Ziua Logo
  Nr. 4053 de sambata, 6 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de pranz
O femeie din SUA a aflat ca nu are cancer dupa ce a fost supusa unei duble mastectomii
I-au fost extirpati sanii dintr-o eroare medicala
 5 octombrie, 15:58 
Darrie Eason
Soc in Statele Unite. O incredibila eroare medicala a facut ca Darrie Eason, o tanara mama in varsta de 35 de ani, sa fie mutilata, fizic si psihic, pe viata. Femeia a fost supusa unei interventii chirurgicale de extirpare a ambilor sani, dupa ce doctorii au stabilit ca sufera de cancer. Uluitor este faptul ca, in urma biopsiei, Darrie a aflat ca, de fapt, nu suferise niciodata de cancer si ca fusese operata fara sa fie cazul. "Imi aduc aminte cuvintele (medicilor -n.r): Nu aveti cancer mamar, niciodata n-ati avut", a marturisit, printre lacrimi tanara, prezenta in studioul popularei emisiuni "Good Morning America". Darrie Eason a povestit ca medicii i-au comunicat ca, din nefericire, analizele sale au fost incurcate cu ale altei paciente. Tanara i-a dat in judecata pe angajatii de la laborator, desi cel care a incurcat etichetele nu mai lucreaza acolo.
Drama tinerei mame din Long Island s-a produs in momentul in care un specialist de la laboratorul unei clinici locale a incurcat analizele sale cu ale unei femei care suferea de cancer. In urma diagnosticului, stabilit pe loc, medicii au decis sa o opereze, iar femeia a acceptat, convinsa ca viata ii este pusa in pericol. Ulterior, Darrie a aflat cu stupoare de la chirurgul care a efectuat interventia ca, de fapt, nu suferise de cancer si ca analizele au fost inversate. "(Chirurgul-n.r) mi-a spus ca nu am cancer la san si ca nu am avut niciodata", a declarat aceasta.
Conform propriei marturisiri, Darren incerca sa fie puternica, pentru a reusi mearga mai departe. "Cred cu tarie ca doar razand te poti abtine sa nu plangi, asa ca... incerc sa rad cat pot de mult", a spus Darrie, care a sfatuit toate femeile diagnosticate cu o astfel de boala sa ceara o a doua expertiza. "O a doua parere a unui medic e buna, dar o a doua biopsie (asupra probei de tesut-n.r) e si mai buna", a declarat aceasta.
Americanca a dat in judecata laboratorul si a cerut despagubiri. Directorul centrului medical inculpat a declarat ca a fost informat de cazul lui Eason, dar nu doreste sa comenteze. El a precizat doar ca doctorul care a dat diagnosticul gresit si specialistul de la laborator au fost concediati.
REACTII LA CALD
Margarita GEICA, redactor sef-adjunct:
"Nici macar nu pot sa-mi imaginez ce este in sufletul bietei femei. Pare sa aiba un psihic foarte bun din moment ce isi permite sa faca si glume pe acest subiect. Spre deosebire de masurile ce ar fi fost luate la noi intr-un astfel de caz, in State, nu numai ca vinovatii au fost concediati si nu-si vor mai putea practica meseria pe viata, dar femeia va primi niste despagubiri substantiale. Face-ti un fel de paralela cu sanctiunile aplicate doctorului Ciomu, ca e de notorietate, si o sa-ntelegeti exact ce vreau sa spun".
Accesati http://wcbstv.com/video/?id=104091@wcbs.dayport.com pentru a vedea interviul acordat de Darrie Eason postului de televiziune CBS
Cristina STEFAN  
 Afisari: 207  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-06
 16:35 
Basescu acuza Guvernul de abuz de putere  2007-10-05
3 comentarii
 15:45 
Gandaci de 11.000 de dolari bucata  2007-10-05
 14:02 
Funar sustine ca Geoana a votat, din greseala, impotriva motiunii  2007-10-05
1 comentariu
 13:22 
Daily Mail: Romanii comit 85% din furturile din bancomate  2007-10-05
1 comentariu
 13:09 
SUA continua programul inchisorilor secrete  2007-10-05
 Top afisari / comentarii 
 Globalizarea este inevitabila (3244 afisari)
 Confesiunea unui terorist comunist (2515 afisari)
 Siamezii Basescu-Geoana si clonele PD-PSD (2464 afisari)
 Ahmadinejad spune lucruri trasnite (2403 afisari)
 Sah. Nu mat (2050 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00855 sec.