Ziua Logo
  Nr. 4018 de luni, 27 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Va prezentam filmul agresiunii
Ganea a sarit la gatul tusierului
-- ULTIMA ORA Finantatorul stelist, Gigi Becali, a calificat drept "inadmisibil" comportamentul lui Ganea. Cu toate acestea, in opinia sa, gestul are si o parte buna, in sensul ca arbitrii asistenti nu-si vor mai permite sa faca "tot felul de siretlicuri". "Ce a facut Ganea aseara eu zic ca este inadmisibil, dar parerea mea e ca, asa inadmisibil cum e, pot s-o numesc un fel de jertfa pentru fotbalul romanesc. Ca imagine va fi rau pentru Romania, dar pentru fotbalul romanesc ce a facut Ganea va fi benefic in arbitraj, nu se vor mai intampla lucrurile de pana acum. /.../ E urat, e inadmisibil, dar el este un simbol al jertfei pentru fotbalul romanesc. Nu-si vor mai permite tusierii sa faca siretlicurile astea care au inceput sa se practice. Daca e erou? Eu zic ca da. E urat, inadmisibil, dar zic ca pentru viitorul fotbalului si arbitrajului romanesc, e un fel de erou", a incheiat Becali.
 27 august, 13:51 
Imagini demne de filmele de actiune americane, cu pumni si picioare, aseara, la finalul meciului dintre Poli Timisoara si Rapid Bucuresti. Enervat de semnalizarea tusierului, Dorin Mudura, in urma careia centralul partidei a decis eliminarea sa de pe teren, atacantul timisorean, Ionel Ganea, a sarit, la propriu, la gatul arbitrului asistent. Mai mult, imaginile surprinse de camerele video arata cat se poate de clar ca Ganea l-a lovit si cu pumnul pe Mudura, pana sa poata fi indepartat, cu mare greutate, de cativa colegi de la Poli. Incredibila este si atitudinea centralului Erdei, care, in loc sa incerce sa-si scape colegul din mainile furiosului atacant alb-violet, s-a indepartat rapid de la locul incidentului, intorcandu-si doar capul, de cateva ori, pentru a vedea care mai era situatia. "Recunosc ca nu m-am putut stapani", a declarat jucatorul in apararea sa. Constient ca situatia lui este una cat se poate de grava, si ca este pasibil de o sanctiune dura, existand deja voci care vorbesc despre un final de cariera pentru atacant, Ganea s-a grabit sa acuze arbitrajul. "Am avut acea iesire doar dupa ce am luat cartonas rosu nemeritat. Arbitrii nostri ar trebui sa ia casete cu meciuri din Anglia, sa vada acolo talpi, contacte si faulturi. Cu asa arbitri tineri nu stiu unde vom ajunge", a mai spus "Ganezul". "Ma astept la suspendare, dar si cei de la Federatie trebuie sa fie intelegatori cu mine", si-a incheiat pledoaria jucatorul. Cauza sa este sustinuta si de patronul echipei Poli Timisoara, Marian Iancu. In acest timp, oficialii din fotbal condamna gestul lui Ionel Ganea si promit o sanctiune pe masura gravitatii actiunii acestuia. Ganea risca o pedeapsa de maximum 24 de etape de suspendare
Jucatorul lui Poli Timisoara risca o suspendare-record
In minutul 68, la scorul de 1-1, centralul partidei a decis sa ii arate atacantului Ionel Ganea cartonasul rosu pentru un fault asupra rapidistului Sapunaru. Acesta este momentul in care se declanseaza furia oarba a atacantului la adresa asistentului Dorin Mudura, cel care a semnalizat faultul. Ganea a sarit, la propriu, la gatul arbitrului asistent, tinadu-si, secunde bune, mainile infipte in fata acestuia. Mai mult, imaginile surprinse de camerele video arata cat se poate de clar ca Ganea l-a lovit si cu pumnul pe Mudura, pana sa poata fi indepartat, cu mare greutate, de patru coechipieri.
In urma incidentului, Ganea ar putea fi suspendat intre 16 si 24 de etape, conform articolului 65 din Regulamentului Disciplinar al FRF. Pentru Ganea (34 ani) este a doua eliminare in ultimele trei etape, dupa cartonasul rosu vazut in etapa a treia, la meciul cu Pandurii Tg Jiu (3-1).
Dusan Uhrin, antrenorul lui Poli: Jucatorul nu avea voie sa faca ce a facut
"Ganea nu avea voie sa faca ceea ce a facut. Penalizat trebuia sa fie jucatorul care a cazut la pamant, care a simulat in multe situatii. Echipa a jucat nervos, Ganea a riscat mult. Nu vreau sa-l scot in asemenea momente, dar Ganea este un jucator corect si cand cineva greseste in defavoarea lui vrea sa i se faca dreptate, nu poate sa stea linistit si in consecinta a reactionat", a spus Uhrin jr.
Marian Iancu: Ganea a fost vanat de arbitri
Finantatorului echipei Poli Timisoara, Marian Iancu, a cerut o analiza video in care sa fie analizata si prestatia arbitrului tusier si a declarat ca, la contactul cu Sapunaru, Ganea nu trebuia eliminat. "Trebuie sa intelegem ca jucatorul e doar un actor pe teren, sa-l lasam sa fie asa, nu degeaba arbitrii sunt numiti 'oamenii in negru'. Trebuie sa intelegem ca Ganea, la 34 de ani, incearca sa continue, se zbate, este varsta la care iti dai seama cat se scurta e viata de sportiv. Toata echipa va fi alaturi de Ganea, pentru ca am vazut toti cum a fost vanat de arbitri, poate demersul lui nu a fost corect, dar sa fie analizat si comportamentul tusierului, care in repriza a doua l-a vanat tot timpul pe Ganea", a afirmat Iancu.
Dumitru Dragomir, LPF: "S-au vazut lucruri mai grave si la case mai mari"
Presedintele LPF a declarat ca gestul lui Ionel Ganea care l-a atacat pe asistentul Dorin Mudura este incalificabil, spunand ca va adauga un amendament valabil pentru sportivi la legea impotriva violentei pe stadioane.
"Gestul lui Ganea este incalificabil, dar, cu toate acestea, s-au vazut lucruri mai grave si la case mai mari. S-au batut parlamentari, presedinti de stat, sa nu facem un subiect din cele petrecute la Timisoara. Oricum, ceea ce a facut Ganea este un gest fara precedent, unul reprobrabil. Voi adauga un amendament la legea contra violentei pe stadioane valabil pentru jucatori, iar pedepsele vor fi dictate conform regulamentului.Ganea risca o suspendare de pana la 24 de etape", a declarat, pentru NewsIn, Dumitru Dragomir.
Ion Craciunescu: Ganea trebuia eliminat inca din minutul 3
Fostul mare arbitru Ion Craciunescu a afirmat ca Ganea trebuia eliminat in debutul meciului, dupa o interventie dura la Sapunaru. ''Nu-mi aduc aminte ca la nivelul primei ligi sa mai fi vazut asa ceva. La un meci atat de strans, care se anunta cu scantei, e inadmisibil sa delegi un arbitru fara experienta. Daca era eliminat in minutul 2 sau 3, Ganea nu mai ajungea aici'', a spus Craciunescu, citat de Rompres.
Ionut Lupescu: Aceste incidente trebuie sa dispara odata cu cei care le comit
Incidentele asemanatoare celor de la partida Poli Stiinta Timisoara - Rapid Bucuresti, scor 1-1, trebuie sa dispara din fotbal odata cu cei care le comit, a declarat directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu.
"Imi pare rau pentru Ionel. A fost colegul meu, dar gestul sau este incalificabil. Va trebui sa plateasca. Comisiile au in componenta specialisti care isi vor face datoria. Aceste incidente trebuie sa dispara odata cu cei care le comit. Arbitrii trebuie protejati. Am fost acuzat pe nedrept la delegarea lui Erdei. El a condus bine jocul. Singura lui vina e ca nu l-a dat afara pe Ganea mai devreme. Cei de la Timisoara au avut trei arbitri FIFA in primele cinci etape. De fiecare data au fost nemultumiti. Astazi am avut ocazia sa vad o caseta in care se vede clar cum Sapunaru este lovit de Ganea", a spus Lupescu, citat de Mediafax.
REACTII LA CALD
Bogdan GHEORGHE, redactor Departament Sport:
''Cred ca Ganea va fi pedepsit exemplar si va primi o suspendare de 24 de etape. Daca i se adauga si circumstante agravante poate sta pe tusa chiar si 36 de meciuri, aproape jumatate de campionat. Cariera lui e terminata, are 34 de ani si o suspendare atat de lunga il scoate din forma si ii va fi foarte greu sa revina la vechile performante''.
C. STEFAN  
 Afisari: 407  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
ECCE HOMO ?!...   de bazileus
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-27
 17:20 
Procurorul general al SUA demisioneaza
 17:17 
Pentagonul investeste 55 de milioane de dolari la Kogalniceanu
 17:02 
Listele pentru europarlamentare, la toamna
 16:18 
Dinu Patriciu a vandut 75% din Rompetrol
1 comentariu
 15:26 
Geoana: PSD va vota impotriva oricarui guvern de dreapta
 12:52 
Recompensa de un milion de euro celor care ii denunta pe incendiatori
 Top afisari / comentarii 
 Blestemul faraonilor loveste din nou (4953 afisari)
 Tortionarii de la 4 (4008 afisari)
 Fobia Plesu (3010 afisari)
 Inca un mister dezlegat la Histria (1711 afisari)
 Chisinaul nu renunta la acuzatii (1327 afisari)
 Ganea a sarit la gatul tusierului (407 afisari)
 Dinu Patriciu a vandut 75% din Rompetrol (243 afisari)
 Recompensa de un milion de euro celor care ii denunta pe incendiatori (181 afisari)
 Geoana: PSD va vota impotriva oricarui guvern de dreapta (155 afisari)
 Procurorul general al SUA demisioneaza (143 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00918 sec.