Ziua Logo
  Nr. 4030 de luni, 10 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Nu se pune problema interimatului la presedintie
Traian Basescu va fi operat maine la Spitalul Militar
 7 septembrie, 17:47 
Traian Basescu
Presedintele Traian Basescu se interneaza in aceasta seara si va fi operat, maine, la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central ''Dr. Carol Davila'', dupa ce un control realizat in iunie a identificat aparitia unui nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept. Intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale se arata ca, dupa investigatii suplimentare, medicii au pus diagnosticul de ''gusa polinodulara fara manifestari clinice de tireotoxicoza''. Comisia medicala de specialitate este alcatuita din medici ai Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central ''Dr. Carol Davila'', ai Institutului National de Endocrinologie "C.I. Parhon" si ai Spitalului Clinic "Sf. Ioan" si este condusa de doctorul Teodor Horvat, de la Spitalul Militar Central. Potrivit Administraiei Prezidentiale, pe perioada interventiei chirurgicale, nu se pune problema interimatului la presedintie.
Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat, pentru HotNews, ca ''deocamdata nu se pune problema transferului de atributii, pe perioada interventiei chirurgicale, pentru ca presedintele nu se afla in imposibilitate temporara de exercitare a atributiilor, asa cum prevede Constitutia in astfel de situatii. Turcan mentioneaza ca Basescu isi va respecta agenda programata pentru saptamana in curs, iar Administratia Prezidentiala va informa regulat presa si opinia publica pe masura ce vor exista informatii noi.
In comunicatul Administratiei Prezidentiale se mai arata ca, interventia chirurgicala va avea loc in cursul zilei de maine si va dura o ora. Comisia medicala de specialitate este alcatuita din medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", Institutului National de Endocrinologie "C.I. Parhon" si Spitalului Clinic "Sf. Ioan". Medici de la aceleasi institutii vor efectua si interventia chirurgicala. Comisia medicala s-a intrunit la cererea sefului SPP, iar echipa de medici va fi condusa de doctorul Horvad. In timpul interventiei, presedintele va fi anesteziat total. Potrivit Constitutiei, daca seful statului se afla in imposibilitate temporara de a-si exercita atributiile, interimatul functiei se asigura, in ordine, de presedintele Senatului sau de presedintele Camerei Deputatilor.
In presa au fost vehiculate informatii contradictorii legate de operatia si diagnosticul presedintelui. Unii au spus chiar ca ar fi vorba de cancer. Apoi, au existat mai multe surse care sustineau ca Traian Basescu ar putea fi operat astazi. Chiar si seful statului a confirmat informatia, glumind, insa, cu ziaristii. El a declarat ca se va opera dupa intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. A fost vorba doar de o gluma pe jumatate, pentru ca, dupa intalnire, un comunicat oficial anunta ca Basescu se va interna in spital. Ultimul comunicat al presedintiei sustine ca operatia va fi efectuata de catre o echipa anestezico-chirurgicala constituita din medici romani. Totusi, potrivit Antena 3, mai multe surse anunta faptul ca la interventia chirurgicala vor asista si medici specialisti veniti de la Viena. Traian Basescu a mai fost operat anul trecut, in mai, de hernie de disc. Interventia chirurgicala a avut loc la Viena.
REACTII LA CALD
Silviu ALUPEI, redactor Departament Investigatii:
''Speculatiile privitoare la boala de tiroida a presedintelui au ca suport mai multe ipoteze de lucru, conform carora medicii ar putea interveni chirurgical. Specialistii consultati de ZIUA au precizat ca interventia chirurgicala asupra nodulilor tiroidieni se poate face in doua situatii mari si late. Primul caz este acela in care nodulii sunt de natura canceroasa, si cel de-al doilea cand nodulii sunt foarte mari si jeneaza din punct de vedere mecanic zona gatului (apar dureri la inghitire, senzatia de sufocare a cailor respiratorii etc). Cat priveste diagnosticul referitor la starea de hipertiroidism si hipotiroidism (cazul in care glanda tiroida nu reuseste sa produca/produce prea multi hormoni), operatiile nu sunt solutia cea mai indicata. Semnele care ar indica hipotiroidismul sunt starea de oboseala, voce ingrosata, depresii, in timp ce hipertiroidismul are ca simptome nervozitatea, tremurul fin al extremitatilor, pierderea in greutate sau palpitatii".
A.E.  
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Tiroida   de cosor ion
Dar ce poza traznet i-ati pus !   de Raquel
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-10
 16:37 
Ford pluseaza la 57 de milioane de euro pentru Craiova  2007-09-07
2 comentarii
 15:25 
Liniste, doarme Bunicuta!  2007-09-07
3 comentarii
 15:24 
Ben Laden pregateste un mesaj video pentru 11 septembrie  2007-09-07
 15:07 
Trei posibile "mecanisme de santaj" ale Chisinaului in problema dublei cetatenii  2007-09-07
 13:53 
J.M. Barroso: Premierul are nevoie de sprijin politic pentru continuarea reformelor  2007-09-07
 13:08 
George W. Bush a gafat din nou  2007-09-07
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Seicul si chelnerita (5519 afisari)
 Superarme, superbani (3007 afisari)
 Insuportabila nesimtire a "elitei" (2867 afisari)
 Ierarhii si esecul dosariadei (2485 afisari)
 Adriane, daca ma iubesti, intoarce-te! (2275 afisari)
 Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale (324 afisari)
 Procurorii anticoruptie acuza presiuni din partea ministrului Tudor Chiuariu (154 afisari)
 Vin ploile! (119 afisari)
 Deputatul Ion Stan vrea ca dosarele preotilor sa mearga la BOR (110 afisari)
 Melescanu: Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00705 sec.