Ziua Logo
  Nr. 4037 de marti, 18 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de pranz
Cele mai bune productii de televiziune au fost premiate la Los Angeles
"Clanul Soprano" este marele castigator al premiilor Emmy
 17 septembrie, 13:41 
"Clanul Soprano", productia postului de televiziune HBO, este marele castigator al celei de-a 59-a editii a Premiilor Emmy, "Oscarul televiziunii americane", eveniment desfasurat, aseara, la Shrine Auditorium din Los Angeles. "Este formidabil", a declarat producatorul serialului, David Chase, in momentul in care i-a fost inmanata distinctia pentru cel mai bun serial dramatic. Statueta Emmy pentru cea mai buna comedie a fost acordata realizatorilor filmului de televiziune "30 Rock", cu Alec Baldwin in rolul principal, difuzat de postul NBC. Cel mai bun actor intr-un rol principal a fost desemnat James Spader, in "Boston Legal", iar cea mai buna actrita intr-un rol principal, Sally Fields, in "Borthers and Sisters". Premiul pentru cel mai bun actor de comedie intr-un rol principal l-a obtinut Rick Gervais, pentru rolul din "Extras", in timp ce America Ferrera, a luat trofeul pentru cea mai buna actrita de comedie intr-un rol principal pentru prestatia din "Ugly Betty". Gazda editiei din acest an a fost Ryan Seacrest, cunoscut telespectatorilor din emisiunea 'Entertainment News', difuzata si in Romania de canalul "Pro Cinema".
Castigator al premiului pentru cel mai bun serial dramatic, "Clanul Soprano" a avut cele mai multe nominalizari la editia din acest an, concurand la 15 categorii. "Este formidabil", a declarat creatorul serialului, David Chase, in momentul in care i-a fost inmanata distinctia. "Am spus-o de atatea ori si o voi spune in continuare, cel mai bun lucru pe care l-am primit (de la aceasta productie n.r.) a fost faptul ca am putut sa filmez cu toti aceati actori. Sunt formidabili", a adaugat Chase. Serialul a mai obtinut distinctii Emmy pentru cel mai bun scenariu ai pentru cel mai bun regizor, dar nu a obtinut, in ciuda asteptarilor, nici un premiu pentru interpretii sai.
Premiul pentru "cel mai bun actor intr-un serial-drama" i-a revenit lui James Spader, pentru rolul din "Boston Legal". "Dumnezeule, ma simt de parca as fi furat de la Mafie. Mai rau este ca ei sunt toti aici", a glumit Spader. Echivalentul feminin al premiului a fost obtinut de Sally Field, pentru rolul din "Brothers&Sisters". La sectiunea comedie, cea mai buna actrita a fost desemnata America Ferrera, pentru rolul din "Ugly Betty". "Este incredibil. O performanta minunata. Acest premiu te determina sa te trezesti dimineata si sa mergi la munca", a declarat, emotionata, actrita.
HBO a adunat 21 de premii
Canalul HBO a reusit, si in 2007, sa castige cursa retelelor de televiziune, cu 21 de premii. Podiumul a fost completat de NBC, cu 19 trofee, in timp ce ABC si CBS au adunat fiecare cate 10. Gazda editiei din acest an a fost Ryan Seacrest, cunoscut telespectatorilor din emisiunea 'Entertainment News', difuzata si in Romania de canalul "Pro Cinema". Ryan a fost nominalizat la premiul Emmy de patru ori, reusind sa-l obtina doar o singura data. Este pentru prima data in istoria premiilor Emmy cand gazda spectacolului nu este un comic consacrat. Ryan "este carismatic si foarte talentat si atrage publicul ca un magnet", si-au motivat producatorii show-lui alegerea.
Premiile Emmy, decernate incepand cu anul 1949
Premiile Emmy, acordate productiilor de televiziune, au in componenta doua categorii: productii din timpul zilei (Daytime Awards) ai cele din timpul serii (Primetime Awards). Primele distinctii sunt acordate de catre Academia Nationala de Arte de Televiziune si Stiinte, in timp ce a doua categorie este administrata de Academia Internationala de Televiziune pentru Arte ai Stiinte. Academia Internationala de Televiziune pentru Arte si Stiinte reuneste reprezentanti din 61 de tari si peste 250 de companii de televiziune. A fost fondata in 1969, cu scopul de a promova cele mai bune programe de televiziune realizate in afara Statelor Unite, la numai o luna dupa aparitia televiziunii prin cablu.
Prima ceremonie de decernare a premiilor Emmy, denumite si "Oscarul televiziunii americane", s-a tinut la 25 ianuarie 1949, la "Hollywood Athletic Club". Numele "Emmy" nu a fost ales intamplator, ci reprezinta varianta feminina a cuvantului "Immy", folosit ca porecla pentru orticonoscop, tubul de luat vederi in camerele de televiziune.
REACTII LA CALD
Adrian ENCULESCU, redactor ZIUA ONLINE:
"Nu m-a atras in mod deosebit "Clanul Soprano". Mi s-a parut un fel de ciorba lunga, o combinatie intre un film luuuuuung cu gangsteri si un serial prost de duminica seara. In schimb e fost bun daca vrei sa adormi. Numai domnu' Soprano sa nu se supere si s-o bata pe nevasta-sa, ca apuci sa dormi agitat ..."
Cristina STEFAN  
 Afisari: 100  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-18
 18:01 
Tariceanu: Motiunea PSD urmareste crearea de instabilitate politica  2007-09-17
2 comentarii
 16:56 
Scolile romanesti si-au deschis astazi portile  2007-09-17
 16:10 
DNA acuza CSM ca a permis publicarea raportului Inspectiei Judiciare  2007-09-17
 15:18 
Franta avertizeaza asupra unui posibil razboi cu Iranul  2007-09-17
 14:11 
Microsoft, amendata cu jumatate de miliard de euro  2007-09-17
 12:35 
Traian Basescu: Pensiile private sunt o lovitura pentru statul paternalist  2007-09-17
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Plan de atac iminent asupra Iranului (3917 afisari)
 Aurul, cianurile si imaginea Romaniei in lume (2714 afisari)
 Vulnerabilitatea Adriean (2123 afisari)
 Cartelul DNA (1938 afisari)
 Bazilica paleocrestina din secolul al IV-lea (1866 afisari)
 Moscova: O interventie militara in Iran ar fi o greseala politica (600 afisari)
 Restructurarea Guvernului a fost respinsa de Senat (209 afisari)
 Basescu: Chiar daca luam masuri, numarul locuitorilor va mai creste doar in 2060 (199 afisari)
 Guvernul da bani pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu (172 afisari)
 Motiunea de cenzura, aprobata in Biroul Permanent al PSD (136 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00860 sec.