Ziua Logo
  Nr. 4059 de sambata, 13 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Divort la Elysee
Presedintele Nicolas Sarkozy, pregatit pentru viata de celibatar
 12 octombrie, 13:22 
Presa franceza nu asteapta decat unda verde de la palatul prezidential pentru a anunta ceea ce, pentru unii, nu mai este de mult un secret: divortul cuplului prezidential Nicolas si Cecilia Sarkozy, considerat "cea mai glamour" pereche din cate a dat Palatul Elysee. Presa asteapta un comunicat de la Elysee sau o declaratie a Ceciliei Sarkozy pentru a publica titlurile pe pagina intai. Paginile sunt deja pregatite, a confirmat redactorul-sef al unei mari reviste, pentru cotidianul elvetian "Tribune de Geneve".
Jurnalistii francezi au urmarit-o pe prima doamna a Frantei pana la Geneva, dupa ce au aflat, dupa multe verificari, ca ea s-a refugiat aici timp de trei saptamani. Protejata de garzile de corp, doamna Sarkozy a petrecut doua nopti la hotelul "La Reserve", exact in momentul in care in Franta era in toi polemica referitoare la rolul jucat de ea in eliberarea infirmierelor bulgare. Nu este exclus, scrie site-ul ziarului elvetian, ca ea sa fi stat acolo si altadata sau sa fi prevazut si alte sejururi. De la Geneva, Cecilia a plecat la Londra.
Absentele primei doamne a Frantei incep sa puna mari probleme serviciilor de protocol. Acest lucru s-a putut vedea in Statele Unite, unde Cecilia a refuzat sa vina la seara oferita de familia Bush, acuzand o durere de gat, si, mai recent, cand a refuzat sa mearga in Bulgaria. Problemele cuplului prezidential nu mai sunt de domeniul privat. Totusi, presa franceza inca nu stie cum sa abordeze subiectul. "Sa fie oare o chestiune de etica?", se intreaba cotidianul elvetian. Nu numai. Patronii de presa sunt toti prieteni cu presedintele, scrie "Tribune de Geneve". Atata vreme cat informatia nu este oficiala, ea nu exista. Cecilia si Nicolas Sarkozy nu mai locuiesc sub acelasi acoperis. Este suficient pentru a putea vorbi despre o despartire? Cateva ziare au inceput deja sa se aventureze in cercetarea subiectului. Multe, insa, asteapta "permisiunea" prezidentiala pentru a putea scrie despre acest lucru.
Si totusi, in ciuda celor afirmate de presa elvetiana, informatia presupusei despartiri dintre "Nico si Cece", cum au fost porecliti de realizatorii unei celebre emisiuni tv, a circulat si in presa franceza, chiar daca mai mult pe site-uri anti-Sarkozy sau pe bloguri, noteaza Mediafax.
Citand jurnalisti americani, "Nouvel Observateur" a scris ca, la meciul de rugby Franta-Georgia, Nicolas Sarkozy i-ar fi marturisit omologului si amicului sau georgian, Mihail Saakasvili, ca nu exclude posibilitatea de a redeveni in curand celibatar. In presa au aparut informatii potrivit carora, Claude Gueant, secretar general la Elysee, ar cauta prin arhive, numele sefilor de stat sau de guvern francezi care au divortat in timpul mandatului. Ancheta nu a ajuns, deocamdata, se pare, decat la un singur nume, Andreas Papandreou, fostul premier grec.
Fiecare are propria parere despre posibila separare si fiecare are o justificare pentru absentele Ceciliei Sarkozy din ultima vreme.
Unii politicieni sustin ca Cecilia vrea sa joace un rol a la Diana sau a la Jackie Kennedy. Altii spun ca singurul motiv al eclipsarii sale de pe scena publica ar fi dorinta de a actiona din umbra. Dimpotriva, sunt si voci care sustin ca jocurile de culise n-ar fi suficiente pentru Cecilia, ea nu s-ar putea multumi doar cu atat - "Cecilia va fi Eva Peron sau nu va fi nimic".
Aventurile extramaritale ale cuplului prezidential francez au tinut prima pagina a ziarelor in ultimii ani, fiind reluate cu ocazia alegerii lui Sarkozy in functia de presedinte al Frantei. Nicolas Sarkozy este casatorit cu Cecilia din 1996 si au impreuna un fiu. Cecilia are doua fete dintr-o casatorie anterioara, iar Nicolas, doi baieti. Cecilia Sarkozy si-a parasit sotul, in mai 2005, pentru franco-marocanul Richard Attias, patronul grupului de comunicare Publicis din New York. La randul sau, Nicolas Sarkozy a avut o relatie cu jurnalista publicatiei "Le Figaro", Anne Fulda. Familia Sarkozy s-a reunit ulterior, insa istoria sa amoroasa este dezbatuta si astazi de presa internationala.
Dana CONERTH  
Alte articole
  Sarkozy isi dorea sotia inapoi    (Magazin, 2007-10-22)
  Francezii nu se supara ca presedintele a divortat    (Magazin, 2007-10-20)
  Sarkozy, in ultimul SMS trimis Ceciliei: "Daca te intorci la mine, anulez tot"    (2008-02-06 15:08)
  Palatul Elysee confirma: sotii Sarkozy au divortat    (2007-10-18 18:01)
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-13
 18:28 
Comisia de etica a TVR ii va audia pe Alexandru Sassu si pe Rodica Culcer  2007-10-12
1 comentariu
 17:46 
Gheorghe Ciorba, trimis in judecata pentru evaziune fiscala  2007-10-12
 17:36 
Guvernul, amenintat cu motiune de cenzura si "Operatiunea caltabosul" II  2007-10-12
1 comentariu
 16:34 
Empire State Building celebreaza sfarsitul Ramadanului  2007-10-12
 16:24 
"Garda Ungara" anti-romaneasca isi ingroasa randurile  2007-10-12
1 comentariu
 15:17 
Noi inregistrari din dosarul Remes, postate pe Internet  2007-10-12
1 comentariu
 15:16 
Putin ameninta cu retragerea Rusiei din Tratatul pentru Fortele Nucleare Intermediare  2007-10-12
1 comentariu
 14:57 
Al Gore si Comisia de experti ONU pentru schimbari climatice, marii castigatori  2007-10-12
 14:18 
Basescu a semnat decretul de numire a lui Ciolos la Agricultura  2007-10-12
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Noul Ku Klux Klan (4384 afisari)
 Boierii Europei (2555 afisari)
 Crima de la Nisa, rezolvata dupa 30 de ani (2384 afisari)
 Doua muste in ciorba (2170 afisari)
 Conducatorul pe care il meritam? (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01169 sec.