Ziua Logo
  Nr. 4077 de sambata, 3 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
O explozie puternica s-a produs intr-un bloc din Hunedoara
-- 
 3 noiembrie, 11:49 
ULTIMA ORA
Medicul Marinela Hategan, de la Spitalul Judetean Deva, unde au fost transportati cei trei raniti in explozia de la Hunedoara, a declarat ca numai copilul are sanse reale de supravietuire, adultii avand caile respiratorii grav afectate. "Fetita a fost trimisa la Timisoara. Are cele mai mari sanse de supravietuire", a spus Hategan. Potrivit medicului, barbatul a suferit arsuri grave si are caile respiratorii afectate in proportie de 80%, femeia in proportie de 60%, iar fetita are afectate caile respiratorii in proportie de 20%.
---
Trei persoane, intre care si o fetita de doar sase ani, au fost grav ranite in urma unei explozii puternice care s-a produs noaptea trecuta intr-un bloc din Hunedoara, din cauza unei improvizatii la instalatia de gaze. Victimele au arsuri de gradul trei si patru pe mai mult din jumatate din suprafata corpului, fetita urmand sa fie supusa unei interventii chirurgicale. Deflagratia s-a produs la putin timp dupa ora 03:00, la etajul intai al unui bloc din cartierul Micro 6, 19 apartamente fiind distruse. Victimele exploziei sunt rude, cei doi adulti sunt bunicii fetitei. Copilul venise sambata seara la ei in vizita si a ramas acolo peste noapte, cu toate ca parintii locuiesc in acelasi bloc. In momentul exploziei, in cladire se aflau 77 de persoane care au fost evacuate imediat. Mai mult, suflul exploziei a fost atat de puternic incat geamurile unor blocuri si ale unei scoli din zona au fost sparte. "Trei persoane care se aflau in apartamentul in care s-a produs explozia au fost duse la spital cu arsuri de gradele lll si lV pe o mare parte din suprafata corpului. Scara B a blocului de patru etaje, 19 apartamente si un magazin, a fost afectata in intregime de explozie. Deflagratia a distrus si geamurile de la Scoala Generala Nr. 12 aflata in apropiere, dar si de la blocurile situate pe o raza de aproximativ o suta de metri. De asemenea, explozia a afectat si trei autoturisme parcate in apropierea blocului (...)", a declarat colonelul Cornel Nasta, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Iancu de Hunedoara".
Improvizatie la instalatia de gaze
Din primele cercetari, reprezentantii E.ON Gaz au stabilit ca la originea exploziei a stat o improvizatie la instalatia de gaze. Potrivit specialistilor E.ON Gaz, deflagratia nu a fost urmata de un incendiu si a fost provocata de o improvizatie la instalatia de alimentare cu gaze a unui boiler de apa calda sau a unui convector (n.r. - aparat pentru incalzire), ce au fost gasite in apartamentul in care s-a produs explozia. La randul lor, specialistii Inspectoratului de Stat in Constructii Hunedoara au stabilit ca structura de rezistenta a fost afectata doar la apartamentul in care s-a produs deflagratia si la cel de la etajul superior, situat pe acelasi palier. Plafonul de la etajul I este deplasat, iar celelalte apartamente sunt grav avariate.
Locatarii blocului au fost evacuati pentru moment, iar autoritatile promit ca in cateva zile acestia sa poata reveni in casele lor. Primarul Hunedoarei, Nicolae Schiau, a declarat ca oamenii vor putea locui in continuare in acest bloc, fiind necesare doar lucrari de reabilitare pentru apartamentele avariate de explozie. Pana atunci, autoritatile locale cauta o solutie pentru familiile ale caror locuinte au fost afectate de explozie, cinci dintre acestea fiind deja cazate la un camin scolar din Hunedoara. "Situatia este grava. Trebuie sa vedem ce facem cu oamenii. Trebuie sa le gasim locuinte temporare. Nu avem apartamente disponibile, prin urmare, vom incerca sa-i cazam intr-un internat de liceu", a afirmat, citat de Mediafax, primarul Schiau. Intre timp, locuintele afectate in urma exploziei sunt pazite de jandarmi pentru ca hotii sa nu fure bunurile care nu au fost distruse de deflagratie. Accesul in blocul D1-8 de pe strada Prutului, unde s-a produs tragedia, a fost interzis. In jurul blocului si la intrarea in casa scarii sunt jandarmi care nu lasa curiosii sa patrunda in locuintele afectate de explozie. Proprietarii locuintelor pot intra in apartamente sa-si ia haine si alte bunuri personale numai insotiti de fortele de ordine.
Oana ROTARU  
Alte articole
  Deflagratie la Hunedoara    (Anchete, 2007-11-05)
 Afisari: 135  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-11-03
 19:04 
Basescu acuza: "Romanilor repatriati nu li s-a dat dreptul de a apela la Justitie"
 17:53 
Ion Iliescu: "Vor sa lege fedeles PSD-ul si sa il dea pe mana lui Basescu"
 17:23 
Abhazia, Transnistria si Osetia de Sud vor recunoastere ca state suverane
 16:28 
Frigul pune stapanire pe Romania
 16:23 
Mailat ii baga in sedinta pe Basescu si pe Tariceanu
1 comentariu
 15:57 
Bush se gandeste sa inchida Guantanamo
 15:44 
Chipul lui Tutankamon, expus in premiera pentru public in Valea Regilor
 15:32 
Adrian Mutu a fost insultat de italieni
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Auschwitz pentru romani (5596 afisari)
 Romania lovita din Romania (4725 afisari)
 Camelia Sucu nu isi numara banii pentru ca are multi (3545 afisari)
 Caz incredibil in Politia Romana (2798 afisari)
 Evreii in anii regimului Antonescu (2237 afisari)
 Chipul lui Tutankamon, expus in premiera pentru public in Valea Regilor (535 afisari)
 Ion Iliescu: "Vor sa lege fedeles PSD-ul si sa il dea pe mana lui Basescu" (510 afisari)
 Basescu acuza: "Romanilor repatriati nu li s-a dat dreptul de a apela la Justitie" (458 afisari)
 Mailat ii baga in sedinta pe Basescu si pe Tariceanu (209 afisari)
 Adrian Mutu a fost insultat de italieni (199 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01057 sec.