Ziua Logo
  Nr. 4032 de miercuri, 12 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Presa germana: "Atentie la Mutu, cel mai periculos roman de la Dracula incoace!"
Germania - Romania, amical cu pretentii
 12 septembrie, 15:45 
Adrian Mutu (foto: EPA)
Nationala Romaniei lupta sa-si apere, la Koln, intr-o partida programata sa inceapa la 21.30, seria de 14 victorii in partidele amicale, cu o victorie impotriva Germaniei. Misiunea tricolorilor va fi ingreunata de ambitia declarata a nemtilor, care au anuntat ca vor sa razbune umilitoarea infrangere suferita in 2004, la Bucuresti, cand au pierdut cu 1-5. Presa germana il elogiaza pe atacantul Adrian Mutu, pe care il compara cu Dracula. "Mutu este noul superstar al romanilor, unul cu valoare de simbol. Atentie la Mutu, cel mai periculos roman de la Dracula incoace. Este un lider si un golgheter innascut", titreaza publicatia "Berliner Kurier". Ambii selectioneri au probleme de efectiv. Daca Joachim Low nu-i va putea folosi pe Michael Ballack, Torsten Frings, Tim Borowski, Mario Gomez-toti fiind accidentati, Victor Piturca nu se va putea baza, din acelasi motiv, pe Lobont, Ghionea , Contra, A.Stoica, Plesan, Cocis, Radoi si Zicu. Meciul va fi arbitrat de o brigada italiana, cu Nicola Rizzoli la centru, Andrea Stefani si Renato Faverani arbitri asistenti, in vreme ce arbitru de rezerva este germanul Mark Borsch
Neinvinsi de 14 meciuri, tricolorii spera sa inregistreze astazi un nou succes in partidele amicale, invingand Germania. Pe de cealalta parte, nemtii au declarat ca vor sa razbune umilitoarea infrangere suferita in 2004, la Bucuresti, cand au fost invinsi cu 5-1. "Revansa dupa noaptea neagra de la Bucuresti. Au trecut trei ani si jumatate de la cea mai amara seara a fotbalului german", anunta media germana. Golurile intalnirii au fost marcate de Plesan, Rat, Danciulescu (2) si Caramarin pentru Romania, respectiv Lahm pentru nemti. Selectionerul gazdelor, Joachim Low, nu-i va putea folosi in aceasta intalnire pe accidentatii Michael Ballack, Torsten Frings, Tim Borowski, Mario Gomez si nici pe Jens Lehmann si Per Mertesacke, care vor fi menajati. Victor Piturca are la randul sau probleme de lot - Lobont, Ghionea , Contra, A.Stoica, Plesan, Cocis, Radoi si Zicu, toti accidentati.
La ultimul antrenament efectuat la Koln ce a constat intr-un meci-scoala in care au fost angrenati toti componentii lotului tricolor, selectionerul Victor Piturca l-a folosit pe capitanul Cristian Chivu pe postul de mijlocas. Referitor la aceasta mutare, Chivu, a declarat: "Ma simt bine pe orice post, insa este destul de greu in momentul in care iti schimbi pozitia in teren. Cerintele sunt altele". Referitor la meciul din aceasta seara, capitanul tricolorilor a subliniat valoarea adversarilor. "O partida de pregatire importanta si pe care ne dorim sa nu o pierdem. Germania e o echipa care si-a demonstrat in ultimii 50 de ani forta si valoarea."
Dorinel Munteanu, veteranul echipei nationale a Romaniei, a tinut sa sublinieze importanta jocului de la Koln. "Este mai mult decat un amical. Nu joci in fiecare zi cu Germania", a declarat Munteanu, citat de RealitateaTV.
Mutu, spaima nemtilor
"Mutu este noul superstar al romanilor, unul cu valoare de simbol. Atentie la Mutu, cel mai periculos roman de la Dracula incoace. Este un lider si un golgheter innascut", titreaza astazi cotidianul Berliner Kurier.
Meciul de la Koln va fi arbitrat de o brigada italiana, cu Nicola Rizzoli la centru, Andrea Stefani si Renato Faverani arbitri asistenti, in vreme ce arbitru de rezerva este germanul Mark Borsch.
Echipe probabile
Romania: Coman - Petre Marin, Goian, Tamas, Rat - Codrea, Chivu - Florentin Petre, Dica, Mutu - Marica.
Germania: Hildebrand - Arne Friedrich, Manuel Friedrich, Metzelder, Jansen - Schneider, Rolfes, Schweinsteiger, Hitzlsperger - Helmes, Podolski.
Partida amicala de fotbal Germania-Romania va incepe la ora 21.30 si va fi transmisa in direct de TVR 1.
REACTII LA CALD
Marius GHERGHE, sef Departament Sport:
"Aproape calificata la Euro 2008, Nationala are diseara, la Koln, sansa unui rezultat de prestigiu, in amicalul cu Germania (acum aproape trei ani, "tricolorii" treceau de nemti cu 5-1, in Giulesti). Totodata, partida va fi si un prilej pentru selectionerul Victor Piturca de a face cateva modificari in echipa. Jocul cu Germania este ultimul inaintea celui decisiv cu Olanda, de la Constanta, din 13 octombrie, din preliminariile CE".
C.S.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-12
 16:23 
ULTIMA ORA: IPS Daniel este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane
 16:12 
O noua alerta de tsunami a fost emisa in Indonezia
 16:04 
Guvernul rus a demisionat
 14:51 
Alexandru Sassu si Rasvan Popescu, sefi la TVR si CNA
 13:25 
Rusia a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume
4 comentarii
 12:20 
Presedintele Bush va anunta o reducere a efectivelor in Irak
 Top afisari / comentarii 
 Testamentul lui Pavarotti (3988 afisari)
 Iliescu se intoarce (3572 afisari)
 Ziua Patriarhului (2854 afisari)
 Presedintele isi da in petic, totul e OK (2293 afisari)
 Cursul bancar al lui Gigi (1855 afisari)
 Rusia a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume (1250 afisari)
 ULTIMA ORA: IPS Daniel este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (811 afisari)
 Guvernul rus a demisionat (132 afisari)
 O noua alerta de tsunami a fost emisa in Indonezia (119 afisari)
 Germania - Romania, amical cu pretentii (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00772 sec.