Ziua Logo
  Nr. 4032 de miercuri, 12 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
PSD Sector 1 vrea sanctionarea parlamentarilor care nu voteaza motiunea
 11 septembrie, 17:21 
Dan Tudorache (foto: Mircea PAUN)
ULTIMA ORA
Presedintele organizatiei PSD sector 1 Bucuresti, Dan Tudorache, a primit mandat, din partea membrilor filialei, pentru sanctionarea acelor deputati si senatori ai partidului, care nu vor vota motiunea de cenzura depusa de social-democrati. Din cei 110 membri prezenti, 104 au votat pentru si doi impotriva. Propunerea va fi inaintata Comitetului Executiv National al PSD, care va avea loc peste o saptamana.
--------
Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a solicitat astazi sanctionarea parlamentarilor social-democrati care nu voteaza motiunea de cenzura. "PSD a hotarat in forurile competente sa depuna motiunea, un singur lider s-a abtinut, deci decizia trebuie implementata", si-a justificat Tudorache initiativa. Acesta a adaugat ca se poate merge pana la excluderea din partid a colegilor ''neascultatori''. Pentru liderul Mircea Geoana, propunerile lui Tudorache sunt ''o dovada a democratiei interne din partid''.
Dan Tudorache a explicat, pentru Rompres, ca propunerea, care urmeaza sa fie supusa la vot, nu se refera doar la parlamentarii din sectorul 1, ci la toti senatorii si deputatii PSD. ''Personal, ma pronunt pentru excluderea din PSD a celor care nu semneaza, respectiv nu voteaza motiunea de cenzura'', a sustinut social-democratul.
''Cu aceasta propunere, cu ce va fi votat marti (azi - n.r.), vom merge saptamana viitoare la Comitetul Executiv", a precizat Tudorache, care si-a justificat initiativa prin faptul ca "parlamentarii trebuie sa puna in functiune deciziile partidului".
Geoana: Democratie interna de partid
Intrebat cum comenteaza ideea presedintelui PSD Sector 1, Dan Tudorache, de a solicita organizatiei un mandat prin care sa ceara Comitetului Executiv National de martea viitoare sanctionarea parlamentarilor care nu semneaza sau nu voteaza motiunea de cenzura, Geoana a dat un raspuns lapidar: "Democratie interna de partid".
"Fiecare organizatie de partid are o relatie directa cu parlamentarii pe care i-a trimis in Parlament. Sunt alesi pe liste de partid si sunt votati cu sprijinul militantilor si organizatiilor de partid. Deci cred ca este firesc sa existe o relatie biunivoca intre parlamentari si organizatiile care i-au trimis Parlament", mai spune Geoana.
Iliescu: Ideea lui Tudorache este "nestatutara, nedemocratica si neconstitutionala"
"Este treaba Comitetului Executiv sa judece chestiile astea. E cam nestatutar, nedemocratic si neconstitutional", a declarat presedintele de onoare al PSD.
Ion Iliescu a apreciat, totodata, ca ideea lui Tudorache este o problema de constitutionalitate si a apreciat ca aceasta nu face bine PSD.
"Un parlamentar ales are demnitatea si constiinta lui. Relatia lui politica cu partidul este una, dar decizia lui ca parlamentar ii revine", a spus Iliescu.
"Asemenea chestiuni nu fac bine in general climatului si inclusiv partidului care promoveaza asemenea metode administrative politienesti. Nu tine de tinuta morala si de autoritatea morala a unui partid si a unor militanti de partid", a spus Iliescu. El a aratat ca presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, greseste prin faptul ca se lanseaza intr-o chestiune care il depaseste si nu tine de atributiunile lui".
In urma cu cateva zile, Ion Iliescu a sustinut ca ultimele declaratii ale lui Mircea Geoana despre unii colegi din partid, care s-ar opune motiunii pentru ca au dosare grele, sunt imprudente si o dovada de neloialitate. Mircea Geoana a denunat de curand ''sabotajul'' la adresa motiunii de cenzura si implicit a sa a unor colegi din partid cu ''dosare grele''.
REACTII LA CALD
Mihai TOADER, sef Departament Politica Interna:
"In spatele liderului PSD sector 1, Dan Tudorache, se ascunde intentia presedintelui PSD, Mircea Geoana, de a pune presiune pe cei care nu sustin motiunea de cenzura. De altfel, Tudorache nu este la prima iesire de acest gen, el fiind folosit si la "infierarea" lui Adrian Nastase in scandalul Matusa Tamara. Avertismentul lui Tudorache, potrivit caruia cine nu sustine motiunea de cenzura poate fi exclus din partid, ii vizeaza pe Ion Iliescu si Adrian Nastase. Niciunul dintre acestia nu va participa, insa, la sedinta PSD sector 1 din aceasta seara, anuntul lui Tudorache riscand sa se consume ca inca o gafa a actualului presedinte al PSD".
Pentru mai multe detalii accesati si:
''Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale''
http://www.ziua.ro/news.php?data=2007-09-10&id=1001
Adrian ENCULESCU  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Adunatura   de the
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-12
 18:13 
ULTIMA ORA: Doi militari romani au fost raniti in Irak  2007-09-11
 17:48 
Demnitarii vor avea acces la informatii clasificate  2007-09-11
 17:44 
Consulul roman de la Chisinau, Alexandru Rus, nu mai revine la post  2007-09-11
 16:03 
Salariile diplomatilor ar putea fi majorate  2007-09-11
 15:04 
Risc de inundatii in zonele de deal si de munte  2007-09-11
 13:55 
Ministrul Silaghi, reclamat la Parchet pentru abuz in serviciu  2007-09-11
1 comentariu
 12:17 
Liberation: Liderul teroristilor a folosit un numar de telefon inregistrat in Romania  2007-09-11
 Top afisari / comentarii 
 Testamentul lui Pavarotti (3988 afisari)
 Iliescu se intoarce (3572 afisari)
 Ziua Patriarhului (2854 afisari)
 Presedintele isi da in petic, totul e OK (2293 afisari)
 Cursul bancar al lui Gigi (1855 afisari)
 Rusia a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume (1250 afisari)
 ULTIMA ORA: IPS Daniel este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (811 afisari)
 Guvernul rus a demisionat (132 afisari)
 O noua alerta de tsunami a fost emisa in Indonezia (119 afisari)
 Germania - Romania, amical cu pretentii (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01109 sec.