre o victorie zdrobitoare
 13:50 
Nadia Comaneci este cel mai de incredere roman
1 comentariu
 12:50 
Inchisoare secreta a CIA la sediul serviciilor secrete de la Amman
 12:40 
Proiectul Nabucco, in atentia UE
 12:22 
Romani implicati intr-un accident grav in Ungaria
 10:48 
Venezuelenii au respins prin referendum reformele lui Hugo Chavez
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Potlogaria Roman - Basescu (3840 afisari)
 Falimentul lui Ionescu (2656 afisari)
 Yeti se intoarce (2177 afisari)
 Berisha: "Am vandut meciul cu Romania!" (1983 afisari)
 Voronin continua sa atace Romania (1851 afisari)
 Bomba in centrul "reabilitat" al Capitalei (2771 afisari)
 Proiectul Nabucco, in atentia UE (1172 afisari)
 "Basescu - 10%" sau deturnarea banului public in buzunare private (1144 afisari)
 PSD, de la ''sa-mi dai chilotii sa ti-i pozez'', la Ana Cosanzeana (998 afisari)
 Venezuelenii au respins prin referendum reformele lui Hugo Chavez (805 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01294 sec.