Ziua Logo
  Nr. 4070 de vineri, 26 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Principalul suspect in crima sangeroasa de la Caras Severin, un gardian
 26 octombrie, 16:52 
Suspectul, in sediul Politiei
Politistii doljeni l-au retinut pe presupusul criminal al tanarului ucis al carui cadavru transat a fost descoperit sub doua poduri din judetul Caras-Severin. Acesta este un gardian de la Penitenciarul Pelendava din Craiova, Cosmin Lazaroiu. Oamenii legii sustin ca el este principalul suspect in cazul crimei in care Ion Leontin Bebu (30 ani) a fost ucis, apoi transat, parti din cadavrul sau fiind descoperite pe 16 octombrie, sub doua poduri din judetul Caras-Severin. Tanarul craiovean ucis avea de recuperat o datorie de 8.000 de euro de la presupusul criminal. Potrivit anchetatorilor, el ar fi participat chiar la inmormantarea victimei sale. Criminalistii doljeni au stabilit ca Ion Leontin Bebu (30 ani), sofer la Directia Judeteana de Sport Dolj, ar fi fost ucis de catre Cosmin Lazaroiu (28 ani), agent de paza in cadrul Penitenciarului Pelendava, in dupa-amiaza de 4 octombrie, chiar in ziua in care tatal sau a anuntat disparitia tanarului. Comandatul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, comisar-sef Georgel Enescu, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca din rapoartele informative ale politistilor a reiesit ca omorul ar fi avut loc intre orele 17.00 si 19.00."Cosmin Lazaroiu l-a apelat pe Ion Leontin Bebu in data de 4 octombrie, la ora 16.55, si i-a spus sa vina pana la locuinta sa, o garsoniera din cartierul Rovine. Din raportul informativ rezulta ca agentul de paza a intrat de serviciu in aceeasi zi la ora 19.00, iar crima a avut loc in acest interval orar", a afirmat Georgel Enescu.
Transat cu panza de bomfaier
Ion Leontin Bebu a fost ucis, potrivit anchetatorilor, in urma unei lovituri puternice data la cap, cadavrul sau fiind transat cu panze de bomfaier si cutite intre 6 si 7 octombrie. "Cadavrul a stat mai bine de o zi in casa lui Cosmin Lazaroiu. Dupa ce l-a ucis, el a plecat la serviciu pentru tura sa obisnuita. S-a intors acasa si a inceput operatiunea de transare. Operatiunea a fost una grea, motiv pentru care o parte din bucatile mai mici din corp le-a conservat in frigider. Asa se explica faptul ca unele bucati din trupul victimei erau in putrefactie, iar altele nu", a explicat Georgel Enescu. Comandantul Politiei doljene sustine ca agentul de la penitenciar a incercat sa scape de toate dovezile incriminatorii din apartamentul sau. "El a incercat sa scape de dovezi. Covorul in care era infasurat o parte din cadavru era din locuinta sa. El si-a luat un alt covor. Anchetatorii au ridicat insa mai multe probe biologice din apartamentul sau care au fost date la laborator pentru a fi analizate", a mai spus Enescu. Seful Politiei doljene a mai adaugat ca victima, Ion Leontin Bebu, avea de recuperat de la cel care i-a curmat viata o suma de "7.000 - 8.000 de euro". "Victima lua bani cu imprumut de la alti oameni pe care apoi ii imprumuta altora. Un fel de camatarie intermediara. Cosmin Lazaroiu trebuia sa-i achite victimei 7.000 - 8.000 euro. Din datele noastre, in data de 10 octombrie trebuia sa inceapa scadenta datoriei. Stim ca el avea mai multe imprumuturi facute la mai multe persoane. Probabil ca nu mai avea bani de unde sa-i dea si a apelat la aceasta masura. In urma audierilor, tanarul spune ca mai avea sa-i dea o suma de 2.600 de euro", a mai spus Enescu.
Nu recunoaste crima
Criminalistii iau probe din masina folosita de suspect
Cosmin Lazaroiu este student in anul II la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii din Craiova. El a fost casatorit si are un copil. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj au emis, in noaptea de joi spre vineri, ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Cosmin Lazaroiu, care este acuzat de omor, fapta pentru care risca sa stea in spatele gratiilor 25 de ani. El a fost prezentat magistratilor de la Tribunalul Dolj cu propunerea emiterii mandatului de arestare pe 29 de zile. Potrivit lui Georgel Enescu, agentul de paza de la Penitenciarul Pelendava nu si-a formulat nici-o aparare, fiind surprins ca s-a ajuns la el. "El nu recunoaste ca ar fi comis crima. Nu a formulat nici-o aparare, singura fraza pe care o spune este ca nu poate crede ca i se intampla lui asa ceva. Era prea sigur ca si-a acoperit toate dovezile", a mai spus Enescu. Barbatul ucis, gasit transat sub doua poduri din judetul Caras-Severin, era student la Facultatea de Sport si de Drept din Craiova, fiind angajat de zece ani la Directia Judeteana pentru Sport. Potrivit anchetatorilor, tanarul traia singur intr-o garsoniera, disparitia sa fiind semnalata pe 6 octombrie. Directorul DJS Dolj, Nicu Braun, sustine ca, in urma cu peste trei saptamani, tanarul a ajuns cu masina sa personala la serviciu, pe capota autoturismului fiind scris cu grafitti: "Da-ne banii!". Politistii criminalisti din cadrul IPJ Dolj au descoperit, la o saptamana dupa identificarea cadavrului, autoturismul cu care a disparut Leontin Ion Bebu, care era parcat in apropierea unui depozit medical din cartierul craiovean Brazda lui Novac.
Agentul a obtinut calificativul "Foarte Bun" si era apt psihologic
Potrivit unui comunicat remis presei de conducerea Penitenciarului Pelendava, din Craiova, Cosmin Gheorghe Lazaroiu, in varsta de 28 de ani, este angajat al unitatii in functia de agent operativ principal III (supraveghere), din ianuarie 2001, transmite corespondentul MEDIAFAX. In urma examinarii psihologice, specialistii Centrului de Psihologie din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative l-au declarat "Apt" pentru desfasurarea acestei activitati. "In perioada 2001-2007, activitatea agentului principal de penitenciare Lazaroiu Gheorghe Cosmin a fost apreciata cu calificativul "Foarte Bun", nefiind sanctionat disciplinar", se arata in comunicatul de presa al penitenciarului. In functie de rezultatele anchetei desfasurate de catre organele judiciare, "conducerea unitatii va dispune masurile legale cu privire la agentul principal de penitenciare Lazaroiu Gheorghe Cosmin".
Petrisor CANA  
 Afisari: 483  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-26
 17:45 
Cel mai mare diamant slefuit din lume, scos la licitatie la Geneva
 17:01 
Politistii protesteaza, luni, in Capitala
 16:49 
Modificarea Codului de procedura penala, semnata luni de Olteanu
 16:25 
ONU avertizeaza: Supravietuirea omenirii este in pericol
 16:22 
O noua bratara dacica ar putea fi recuperata
 16:04 
Vlad Petreanu a demisionat de la stirile Antena 1 si 3
 15:54 
PRM cere ca romii sa fie numiti tigani si etnicii care pleaca in tara de origine sa primeasca 1.000 de euro
2 comentarii
 15:50 
Ultimele cuvinte ale Printesei Diana
1 comentariu
 15:42 
Televiziunea si radioul Patriarhiei emit incepand de maine
 14:58 
Tudor Sisu e liber sa plece acasa
 14:40 
Putin despre omologii europeni: Nebuni care alearga in jurul Europei cu o sabie in mana
1 comentariu
 14:36 
Membrii Comisiei SRI nu-si asuma raportul privind notele lui Ciuvica
 14:06 
Fetita Lianei Stanciu si a lui Mita de la Bere Gratis se lupta pentru viata
 13:34 
Jurnalista rusa batuta in propria casa
 13:11 
Pretul petrolului a atins nivelul record de 92 de dolari pe baril
 09:30 
Nicolae Dobrin a incetat din viata
5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Putin Magnificul si mica Romanie (3362 afisari)
 Tinta Romania (2316 afisari)
 Basescu la PSD (1829 afisari)
 Politia impotenta (1416 afisari)
 Prostia care ucide (1366 afisari)
 Fetita Lianei Stanciu si a lui Mita de la Bere Gratis se lupta pentru viata (963 afisari)
 Nicolae Dobrin a incetat din viata (717 afisari)
 Modificarea Codului de procedura penala, semnata luni de Olteanu (523 afisari)
 Ultimele cuvinte ale Printesei Diana (518 afisari)
 Principalul suspect in crima sangeroasa de la Caras Severin, un gardian (483 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00887 sec.