Ziua Logo
  Nr. 4039 de joi, 20 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de pranz
Social-democratii protesteaza fata de politica primarului Videanu
Consilierii PSD pleaca de la Primaria Capitalei
 20 septembrie, 15:37 
Marian Vanghelie (foto: Lucian CURELARIU)
PSD si-a retras toti cei doisprezece reprezentanti din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in semn de protest fata de politica primarului general, Adriean Videanu. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat astazi ca cei 12 consilieri au demisionat pentru ca nu doresc sa fie partasi la ceea ce se intampla in Bucuresti."Consiliul General PD cu primarul PD, Adriean Videanu, fura si jefuiesc Romania", spune Vanghelie. Consilierii demisionari ai PSD vor fi inlocuiti in CGMB de reprezentanti ai Aliantei D.A. - care nu s-a desfiintat din punct de vedere juridic - in conditiile in care PSD va renunta sa desemneze inlocuitori pentru cei care au renuntat la mandate, potrivit legii alegerilor locale.
Vanghelie a motivat demisiile consilierilor PSD din CGMB prin dorinta social-democratilor de a se delimita de ceea ce a numit jaful practicat de actuala administratie a Capitalei. In plus, Vanghelie a declarat ca va face si alte dezvaluiri pe aceasta tema si a mentionat ca senatorul Marinescu i-a confirmat existenta unei mafii in PD.
Presedintele PSD Bucuresti a precizat ca cei 12 consilieri care au demisionat nu vor fi inlocuiti de alti candidati aflati pe lista PSD la alegerile locale din 2004, dar ei vor participa ca observatori la sedintele Consiliului Municipal.Consilierii demisionari ai PSD vor fi inlocuiti in CGMB de reprezentanti ai Aliantei D.A. - care nu s-a desfiintat din punct de vedere juridic - in conditiile in care PSD va renunta sa desemneze inlocuitori pentru cei care au renuntat la mandate, potrivit legii alegerilor locale. Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, a declarat, astazi, inaintea demisiilor anuntate de Marian Vanghelie ca, in cazul in care PSD va renunta la mandatele din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), locurile ramase vacante vor fi completate cu supleanti ai formatiunii politice, care a obtinut cele mai multe voturi la ultimele alegeri locale, adica Alianta D.A.
Activitatea Consiliului General al Municipiului Bucure�ti nu este afectata, teoretic, de plecarea celor 12 social-democrati. Cvorumul de sedinta si majoritatea pentru aprobarea hotararilor de Consiliu pot fi intrunite si fara acestia. In Consiliul General al Municipiului Bucure�ti, PSD reprezinta 22%, cu 12 mandate de consilier dintr-un total de 54.
Adrian ENCULESCU  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-20
 16:41 
Gheorghe Hagi a demisionat de la Steaua
 16:20 
4 luni, 3 saptamani si 2 zile
 15:36 
ULTIMA ORA: Explozie intr-un bloc din Miami
 13:20 
Renate Weber si Daniel Daianu deschid lista candidatilor liberali la europarlamentare
 12:32 
Franta e deschisa dialogului cu Teheranul
 11:23 
Peste Bucuresti se lasa noaptea alba
 Top afisari / comentarii 
 Rusia cu ochii pe Romania (5150 afisari)
 Planuri de razboi Iran - Israel - Gaza (3622 afisari)
 Student american arestat pentru ca a pus intrebari (3349 afisari)
 Secretele canibalului din Rotenburg (2179 afisari)
 Cazimir Ionescu conspira Securitatea. Pana cand? (2155 afisari)
 Gheorghe Hagi a demisionat de la Steaua (921 afisari)
 Peste Bucuresti se lasa noaptea alba (530 afisari)
 Renate Weber si Daniel Daianu deschid lista candidatilor liberali la europarlamentare (339 afisari)
 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (300 afisari)
 ULTIMA ORA: Explozie intr-un bloc din Miami (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00601 sec.