Ziua Logo
  Nr. 4032 de miercuri, 12 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Dupa o sedinta cu scantei, Parlamentul a decis
Alexandru Sassu si Rasvan Popescu, sefi la TVR si CNA
 12 septembrie, 14:51 
Alexandru Sassu (Ioana Carlig, ZIUA foto)
Prima sedinta a plenului comun al Parlamentului a debutat cu scandal. Democratii si liberal-democratii au parasit sala, nemultumiti de propunerea PSD de amanare a votului pentru numirea reprezentantilor PD si ai presedintiei in consiliile de administratie ale posturilor publice de radio si televiziune. Alexandru Sassu si Rasvan Popescu au fost validati astazi de Parlament la sefia TVR si CNA.
Fostul deputat PSD, Alexandru Sassu, a fost ales astazi, de catre plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii publice de Televiziune. Sassu a intrunit 247 de voturi "pentru" si doar doua "impotriva". Pe de alta parte, la sefia CNA a fost ales, cu 235 de voturi "pentru", Rasvan Popescu, reprezentantul PNL.
"Vreau sa fac schimbari din punct de vedere managerial", a declarat Sassu la iesirea din plenul Parlamentului. Intrebat despre problema deficitului bugetar din TVR, noul presedinte a sustinut ca acest subiect va fi dezbatut in Consiliul de Administratie si apoi la comisiile de specialitate ale Parlamentului. In mandatul de patru ani, el si-a fixat ca obiectiv rezolvarea problemei manageriale, "atat din punct de vedere al finantelor, cat si al structurii organizatorice". De asemenea, intrebat daca va opera unele modificari la nivelul redactiilor din TVR, Sassu a sustinut ca "treaba" lui este sa asigure "functionarea structurii".
Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat ca, printre prioritatile pe care si le propune, se numara asimilarea rapida a noilor reglementari in publicitatea in audiovizual, reglementari care vor fi cuprinse intr-o directiva a Comisiei Europene ce va fi publicata la sfarsitul lunii octombrie.
Pe de alta parte, parlamentarii au aprobat instituirea unei comisii de ancheta a activitatii TVR si au decis ca raportul acesteia va trebui finalizat pana la 1 noiembrie.
Cei 15 membri ai comisiei sunt: Adrian Paunescu, Rodica Nassar, Otilian Neagoe, Monalisa Galeteanu, Cosmin Nicula (PSD), Mihai Dumitrescu, Catalin Micula, Gheorghe Dragomir (PNL), Mihai Ungheanu, Olguta Vasilescu (PRM), Valentin Iliescu, Dan Gabriel Popa (PD), Kelemen Hunor (UDMR), Ionica Constanta Popescu (PC), Aledin Amet (minoritati).
Parlamentarii PD si PLD s-au retras de la lucrari
Parlamentarii PD si PLD s-au retras de la lucrari, dupa ce restul formatiunilor au decis, prin vot, sa scoata de pe ordinea de zi validarea membrilor din partea PD si ai Presedintiei in consiliile de administratie ale posturilor publice de radio si televiziune.
Propunerea de scoatere de pe ordinea de zi i-a apartinut lui Nicolae Vacaroiu, care a afirmat ca va vorbi cu Traian Basescu si ii va cere sa nominalizeze un alt candidat pentru CA al TVR in locul lui Catalin Avramescu. "Trebuie sa-i explic presedintelui ca domnul Avramescu, la votul anterior al plenului, a intrunit 16 voturi pentru", si-a explicat Vacaroiu pozitia. "Mi-e greu sa cred ca domnul Avramescu poate avea vreo sansa vreodata in Parlamentul Romaniei", a subliniat el, precizand ca obiectiile Parlamentului sunt generate de faptul ca Avramescu a deranjat prin declaratiile sale,�nu prin faptul ca a fost propus de Traian Basescu.�Presedintele Senatului si-a exprimat certitudinea ca seful statului va intelege situatia si va nominaliza un alt candidat.
Liderul grupului PD de la Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a declarat ca se incearca trecerea peste proceduri pentru a bloca numirea candidatului propus de presedinte ca membru in CA al SRTv. Potrivit lui Radulescu, majoritatea care a decis la vot scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor privind numirea membrilor CA al SRTv si SRR este constituita din "aceiasi 332" care au votat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. "Practic, se trece peste orice fel de reguli, propunandu-se modalitati de vot care nu exista in Parlament", a mai comentat liderul deputatilor PD, adaugand ca este clar pentru toata lumea ca, de fapt, votul parlamentarilor este indreptat direct impotriva candidatului propus de presedinte. El a mai sustinut ca, in acest fel, parlamentarii isi manifesta inca o data aversiunea fata de presedintele Basescu.
D.C.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-12
 16:23 
ULTIMA ORA: IPS Daniel este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane
 16:12 
O noua alerta de tsunami a fost emisa in Indonezia
 16:04 
Guvernul rus a demisionat
 15:45 
Germania - Romania, amical cu pretentii
 13:25 
Rusia a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume
4 comentarii
 12:20 
Presedintele Bush va anunta o reducere a efectivelor in Irak
 Top afisari / comentarii 
 Testamentul lui Pavarotti (3988 afisari)
 Iliescu se intoarce (3572 afisari)
 Ziua Patriarhului (2854 afisari)
 Presedintele isi da in petic, totul e OK (2293 afisari)
 Cursul bancar al lui Gigi (1855 afisari)
 Rusia a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume (1250 afisari)
 ULTIMA ORA: IPS Daniel este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (811 afisari)
 Guvernul rus a demisionat (132 afisari)
 O noua alerta de tsunami a fost emisa in Indonezia (119 afisari)
 Germania - Romania, amical cu pretentii (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00750 sec.