Ziua Logo
  Nr. 4089 de sambata, 17 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Doua cupluri de romani au fost arestate in Franta
Bebelusi de vanzare
 17 noiembrie, 12:04 
In ultimii ani, traficul cu fiinte umane practic a explodat. Vanduti la licitatii in pietele publice, traficati fara mila contra unor sume infime, copiii sunt la mare cautare in tari din sudul Europei si nu numai. Doua cupluri de romani, banuite ca vroiau sa vanda doi bebelusi pentru 5.000 de euro fiecare, au fost arestate joi in nordul Frantei. O ancheta judiciara pentru trafic de fiinte umane, incitare la abandonarea unui copil nascut sau care urmeaza sa se nasca, substituirea sau ascunderea de copii si alte acuzatii similare a fost deschisa impotriva celor patru romani. Procurorii au cerut plasarea lor in arest preventiv, iar cei patru urmau sa fie prezentati sambata in fata unui judecator.
Arestate la Denain, intr-o tabara de nomazi, cele doua cupluri, cu varste de aproximativ 20 de ani, "sunt suspectate ca au propus vanzarea, in schimbul sumei de 5.000 de euro fiecare, a unor nou-nascuti sau copii pe cale de a se naste", a precizat prin intermediul unui comunicat procuratura franceza, citata de Mediafax. Potrivit autoritatilor franceze, la 11 noiembrie ei ar fi propus vanzarea a doua fetite gemene - copiii unuia dintre cele doua cupluri. Mai mult, cuplurile de romani ar fi propus vanzarea unui copil care nu era inca nascut. Denuntati imediat, presupusii traficanti au fost arestati cu mobilizarea a 60 - 70 de agenti, a precizat Jandarmeria franceza, care a subliniat ca ancheta s-a orientat, inainte de arestarea lor, catre mai multe regiuni din Franta pentru a-i gasi. "Nomazii carora li se propusese sa cumpere copiii au notat numarul de inmatriculare al vehiculului", a adaugat Jandarmeria.
Autoritatile franceze au lansat o alerta inca de la inceputul acestui an privind inmultirea cazurilor de romani care incearca sa vanda copii in diverse tari din sudul Europei. Detectivii din Franta au indicii ca bandele de imigranti est - europeni organizeaza "licitatii" ad-hoc in parcarile supermagazinelor din sudul Frantei si din Portugalia. In timpul acestor licitatii, traficantii ofera spre vanzare copii, dintre care unii chiar sugari. In mai, doua cupluri de romani - dintre care o mama in varsta de numai 15 ani - au fost arestate dupa ce i-au propus unei persoane sa cumpere o fetita. Acestia au fost arestati, iar doi dintre ei, tatal si unchiul bebelusului, au fost inchisi. "Licitatia" s-a purtat in parcarea unui supermagazin din apropiere de Angouleme, la nord de Bordeaux, iar pretul cerut pentru copil era "oricat intre 10 si 15.000 de euro". In momentul interventiei politiei, membrii grupului au incercat sa opuna rezistenta, folosind diverse arme, printre care si o bata de baseball.
Oana ROTARU  
 Afisari: 159  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-11-17
 19:29 
Coloana de 10 kilometri pe DN 1
 17:54 
Incendiu in Centru Istoric al Bucurestilor
 17:24 
Serviciile secrete ne "spioneaza" calculatoarele
1 comentariu
 16:20 
Ploi din plin si vant puternic
 15:33 
Ambasadorul Doru Costea: Etnia roma, discriminata in Romania
 15:28 
Basescu ataca dur "o anumita parte" a clasei politice
1 comentariu
 15:10 
Regizorul Bernando Bertolucci a semnat un manifest in apararea romanilor
1 comentariu
 14:29 
Actorul Radu Beligan a fost internat in spital
 13:44 
Alegerile din Kosovo, castigate de un fost lider de gherila
 12:32 
Tragedie intr-o mina din Ucraina: 39 de morti si 51 disparuti
 Top afisari / comentarii 
 Originea tiganilor, teorii contradictorii (7716 afisari)
 Asasinarea lui Kennedy - pista sovietica (5260 afisari)
 Basescu plesnit de fostii aliati (3094 afisari)
 Cinci romani au devastat un bar in Italia (3014 afisari)
 Presedintele uman (2236 afisari)
 Serviciile secrete ne "spioneaza" calculatoarele (680 afisari)
 Ambasadorul Doru Costea: Etnia roma, discriminata in Romania (362 afisari)
 Regizorul Bernando Bertolucci a semnat un manifest in apararea romanilor (332 afisari)
 Ploi din plin si vant puternic (272 afisari)
 Basescu ataca dur "o anumita parte" a clasei politice (256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00810 sec.