Ziua Logo
  Nr. 4044 de miercuri, 26 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de pranz
Ministrul ii cere procurorului-sef detalii despre acuzatiile ce i se aduc
Paul Pacuraru nu s-a mai prezentat azi la DNA
-- ULTIMA ORA: "Documentele care au venit la Cotroceni nu arata inceperea urmaririi penale in ceea ce ii priveste pe ministrii Chiuariu si Pacuraru. S-au facut investigatii, dar ei nu au fost pusi sub urmarire penala, nu au calitatea de invinuti, nu au nicio calitate", a precizat presedintele Traian Basescu, in urma cu scurt timp, la incheierea sedintei CSAT. Referitor la dosarele de fosti si actuali ministri aflate la Comisia speciala de la Cotroceni, Basescu a afirmat "ca nu ar indrazni sa sugereze anchetarea sau neanchetarea cuiva".
 25 septembrie, 14:07 
Paul Pacuraru (ZIUA foto)
Desi anuntase intial ca se va prezenta astazi la DNA pentru a afla detalii despre acuzatiile care i se aduc, Pacuraru s-a razgandit in aceasta dimineata, si a optat pentru varianta unui document scris, pe motiv ca a aflat aseara de la Daniel Morar ca va veni degeaba si ca nu va putea afla nimic din ce contine dosarul sau. Pacuraru sustine ca dosarul este inventat pentru ca Guvernul sa aiba probleme. "Am senzatia ca totul este legat de niste telefoane care s-au ascultat", a adaugat ministrul, precizand ca presedintele filialei Gorj a PNL, Dan Morega, i-a cerut sa plaseze diferiti oameni, in anumite functii, in institutii ale statului, dar ca a refuzat propunerile acestuia. Procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, l-a sesizat ieri pe presedintele Traian Basescu pentru ca acesta sa ceara inceperea urmaririi penale fata de ministrul Muncii, Paul Pacuraru, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.
Invitat la emisiunea "100%", difuzata de RealitateaTV, procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a afirmat ca ministrul Muncii nu poate afla inca ce cuprinde cererea DNA prin care se solicita avizul Comisiei prezidentiale pentru inceperea urmaririi penale pe numele sau. Mai mult, procurorul-sef a dezvaluit ca ministrul Muncii se afla in atentia DNA de 2-3 luni si nu de sase ani asa cum s-a vehiculat in presa.
Intr-o interventie in direct demnitarul vizat a recunoscut ca Dan Morega, presedintele filialei PNL Gorj, i-a cerut sa plaseze diferiti oameni, in anumite functii, in institutii ale statului, dar spune ca a refuzat intotdeauna propunerile acestuia. "In primul rand eu am convingerea ca este un dosar inventat pentru ca Guvernul sa aiba probleme", a afirmat Pacuraru, care a adaugat ca ar renunta la orice imunitate numai ca sa afle motivul pentru care este cercetat.
"Ii cercetam pe cei care au comis fapte penale, nu in functie de rezonanta numelui sau dupa functia pe care o detin", a sustinut Morar. "Procurorii de caz nu au relatii in lumea politica. Nu am puterea sa-i determin sa faca anumite dosare. Au un statut bine definit de lege. Sunt oameni cu personalitate, cu responsabilitate. Ei semneaza dosarele trimise in instanta. Eu nu fac favoruri oamenilor politici", a mai declarat Morar.
Procurorul-sef al DNA, l-a sesizat in cursul zilei trecute pe seful statului in legatura cu inceperea urmaririi penale a ministrului Muncii, Paul Pacuraru, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.
Cristina STEFAN  
 Afisari: 195  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
   de Arogantu'
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-26
 17:36 
150 de state cer reducerea la jumatate a emisiilor de gaze cu efect de sera  2007-09-25
 17:19 
Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit langa Horezu  2007-09-25
 17:01 
Chiuariu se discrediteaza si decredibilizeaza Guvernul si Justitia  2007-09-25
1 comentariu
 15:11 
Adriean Videanu, reclamat la DNA  2007-09-25
 14:50 
Camera Deputatilor a decis: Castelul Bran a fost retrocedat ilegal  2007-09-25
 14:06 
Condoleezza Rice: Independenta Kosovo poate stabiliza Balcanii  2007-09-25
2 comentarii
 12:38 
Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a ajuns la DNA  2007-09-25
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Derbedeul Mircea Mihaies (5087 afisari)
 Filosoful André Gorz si sotia sa s-au sinucis (3461 afisari)
 Facatura (3049 afisari)
 PD ii da cu flit lui Stolojan (2320 afisari)
 Romania, in menghina SUA pentru Kosovo (2265 afisari)
 Ciuvica a schimbat documentele (493 afisari)
 Cioroianu: Romania se teme pentru Transnistria, nu pentru Transilvania (306 afisari)
 Dunarea ascunde in adancuri un cimitir de mine (292 afisari)
 Incendiu la sediul Romtelecom din Timisoara (267 afisari)
 Uniunea Europeana incearca, din nou, abolirea pedepsei cu moartea (254 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00627 sec.