Ziua Logo
  Nr. 4030 de luni, 10 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
PNL va anunta la sfarsitul saptamanii lista pentru europarlamentare
Melescanu: Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu
 10 septembrie, 14:58 
Teodor Melescanu (ZIUA foto)
PNL nu si-a stabilit inca lista pentru alegerile europarlamentare, aceasta urmand sa fie definitivata la sfarsitul saptamanii. Potrivit vicepresedintelui liberal, Theodor Melescanu, desemnarea candidatilor pentru primele zece locuri va fi strict politica, iar locurile de la 10 la 45 vor fi ocupate pe euroregiuni. In ceea ce priveste candidatura fostului ministru de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, vicepresedintele PNL, Theodor Melescanu spune ca aceasta nu si-a confirmat intentia de a candida la europarlamentare si ca partidul nu va negocia cu el. "Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu. El nu si-a reconfirmat candidatura. Totusi, daca Ungureanu va confirma pana la sfarsitul saptamanii, atunci va fi luat in calcul", a precizat Melescanu. PNL si-a anuntat in schimb echipa de campanie. Din aceasta fac parte Crin Antonescu, Ludovic Orban si Dan Motreanu.
PNL este unul dintre partidele care nu si-a anuntat inca, oficial, numele reprezentantilor sai pentru alegerile europarlamentare, desi lunea viitoare este data limita pentru confirmarea acestor candidaturi. Vicepresedintele Teodor Melescanu a anuntat, astazi, la finalul sedintei Biroului Politic Central (BPC) al PNL ca lista va fi stabilita pana la sfarsitul saptamanii, dupa ce vor fi selectati candidatii la nivelul organizatiilor regionale.
Antonescu si Orban, in fruntea echipei de campanie
Melescanu a mai anuntat ca din echipa de campanie pentru europarlamentare vor face parte Crin Antonescu, ca director politic, Ludovic Orban, care se va ocupa de comunicare si Dan Motreanu, care va fi director executiv. Vicepresedintele PNL a declarat ca pentru primele zece locuri eligibile decizia va fi strict politica, iar pentru locurile de la 10 la 45 lista se va face pe euroregiuni, astfel incat sa existe o reprezentare echitabila.
Nu negociem cu Ungureanu
Melescanu a declarat ca fostul sef al Diplomatiei, Mihai Razvan Ungureanu, nu si-a confirmat candidatura, si ca, in cazul in care acesta va face un astfel de demers pana la sfarsitul saptamanii, va fi luat in calcul pe listele europarlamentarilor liberali. "Noi pe lista de candidati avem deja doi Ungureanu. Fostul ministru de Externe nu si-a confirmat candidatura pe lista noastra si pentru noi lucrurile sunt foarte clare. Inseamna ca nu doreste sa-si reconfirme candidatura", a precizat liberalul.
In ceea ce priveste posibile negocieri cu Ungureanu, Melescanu a sustinut ca PNL nu negociaza cu nimeni. "Nu avem ce sa negociem cu nimeni si, in orice caz, nu cu domnul Ungureanu", a mai spus ministrul Apararii. Intrebat de jurnalisti care va fi candidatul ce va deschide lista PNL pentru europarlamentare, vicepresedintele formatiunii a spus ca sunt doua posibilitati: fie o personalitate foarte cunoscuta, chiar din afara partidului, fie cel care va avea cea mai buna "cota de piata" in legatura cu europarlamentarele.
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-10
 18:53 
Deputatul Ion Stan vrea ca dosarele preotilor sa mearga la BOR
 16:13 
Procurorii anticoruptie acuza presiuni din partea ministrului Tudor Chiuariu
 15:29 
PSD a amanat depunerea motiunii de cenzura pana saptamana viitoare
 14:22 
Vin ploile!
 12:50 
Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale
3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Seicul si chelnerita (5519 afisari)
 Superarme, superbani (3007 afisari)
 Insuportabila nesimtire a "elitei" (2867 afisari)
 Ierarhii si esecul dosariadei (2485 afisari)
 Adriane, daca ma iubesti, intoarce-te! (2275 afisari)
 Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale (324 afisari)
 Procurorii anticoruptie acuza presiuni din partea ministrului Tudor Chiuariu (154 afisari)
 Vin ploile! (119 afisari)
 Deputatul Ion Stan vrea ca dosarele preotilor sa mearga la BOR (110 afisari)
 Melescanu: Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00760 sec.