Ziua Logo
  Nr. 4059 de sambata, 13 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Urmariti episodul doi din ''operatiunea caltabosul''
Noi inregistrari din dosarul Remes, postate pe Internet


Partea 1 (player)


Partea 2 (player)


Partea 3 (player)
 12 octombrie, 15:17 
Ceea ce TVR anuntase ieri drept episodul doi din "operatiunea caltabosul", cu Remes, Muresan si Ciorba personaje principale, este accesibil, la aceasta, ora pe Internet. Hot News a difuzat, in premiera, cele doua inregistrari, care nu au mai aparut la TVR, informand ca acestea sunt postate pe site-ul dailymotion.com. Inregistrarile video si audio prezinta discutii atat intre Gheorghe Ciorba si Ioan Muresan, precum si intre acesta din urma si sotia lui Decebal Traian Remes. Subiectul conversatiilor il constituie negocierile cu palinca si caltabosi, produse care urmau sa ajunga la casa lui Remes din Baia Mare. De asemenea, pe site sunt postate imagini din momentul in care au fost livrate palinca, sarmalele si carnatii la domiciliul lui Remes, inregistrari pe care conducerea TVR, cu cateva ore inainte de ora anuntata, le-a oprit de la difuzare. Contactat telefonic de Antena 3, Alecu Racoviceanu, directorul cotidianului "Gardianul", a avansat ipoteza ca sursa inregistrarilor care au aparut la Hotnews.ro este chiar directorul de stiri al TVR, Rodica Culcer. Un alt scenariu este lansat de consultantul politic, Dan Andronic, care scrie pe blogul sau ca la sediul "Freedom House" au fost invitati, cu doua zile inainte de difuzarea imaginilor, cinci jurnalisti, care au vizionat materialele difuzate ulterior, in parte, de TVR. Printre jurnalisti, unul ar fi fost de la TVR, iar altul de la Mediafax, mai scrie Dan Andronic. In urma cu numai o saptamana, Freedom House a fost acuzata de implicare intr-o licitatie trucata, in timpul mandatului Monicai Macovei, relateaza Antena3. Cel care a lansat acuzatiile este actualul ministru al Justitiei. Potrivit lui Tudor Chiuariu, contractul pentru realizarea Auditului Independent pentru Evaluarea Impactului Strategiei Anticoruptie a fost acordat Freedom House in urma unei licitatii trucate, la inceputul lui 2005. In replica, reprezentantii Freedom House sustin ca insistenta ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, de a discredita Directia Nationala Anticoruptie devine un adevarat pericol pentru Romania.
Doua inregistrari, avand o durata totala de aproape 21 de minute, au fost postate pe site-ul dailymotion.com, anunta Hotnews. Inregistrarile video cuprind, pe langa momentele difuzate deja de Televiziunea Nationala, imagini din momentul in care au fost livrate palinca si carnatii la casa lui Remes din Baia Mare. Pe langa acestea, apar postate secvente audio, ce redau discutii atat intre Gheorghe Ciorba si Ioan Muresan, precum si intre acesta din urma si sotia lui Decebal Traian Remes. Discutiile se refera la aducerea unor produse-carnati, caltabosi si tuica la domiciliul ministrului-demisionar.
TVR urma sa difuzeze aseara o noua inregistrare in acest caz. Televiziunea publica a anuntat insa, ieri, in jurnalul de la ora 19.00, ca nu va mai difuza partea a doua a materialului referitor la cazul Remes, ca urmare a unei scrisori primite de la presedintele-director general al Televiziunii publice, Alexandru Sassu. In acest sens, directorul Directiei stiri a TVR, Rodica Culcer, si-a cerut scuze telespectatorilor pentru ca nu difuzeaza imaginile pe care le-a promis cu ministrul Decebal Traian Remes, pe motiv ca "ni se interzice pe cale ierarhica acest lucru".
Primele inregistrari ale "flagrantului" au fost publicate miercuri, in cadrul jurnalului de stiri de la televiziunea publica. Imaginile au starnit o serie de controverse. Presedintele televiziunii publice, Alexandru Sassu, a sustinut, intr-un comunicat de presa ca inregistrarile respective nu ar fi trebuit sa fie difuzate. Rodica Culcer, seful departamentului de stiri, l-a acuzat pe Sassu de cenzura, declarand ca asemenea imagini nu ar fi putut fi oprite de la difuzare de nici o televiziune, care ar fi intrat in posesia lor.
Pentru mai multe informatii, accesati si:
"Razboi la TVR": http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-10-12&id=227876
Cristina STEFAN  
Alte articole
  DNA se afla la originea inregistrarilor in cazul Muresan-Remes    (Anchete, 2007-10-16)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Facatura Caltabosu   de voyager
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-13
 18:28 
Comisia de etica a TVR ii va audia pe Alexandru Sassu si pe Rodica Culcer  2007-10-12
1 comentariu
 17:46 
Gheorghe Ciorba, trimis in judecata pentru evaziune fiscala  2007-10-12
 17:36 
Guvernul, amenintat cu motiune de cenzura si "Operatiunea caltabosul" II  2007-10-12
1 comentariu
 16:34 
Empire State Building celebreaza sfarsitul Ramadanului  2007-10-12
 16:24 
"Garda Ungara" anti-romaneasca isi ingroasa randurile  2007-10-12
1 comentariu
 15:16 
Putin ameninta cu retragerea Rusiei din Tratatul pentru Fortele Nucleare Intermediare  2007-10-12
1 comentariu
 14:57 
Al Gore si Comisia de experti ONU pentru schimbari climatice, marii castigatori  2007-10-12
 14:18 
Basescu a semnat decretul de numire a lui Ciolos la Agricultura  2007-10-12
1 comentariu
 13:22 
Presedintele Nicolas Sarkozy, pregatit pentru viata de celibatar  2007-10-12
 Top afisari / comentarii 
 Noul Ku Klux Klan (4384 afisari)
 Boierii Europei (2555 afisari)
 Crima de la Nisa, rezolvata dupa 30 de ani (2384 afisari)
 Doua muste in ciorba (2170 afisari)
 Conducatorul pe care il meritam? (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00926 sec.