Ziua Logo
  Nr. 4089 de sambata, 17 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Fara a sufla o vorba despre PD
Basescu ataca dur "o anumita parte" a clasei politice



 17 noiembrie, 15:28 
Traian Basescu (foto: Mircea PAUN)
Presedintele Traian Basescu, prezent la o manifestare electorala a PD la Cluj, a criticat dur clasa politica din Romania, sustinand ca motivul principal al esecurilor actuale este coruptia la nivel inalt, a carei existenta este asigurata de ''sistemul transpartinic care leaga politicieni de la UDMR de cei de la PSD si de la PNL''. Potrivit lui Basescu, acest sistem transpartinic nu tine cont de ideologii, ci de interese economice, de grup, nu de interesul public, si se manifesta prin trafic de influenta, prin ordonante si legi in favoarea clientelei politice, despre care a spus ca este aceeasi, indiferent de guvernare. "Esecurile politicienilor au culminat cu mutilarea Codului de Procedura Penala", a adaugat seful statului.
Basescu a dat exemplu ordonanta de modificare a legii raspunderii ministeriale care "a acoperit ministri in functie anchetati penal". "Cinci ministri a avut Guvernul Tariceanu in anchete penale", a spus seful statului, precizand ca influenta transpartinica a fost vizibila si in momentul in care Parlamentul nu a reactionat la ordonanta de modificare a Legii raspunderii ministeriale. "Parlamentul trebuia sa ia in discutie aceasta ordonanta a doua zi si sa o respinga", a spus Basescu.
In plus, presedintele a criticat si lipsa de responsabilitate a clasei politice, aratand ca politicienii au ratat pana acum fiecare ocazie de a face ceva pentru sanatate, educatie, justitie sau agricultura: ''Institutiile statului nu functioneaza la parametrii doriti de cei 22 de milioane de romani. Sentimentul romanilor este ca puterea cetateanului simplu nu reprezinta nimic si ca politicienii fac si desfac totul", sentiment pe care l-au avut inainte de Revolutie.
Basescu: Nu pot fi solidar cu actualul Guvern
Presedintele a mai declarat ca nu poate fi solidar cu un Guvern ale carui decizii sunt influentate de Dinu Patriciu si care este condus de un premier care uzeaza de trafic de influenta pentru a-si salva prietenul. "Nu pot fi solidar cu un Guvern a carui decizii sunt influentate de Dinu Patriciu. Nu pot fi solidar cu un Guvern care este condus de un prim-ministru care, pentru a-si apara prietenul, face trafic de influenta la ministrul Justitiei, la procurorul general si, fara rusine, chiar si la presedinte", a afirmat, citat de Mediafax, Basescu. De asemenea, seful statului a spus ca nu poate fi solidar nici cu Executivul. "Acest Guvern a mers dincolo de limitele pe care eu le pot accepta. Nu pot fi solidar cu un Guvern care, din diletantism, afecteaza credibilitatea politicii externe a Romaniei", a subliniat Basescu. El a adaugat ca acestea sunt unele motive pentru care nu poate fi solidar cu acest Guvern, "oricat de mult s-ar supara trusturile de presa si analistii d-lui Voiculescu sau mai stiu eu cui". Presedintele Romaniei a mai spus ca nu poate fi solidar nici cu Parlamentul, "ale carui principii sunt foarte joase". "Oare ce principii democratice au facut ca UDMR si PRM sa voteze identic in toate ocaziile in care interesele de grup erau puse sub semnul intrebarii?", s-a intrebat seful statului. El a sustinut ca nu putea convietui cu actuala clasa politica, asa cum au facut predecesorii sai, Ion Iliescu si Emil Constantinescu. "Mi se poate spune ca si Iliescu si Constatinescu au gasit formula convietuirii cu aceasta clasa politica. Au facut-o, dar precedentele proaste nu trebuie urmate", a conchis Basescu.
Adrian ENCULESCU  
Alte articole
  Mesajul lui Basescu, invelit intr-un banc prost: Coruptia din Romania e mai tare ca Dumnezeu, romanii nu vor scapa niciodata de ea (VIDEO)    (2009-12-30 14:42)
  Basescu despre ziaristi: "Astia-s mai rau ca Securitatea" (VIDEO)    (2009-06-25 15:55)
  Basescu: Romania mai are pasi de facut pentru a convinge Uniunea Europeana ca a eradicat coruptia la nivel inalt    (2009-04-29 13:32)
  Băsescu afirmă că Romania are restanțe in ceea ce privește lupta anticorupție la nivel inalt    (2008-06-09 14:07)
  Traian Băsescu ii ataca pe cotracandidatii lui Vasile Blaga    (2008-05-10 16:52)
 Afisari: 256  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
   de Mihnea Apostol
A r h i v a
Stirile zilei 2007-11-17
 19:29 
Coloana de 10 kilometri pe DN 1
 17:54 
Incendiu in Centru Istoric al Bucurestilor
 17:24 
Serviciile secrete ne "spioneaza" calculatoarele
1 comentariu
 16:20 
Ploi din plin si vant puternic
 15:33 
Ambasadorul Doru Costea: Etnia roma, discriminata in Romania
 15:10 
Regizorul Bernando Bertolucci a semnat un manifest in apararea romanilor
1 comentariu
 14:29 
Actorul Radu Beligan a fost internat in spital
 13:44 
Alegerile din Kosovo, castigate de un fost lider de gherila
 12:32 
Tragedie intr-o mina din Ucraina: 39 de morti si 51 disparuti
 12:04 
Bebelusi de vanzare
 Top afisari / comentarii 
 Originea tiganilor, teorii contradictorii (7716 afisari)
 Asasinarea lui Kennedy - pista sovietica (5260 afisari)
 Basescu plesnit de fostii aliati (3094 afisari)
 Cinci romani au devastat un bar in Italia (3014 afisari)
 Presedintele uman (2236 afisari)
 Serviciile secrete ne "spioneaza" calculatoarele (680 afisari)
 Ambasadorul Doru Costea: Etnia roma, discriminata in Romania (362 afisari)
 Regizorul Bernando Bertolucci a semnat un manifest in apararea romanilor (332 afisari)
 Ploi din plin si vant puternic (272 afisari)
 Basescu ataca dur "o anumita parte" a clasei politice (256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02066 sec.