Ziua Logo
  Nr. 4018 de luni, 27 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Listele pentru europarlamentare, la toamna
 27 august, 17:02 
Calin Popescu Tariceanu (foto: Ioana CARLIG)
Desi partidele ne tot ''ameninta'' cu definitivarea listelor pentru Parlamentul European (PE), nici o formatiune nu a reusit, in ciuda numeroaselor intalniri si dezbateri, sa spuna pe cine va arunca in lupa pentru europarlamentare. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a infirmat ipoteza retragerii lui Mihai Razvan Ungureanu din fruntea listei de candidati a liberalilor pentru PE, afirmand ca, in calitate de sef al partidului, nu are cunostinta de o astfel de decizie a fostului ministru de Externe. Despre restul listei, premierul s-a limitat la a spune ca Delegatia Permanenta a PNL, ce va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, va dezbate problemele legate de organizarea alegerilor, de concept si de stabilirea criteriilor pentru definitivarea listelor. Si lista candidatilor democrati se lasa asteptata, liderul Emil Boc declarand ca ''PD va finaliza listele pentru alegerile europarlamentare in luna septembrie''.
''Nu stiu de ce sa discutam acest lucru (despre retragerea lui Ungureanu, n.r.) pentru ca eu, in calitate de presedinte al PNL, nu sunt la curent cu vreo decizie a lui Mihai Razvan Ungureanu de a renunta la candidatura'', a comentat laconic liderul liberalilor, la finalul sedintei Biroul Politic Central al PNL. ''Saptamana aceasta, la sfarsit, vom avea Delegatia Permanenta, care va dezbate problemele legate de organizarea alegerilor, de concept, de stabilirea criteriilor pentru definitivarea listelor si ne vom intalni si cu parlamentarii nostri pentru a discuta proiectele prioritare de legi, ma refer cu precadere la cele cu incarcatura politica pentru sesiunea parlamentara care incepe de luni'', a continuat Tariceanu.
Emil Boc (foto: Lucian CURELARIU)
PD, de la mare, la munte
Biroul Permanent al PD, reunit in aceasta dimineata la malul marii, la Scoala de vara a organizatiei femeilor democrate, a decis ca termenul limita pentru stabilirea candidatilor pentru PE sa fie 25 septembrie. ''Le vom finaliza pana la acest termen'', a declarat, hotarat, Emil Boc. Se pare ca lista PD va fi deschisa de Sorin Frunzaverde iar pe locurile eligibile vor figura si trei - patru dintre actualii europarlamentari. La sfarsitul saptamanii, democratii se muta la Brasov, pentru a ''discuta campania electorala pentru alegerile europarlamentare, prioritatile post-aderare ale Romaniei si principalele obiective in plan legislativ''.
PD a adoptat si o rezolutie prin care isi declara sustinerea neconditionata fata de proiectul legii votului uninominal elaborat de Asociatia Pro Democratia si prin care solicita fortelor politice parlamentare adoptarea acestui proiect in procedura de urgenta in septembrie. ''Trebuie sa avem la dispozitie timpul necesar pentru a se crea circumscriptiile electorale pentru votul uninominal astfel incat sa nu se mai inventeze, la fel ca anul trecut, motive pentru a amana aplicarea acestei legi pentru alegerile europarlamentare'', a spus Boc.
Liderul democrat a adaugat ca adoptarea legii votului uninominal in luna septembrie va permite evitarea referendumului prin care presedintele este hotarat sa impuna adoptarea acestei legi in conditiile intarzierii ei de catre partidele parlamentare, scrutin ce ar costa 20 milioane de euro.
Adrian ENCULESCU  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-27
 17:20 
Procurorul general al SUA demisioneaza
 17:17 
Pentagonul investeste 55 de milioane de dolari la Kogalniceanu
 16:18 
Dinu Patriciu a vandut 75% din Rompetrol
1 comentariu
 15:26 
Geoana: PSD va vota impotriva oricarui guvern de dreapta
 13:51 
Ganea a sarit la gatul tusierului
1 comentariu
 12:52 
Recompensa de un milion de euro celor care ii denunta pe incendiatori
 Top afisari / comentarii 
 Blestemul faraonilor loveste din nou (4953 afisari)
 Tortionarii de la 4 (4008 afisari)
 Fobia Plesu (3010 afisari)
 Inca un mister dezlegat la Histria (1711 afisari)
 Chisinaul nu renunta la acuzatii (1327 afisari)
 Ganea a sarit la gatul tusierului (407 afisari)
 Dinu Patriciu a vandut 75% din Rompetrol (243 afisari)
 Recompensa de un milion de euro celor care ii denunta pe incendiatori (181 afisari)
 Geoana: PSD va vota impotriva oricarui guvern de dreapta (155 afisari)
 Procurorul general al SUA demisioneaza (143 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00663 sec.