Ziua Logo
  Nr. 4050 de miercuri, 3 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de pranz
Steaua - Arsenal, la 21.45, azi la PROTV, comentata in timp real de redactorii ZIUA pe www.ziua.ro
30.000 de euro ca sa bata pe Arsenal
 2 octombrie, 14:21 
"Vanatoare de extraterestri" in aceasta seara in Ghencea, unde echipa antrenata de Massimo Pedrazzini spera "sa faca istorie" cu un rezultat pozitiv in fata valoroasei formatii engleze, Arsenal Londra. Miza celui de-al doilea meci al grupelor Champions League este cu atat mai mare cu cat, in cazul unei victorii, Gigi Becali, finantatorul "ros-albastrilor", a promis fiecarui stelist o prima record de 30.000 de euro. Antrenorul Pedrazzini declara ca Arsenal este o echipa foarte puternica, care nu are puncte slabe, ci doar "locuri unde ne poate da o sansa". Din acest motiv, el le cere suporterilor sa vina la stadion sa sustina echipa. Cu toate acestea, pana ieri au fost vandute doar 11.000 de bilete din cele 21.000 disponibile. Increderea tehnicianului stelist in sansa echipei sale se loveste de declaratia sefului Ligii profesioniste, Dumitru Dragomir. "Steaua nu se poate pune cu Arsenal. Toata echipa Stelei nu costa cat un jucator al englezilor", a afirmat, sec, Dragomir. Mai mult, presa britanica mizeaza, la unison, pe victoria lui Arsenal. Partida din aceasta seara este considerata de fortele de ordine drept una "cu grad mare risc". Aproximativ 400 de politisti vor asigura securitatea in Capitala la ora meciului.
Steaua spera sa obtina, astazi, pe Ghencea, incepand cu orele 21.45, primele ei puncte, dupa ce a fost invinsa in primul meci din grupe, de Slavia Praga, cu scorul de 2-1. Este pentru a doua oara in istorie cand Steaua joaca impotriva formatiei englezilor de la Arsenal, precedenta intalnire avand loc pe 16 octombrie 1957, la Londra, si incheindu-se la egalitate, scor 1-1.
Becali: Pedrazzini va ramane la Steaua indiferent de rezultatul meciului
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a tinut sa infirme zvonurile vehiculate in presa, conform carora italianul Massimo Pedrazzini va fi demis de la carma echipei "ros-albastre" in cazul unui esec cu Arsenal, din etapa a II-a a grupei H a Ligii Campionilor. "Pedrazzini va ramane la Steaua indiferent de rezultatul meciului de diseara. Probabil ca va deveni campion de toamna si poate chiar campion la finalul sezonului", a spus Becali.
Referitor la revenirea la Steaua a lui Cosmin Olaroiu, Becali a raspuns ferm, afirmand ca nu se pune problema de asa ceva. Becali a recunoscut ca s-a intalnit cu fostul tehnician al Stelei, insa a sustinut au avut doar o "discutie prieteneasca".
Pedrazzini: Incercam sa intram in istorie
Massimo Pedrazzini
"Arsenal este o echipa foarte puternica, am fost la Londra si i-am vazut anul trecut, sunt extraterestri, dar asta nu inseamna ca nu vom juca. Nimeni nu intra in istorie daca nu face o munca extraordinara. M-a impresionat tot la ei, mai ales disponibilitatea la efort. Arsenal nu are puncte slabe, ci doar locuri unde ne poate da o sansa", a declarat, increzator, tehnicianul stelist, la conferinta de presa oficiala de aseara.
Sportul tribunelor
"Speram ca suporterii sa ne ajute de la inceput pana la sfarsit. Jucam fotbal impotriva unei echipe care ne va trata serios", a mai spus Pedrazzini. Cu toate acestea, aseara, la inchiderea caselelor de bilete, doar 11.000 de bilete din cele 21.000 scoase la vanzare pentru acest meci au fost vandute. Un motiv care ar putea sa explice absenta stelistilor din tribunele din Ghencea, la acest meci important, este pretul ridicat al biletelor. Astfel, pentru un tichet la tribuna a II-a pentru meciul cu englezii un suporter stelist a trebuit sa scoata din buzunar 2 milioane de lei vechi.
Dumitru Dragomir: Steaua nu se poate pune cu Arsenal
Dumitru Dragomir, ZIUA foto
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, ca adversara Stelei din Liga Campionilor, Arsenal Londra, este o formatie mult prea puternica pentru echipa antrenata de Massimo Pedrazzini. "Arsenal e o echipa de extraterestri, iar toata echipa Stelei nu costa cat un jucator al englezilor. Steaua nu se poate pune cu ea. Totusi, eu nu ma iau dupa ce spun unii sau altii, nu poti fi umilit nici cand iei zece goluri, Steaua trebuie sa aiba incredere in ea", a declarat seful de la Liga. "Daca Steaua reuseste sa adune patru puncte in aceasta grupa, cu siguranta va merge in Cupa UEFA", a incheiat Dragomir.
Ambele formatii au probleme de lot
Antrenorul Stelei se confrunta cu mari probleme de lot, neputand sa foloseasca nu mai putin de noua jucatori: M.Radoi, Plesan, Ghionea, Nesu, Golanski, Croitoru, Bicfalvi, Lovin si D.Goian. Si pe partea cealalta, antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, nu va putea conta pe urmatorii jucatori: Lehmann, Eduardo, Gallas, Hleb, si Rosicky.
Echipele probabile:
STEAUA: Zapata - Marin, Baciu, Rada, Emeghara - Nicolita, Ov.Petre, Cristocea - Dica, Badea - Iacob;
ARSENAL: Almunia - Sagna, Toure, Senderos, Clichy - Walcott, Fabregas, Flamini, Diaby - van Persie, Adebayor;
Partida va fi arbitrata de o brigata din Norvegia, avandu-l la centru pe Terje Hauge, asistat de Steinar Holvik si Jan Petter Randen.
Masuri sporite de securitate la stadion
Meciul de pe Ghencea este considerat de autoritati drept un eveniment cu grad crescut de risc. Din aceasta cauza, Politia Capitalei a decis suplimentarea numarului de forte de ordine ce vor actiona in toate zonele cu risc ale orasului. Conform purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, 360 de politisti bucuresteni - din care 100 de la Brigada de Politiei Rutiera, 30 de la Politia Metrou, iar restul de la Sectiile de Politie 1, 6 si Departamentul Flagrant al Politiei Capitalei - vor actiona pentru derularea in bune conditii a meciului de fotbal.
"Politistii nu vor sta numai in preajma stadionului, ei vor actiona in toate zonele Capitalei. Vom avea politisti care vor pazi locatiile in care stau fotbalistii, arbitrii si presa engleza, altii vor asigura deplasarea in siguranta a acestora catre stadion. De asemenea, vom avea politisti pe caile de acces catre stadion, in mijloacele de transport, in apropierea institutiilor publice importante de pe traseele de deplasare ale suporterilor", a explicat comisarul Ciocan, citat de Mediafax.
Suporterii echipei Steaua vor sta in Tribuna 0, Tribuna I, Tribuna II, Peluza I si Peluza II, partea dinspre Tribuna a II-a, iar accesul in stadion se va face prin poarta de acces nr.1 si 2 in Complexul Sportiv, in timp ce suporterii clubului Arsenal Londra, vor sta la Peluza a II-a, partea dinspre Tribuna I.
Comentariile presei engleze
"Arsene promite sa clatine Romania", titreaza astazi cotidianul The Sun. "Steaua a avut un start greoi de campionat si se gaseste pe o pozitie cu care nu e obisnuita, alaturi de "superputeri" precum... Poli Timisoara. Arsene Wenger planuieste sa lumineze mohoratul Bucuresti cu un fotbal frumos al echipei sale. Wenger se asteapta la o primire ostila in capitala Romaniei, admitand ca echipa sa nu are un palmares prea bun in fata formatiilor din fostul boc estic. El le cere tinerelor sale vedete precum Cesc Fabregas sau Robin van Persie sa straluceasca. Wenger spune ca niciodata nu te simti bine cand mergi in estul Europei, unde e mai intuneric, mai putin fermecator", a scris The Sun.
"Daily Telegraph" comenteaza ca Arsenal vrea sa-si imbunatateasca palmaresul "intr-un meci din spatiul fostei Cortine de Fier". "Chiar si echipa din 2003/2004, numita atunci "invincibila" (n.r. - Arsenal), a plecat infranta de la Kiev. Arsenal a mai pierdut si cu Spartak Moscova sau Sahtior Donetk, iar toamna trecuta in fata echipei TSKA Moscova. Pentru Arsenal nu suna bine faptul ca Steaua a batut in trecut la Bucuresti pe Aston Villa, West Ham, Middlesbrough si Southampton, remizand cu Liverpool. Oricum, romanii sunt intr-o oarecare dezordine dupa plecarea lui Hagi", a subliniat ziarul englez.
Tot legat de partida din aceasta seara, "The Independent" noteaza: "Wenger este prudent in fata testului cu noua si aspra Steaua". "Wenger este in garda, in ciuda problemelor Stelei. Oricare ar fi presiunea pe care o simte Wenger de a castiga acest meci, este insignifianta in comparatie cu cea din tabara adversa. Patronul Gigi Becali a anuntat ca il va debarca pe interimarul Pedrazzini daca Steaua pierde. Poate a facut-o, insa pentru a-i motiva pe jucatorii sai, care au promis un bonus de cate 20.000 de lire sterline", a scris sursa citata, care scrie ca jucatorul de urmarit din tabara Stelei este Florin Lovin, mijlocasul fiind insa accidentat.
"Arsenal pregateste inca o lovitura cu pumnul in deplasarea din Est". "Un meci castigat contra Stelei ar insemna a noua victorie consecutiva pentru Arsenal. Palmaresul echipei engleze in estul Europei este sarac. Oricum, echipa romana nu poseda nume cunoscute, iar patronul Stelei, Gigi Becali, a renuntat la Hagi de scurt timp", scrie si "The Times".
Partida Steaua Bucuresti - Arsenal Londra va incepe la ora 21:45 si va fi comentata, in timp real, pe site-ul ZIUA.
REACTII LA CALD
Mihai PALSU, redactor sef - adjunct:
"Odata, cand Steaua era Steaua, Arsene Wenger a plecat cu coada intre picioare in autobuzul de Monaco. Acum, cand Steaua nu mai e Steaua, Arsene Wenger va pleca pe cai mari, cu avionul de Londra".
C.S.  
Alte articole
  Urma scapa turma    (Sport, 2007-12-12)
  Ad. Ilie: "Ce sansa am avut!"    (Sport, 2007-10-04)
  Dezamagire in Ghencea    (Sport, 2007-10-04)
  Steaua asteapta minunea in Ghencea    (Sport, 2007-10-02)
  Steaua castiga si viseaza    (Sport, 2007-10-01)
  Lacatus: "In prima parte am fost foarte slabi"    (2007-12-13 13:32)
 Afisari: 181  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-03
 18:56 
Viziunea lui Basescu post-motiunea PSD  2007-10-02
2 comentarii
 17:00 
Pimen si Calinic ar putea primi verdicte de politie politica  2007-10-02
 16:16 
O ancheta de stat va face lumina in cazul mortii Printesei Diana  2007-10-02
1 comentariu
 15:41 
Raportul Severin - Lamassoure, aprobat de PE  2007-10-02
 15:27 
Britney a pierdut custodia copiilor  2007-10-02
 15:15 
Viktor Ianukovici, aproape castigator in alegerile din Ucraina  2007-10-02
 12:51 
Emil Boc: PD va vota pentru motiunea de cenzura  2007-10-02
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Basescu l-a pus la zid pe Liiceanu (3613 afisari)
 Tiganii Europei (3236 afisari)
 Marea Tiganiada (2672 afisari)
 Marea epurare penala (1926 afisari)
 Videanu, prim-ministru (1897 afisari)
 Motiunea a cazut (736 afisari)
 Regina urma sa abdice, iar Lady Di trebuia eliminata (517 afisari)
 Parlamentarii decid astazi soarta Cabinetului Tariceanu (450 afisari)
 Kremlinul reabiliteaza stalinismul (269 afisari)
 Popularii europeni nu vor restrictii pentru imigrantii romani (239 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01256 sec.