Ziua Logo
  Nr. 4021 de joi, 30 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Nu ratati diseara! Meciul Steaua-Bate Borisov va fi comentat, in timp real, pe site-ul ZIUA, de un redactor al Departamentului Sport
Steaua, sansa Romaniei pentru Liga Campionilor
 29 august, 13:37 
Emotii mari in Ghencea. In aceasta seara, incepand cu orele 20.30, intreaga suflare microbista a tarii ii tine pumnii Stelei, in incercarea acesteia de a trece de returul cu formatia Bate Borisov, si de a accede, a doua oara consecutiv, in grupele Ligii Campionilor. Presiunea de pe umerii echipei antrenate de Gica Hagi este cu atat mai mare cu cat Steaua ramane singura formatie romaneasca cu sanse de a juca in cea mai importanta competitie continentala, dupa ce, aseara, Dinamo a pierdut, cu scorul de 1-3, partida cu italienii de la Lazio. De altfel, finantatorul stelist, Gigi Becali, n-a stat mult pe ganduri, si, in stilu-i caracteristic, l-a sunat imediat dupa meci pe directorul general dinamovist, Cristi Borcea si l-a ironizat. "L-am sunat si i-am spus la telefon 'Miau! Miau! Miau!', a declarat Becali incantat de gest. In urma eforturilor echipei medicale, fundasul stelist Goian a fost recuperat, si are toate sansele sa evolueaze diseara. Increzator in sansa elevilor sai, antrenorul stelist Gica Hagi indeamna la pragmatism. "Trebuie sa fim pragmatici, sa jucam simplu, sa fim concisi", a cerut regele. In tabara adversa, tehnicianul celor de la Bate a declarat ca, in ciuda suportului din tribune, de care beneficiaza Steaua, formatia romaneasca poate fi batuta. Accesul spectatorilor la stadion se va face incepand cu orele 16.30
Becali: Steaua nu ar fi pierdut cu Lazio
Finantatorul stelist a declarat aseara ca echipa sa nu ar fi pierdut calificarea in grupele Ligii Campionilor daca ar fi condus-o la pauza pe Lazio, asa cum a facut Dinamo. "Daca Steaua avea 1-0 la pauza, nu o mai intorcea nimeni in lumea asta. Cum sa pierzi calificarea cand ai avantaj la pauza?! Imi doresc sa cadem cu Lazio in grupe, sa se vada diferenta. Lazio nu e o echipa slaba, dar nici puternica nu e".
"L-am sunat (pe Borcea-n.r.) si i-am spus la telefon 'Miau! Miau! Miau!'
Gigi Becali (foto: Mircea Paun, ZIUA foto)
Becali a afirmat ca nu ii pare rau pentru directorul general al lui Dinamo, Cristi Borcea. "Nu-mi pare rau niciodata pentru Borcea. Pentru Rednic si Lobont imi pare rau, pentru ca ei m-au ajutat sa ajung in Liga (...) Becali a adaugat ca l-a sunat pe Borcea de pe un numar ascuns si i-a ironizat strigatul de spartani: "L-am sunat si i-am spus la telefon <<miau! miau! miau!>>, ca acum nu mai e <<augh, augh, augh>>, e <<miauuu, miauuu, miauuu>>. Mi-a inchis telefonul. Acum afla si el cine l-a sunat, ca habar nu avea", a continuat mandru de gestul sau patronul din Ghencea, citat de NewsIn.
Hagi: Trebuie sa fim pragmatici
"Trebuie sa fim pragmatici, sa jucam simplu, sa fim concisi. De ce solicit toate astea? Pentru ca in fotbal niciodata nu esti sigur de nimic, indiferent cu cine joci. Eu sint increzator pentru ca jucatorii s-au antrenat extraordinar in ultima saptamina si toata lumea isi doreste calificarea", a afirmat antrenorul echipei ros-albastre.
"Cred, sper si imi doresc din tot sufletul ca publicul sa fie la inaltimea mizei acestui joc. Sa ne sustina, sa fie langa jucatori, sa ni se alature, sa ne dea curaj si sa ne impinga de la spate pentru a obtine obiectivul de care avem atata si atata nevoie, accesul in grupe", a spus Hagi.
Goian joaca 99%
Fara sa se stie la inceputul acestei saptamani, se pare ca Dorin Goian va evolua in partida cu Bate. Alarmati de accidentarea lui Radoi, care va sta pe tusa circa o luna din cauza unei rupturi de menisc la genunchiul drept, componentii staff-ului medical al formatiei ros-albastre au facut eforturi majore si au reusit sa-l "puna pe picioare" pe fundas. Desi nu a participat la nici una dintre sedintele de pregatire ale echipei din Ghencea, se pare ca Goian va fi folosit in meciul de diseara, urmand a face pereche cu Ionut Rada: "Eu cred ca, in cele din urma, Goian va juca", a declarat managerul general al Stelei, Adrian Ilie, citat de Antena3.
Hamutovski: Ratarea calificarii, o catastrofa
Fostul portar stelist Vasili Hamutovski, acum la Tom Tomsk si component al nationalei Belarusului, a declarat ca pentru FC Steaua ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor ar fi o catastrofa, in timp ce pentru adversara sa din turul trei preliminar, Bate Borisov, ar fi ceva firesc.
"Cred ca stadionul va fi plin, ceea ce inseamna ca Bate va trebui sa suporte si presiunea a 30.000 de suporteri stelisti. In Romania lumea merge la meci cu intreaga familie. Canta tot meciul, danseaza, fac spectacol si transmit prin bannere cele mai frumoase mesaje, asa ceva nu pot sa uit. Nu va fi deloc usor pentru Bate. Steaua este o echipa foarte tare, capabila sa schimbe tactica. Steaua are prima sansa, dar si Bate poate produce o surpriza. Pentru Steaua, o ratare a calificarii in grupele Ligii Campionilor ar fi o catastrofa", a mai spus Hamutovski.
Antrenorul Kriusenki: Steaua poate fi batuta
Antrenorul echipei bieloruse, Igor Kriusenko, a declarat ca este optimist si ca meciul tur a aratat ca Steaua poate fi batuta. "Nu va fi usor, dar in turul trei preliminar nu ai cum sa gasesti viata usoara. Nu avem nimic de pierdut si vom da maximum. Radkov si Dmitri Platonov vor juca in proportie de 80 la suta, in timp ce pentru Stasevici sansele sunt de 50-50. Daca nu va putea juca, locul sau va fi luat de Krivet, iar Javnercik va evolua si el din primul minut", a spus el.
Kriusenko a spus ca jucatorii sai sunt obisnuiti cu atmosfera incendiara din tribune. "Am jucat si cu APOEL Nicosia, iar in Cipru fanii nu sunt mai putin galagiosi decat romanii. Avem experienta cu astfel de atmosfera. Cum va fi tactica noastra? Depinde cum va juca adversara. Poate vom incerca sa inscriem un gol rapid, apoi sa ne aparam si sa mizam pe contraatacuri", a dezvaluit tehnicianul bielorus.
Portile stadionului se deschid la 16.30
Clubul din Ghencea anunta ca intrarea la meciul din aceasta seara se va face incepind cu ora 16.30. Aceasta masura a fost luata pentru a evita aglomeratia de la porti, asa cum s-a intimplat la partida cu Zaglebie Lubin.
Partida va incepe la ora 20.30, si va fi comentata, in timp real, pe site-ul ZIUA de un redactor al Departamentului Sport.
C.S.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-30
 18:19 
KazMunaiGaz ar vrea sa preia integral grupul Rompetrol  2007-08-29
 17:41 
Partidele politice nu vor referendum pentru uninominal  2007-08-29
 17:05 
Transplant cu celule stem, pedepsit cu inchisoarea  2007-08-29
 15:22 
Invazie de meduze uriase pe litoral  2007-08-29
2 comentarii
 14:11 
Teze unice in locul Testelor nationale pentru admiterea la liceu  2007-08-29
 13:49 
Costumul lui Spider-man ar putea deveni realitate  2007-08-29
 Top afisari / comentarii 
 Zbor misterios (3473 afisari)
 La ce bun un doctorat la Sorbona sau la Oxford? (3198 afisari)
 Curentul pro-Anania (2855 afisari)
 SUA si Iranul in plin razboi al amenintarilor (2081 afisari)
 Calificare cu nelinisti (1786 afisari)
 Elena Basescu: Tata are dreptul sa aiba relatia cu presa pe care o are (432 afisari)
 Laura Codruta Kovesi se desparte de sot (272 afisari)
 Accident aviatic soldat cu doi morti (253 afisari)
 Starea de sanatate a senatorului Iorgovan este stabila (155 afisari)
 Rasturnare spectaculoasa de situatie in ancheta uciderii ziaristei Anna Politkovskaia (129 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00768 sec.