Ziua Logo
  Nr. 4025 de marti, 4 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Studiu: Din cauza abuzurilor, starurile rock mor tinere, iar actorii de comedie sunt depresivi
Celebritatea dauneaza grav sanatatii
 4 septembrie, 16:07 
Kurt Cobain
Starurile rock, renumite pentru stilul lor de viata excentric, sunt predispuse la un sfarsit prematur intr-o masura mult mai mare decat persoanele obisnuite. Cel putin asa arata un studiu realizat de cercetatorii britanici si publicat in "Journal of Epidemiology and Community Health". Cercetarile au fost realizate pe un esantion de 1064 de artisti britanici si nord-americani, de la Elvis la Kurt Cobain. Din pacate, concluziile oamenilor de stiinta britanici au corespondent in cele mai recente articole aparute in presa, care vorbesc despre tentative de sinucidere, depresii sau exces de droguri si alcool, carora le cad prada vedetele din lumea filmului sau a muzicii. Cel mai recent exemplu este actorul american, Owen Wilson, care se recupereaza in aceste zile, dupa tentativa de sinucidere cauzata de despartirea de partenera sa de viata, actrita Kate Hudson.
Un studiu realizat de britanici confirma ceea ce stiam deja: un stil de viata tumultuos, presarat prea des cu excese -alcool, droguri si nopti pierdute - duce la un sfarsit prematur. Astfel, potrivit unei cercetari publicate in paginile "Journal of Epidemiology and Community Health" si citat de BBC, vedetele muzicii rock prezinta de doua ori si jumatate mai multe riscuri de a muri in primii cinci ani de glorie fata de un american sau un european obisnuit.Nu mai putin de 100 de staruri, printre Elvis Presley, solistul trupei The Doors- Jim Morrison, chitaristul Jimi Hendrix, starul T. Rex - Marc Bolan si Kurt Cobain de la Nirvana, Brian Jones sau Janis Joplin, au murit in perioada 1956 - 2005 din cauza unor abuzuri. Peste 25% dintre acestia au murit din cauza consumului de droguri sau de alcool, studiul aratand ca rata de mortalitate in cazul starurilor este de 9,6% pentru barbati si 7,3% pentru femei. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.064 de muzicieni, dintr-un top al celor mai bune 1.000 de albume, din diferite stiluri muzicale -rock, pop, rap, R&B si electronic. Odata cu prezentarea concluziilor, cercetatorii au atras atentia responsabililor din domeniul sanatatii publice asupra cooptarii muzicienilor celebri intr-o campanie de atragere a atentiei asupra unui subiect sensibil: "Atunci cand comportamentul unui star din industria muzicii este asociat cu abuzul de substante cu grad inalt de risc este putin probabil ca mesajul din domeniul sanatatii publice promovat de acesta sa fie considerat credibil de catre tineri".
Owen Wilson se reface dupa tentativa de sinucidere
In urma gestului de saptamana trecuta, actorul Owen Wilson "si-a revenit si se simte bine", a anuntat regizorul Wes Anderson, citat de bbc.com. Wilson a lipsit de la premiera filmului " The Darjeeling Limited", la Festivalul de Film de la Venetia, deoarece urmeaza un tratament de recuperare in locuinta sa din California. "Si-ar fi dorit sa fie prezent la Festivalul de Film de la Venetia. Toti am fi dorit sa fie alaturide noi si chiar ii simtim lipsa. A trecut prin mai multe stari in ultima saptamana", a declarat Anderson, care regizeaza o noua comedie in care joaca si actorul."Pot sa va spun ca se simte foarte bine, chiar este foarte bine dispus si glumeste mereu. In momentul in care se va simti pregatit, va spune tot ce i s-a intamplat in ultimul timp", a mai adaugat Anderson, prieten apropiat al actorului.Owen Wilson, in varsta de 38 de ani, a fost transportat de urgenta la spital pe 26 august, dupa ce si-a taiat venele in resedinta sa din Santa Monica, si a fost externat la sfarsitul saptamanii trecute.
Jim Carrey, un sot nu atat de vesel ca in filme
Actorul de comedie Jim Carrey a marturisit, in 2004, ca o perioada indelungata, s-a luptat cu starile depresive. Jim a mai recunoscut ca ani de zile a fost nevoit sa ia medicamente pentru a ameliora momentele "de mare disperare". "Imi pare bine ca am renuntat la Prozac. Sunt oameni care si-l administreaza o viata intreaga. Dar pe mine nu m-a ajutat prea mult. Este adevarat ca imi dadea putere sa zambesc la serviciu", a afirmat Carrey, care a adaugat ca face tot posibilul sa stea departe de cafea, tigari si antidepresive pentru ca, spune el, si-a dat seama ca are o viata frumoasa si nu are nevoie de droguri de nici un fel. De altfel, fosta sa sotie, Lauren Holly, a declarat presei ca, in spatele imaginii de om vesel si mereu pus pe sotii, Jim Carrey se confrunta, in intimitate cu stari melancolice si cu un negativism excesiv.
Rowan Atkinson, intristat peste masura de critici
Actorul de comedie, Rowan Atkinson, cunoscut drept Mr. Bean, a fost internat, in 2003, cinci saptamini intr-o clinica de psihoterapie din cauza unei puternice depresii cauzate de criticile la ultimul sau film "Johnny English". Atkinson ar fi marturisit ca se temea ca stilul sau de umor sa nu fie demodat. Agentul britanicului a negat la vremea respectiva informatiile.
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-04
 19:11 
CNVM: Tranzactiile cu actiuni Rompetrol nu au avut la baza informatii privilegiate
 18:47 
PD ataca strategia energetica
 18:00 
Mircea Geoana reconfirma depunerea motiunii de cenzura
1 comentariu
 16:14 
Raportul Severin - Lamassoure da startul luptei pe scaune in Parlamentul European
 15:25 
Cod galben peste Romania
 15:16 
Orwell, un ''agitator comunist''
 14:40 
Rusii sunt de acord cu utilizarea armei energetice in politica externa a tarii
 14:12 
Proiectul Catedralei Mantuirii Neamului a inviat
2 comentarii
 13:17 
China a patruns in reteaua informatica a Pentagonului
 Top afisari / comentarii 
 Show Gigi-Meme! (2721 afisari)
 O nava fantoma face plaja la Constanta (2508 afisari)
 Clanul Ghiambeta (2310 afisari)
 Presedinte mare sau presedinte mic? (2142 afisari)
 Cum au devenit tiganii o tema (2029 afisari)
 Cod galben peste Romania (210 afisari)
 China a patruns in reteaua informatica a Pentagonului (176 afisari)
 Proiectul Catedralei Mantuirii Neamului a inviat (136 afisari)
 Rusii sunt de acord cu utilizarea armei energetice in politica externa a tarii (113 afisari)
 Raportul Severin - Lamassoure da startul luptei pe scaune in Parlamentul European (111 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01076 sec.