Ziua Logo
  Nr. 4016 de vineri, 24 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Sageata liberala tinteste personalitati din lumea artistica si sportiva
Nadia Comaneci si Dan Bittman, candidati PNL la europarlamentare
 24 august, 16:21 
Dan Bittman (ZIUA foto)
PNL ia in calcul inlocuirea lui Mihai Razvan Ungureanu in deschiderea listei pentru PE cu Adrian Cioroianu, din cauza posibilei retrageri din cursa a fostului ministru de Externe, si se gandeste la cooptarea Nadiei Comaneci, a lui Dan Bittman sau a lui Cristian Parvulescu in postura de candidati. Surse de la varful conducerii PNL au declarat agentiei NewsIn, ca Tariceanu si membrii echipei de campanie electorala iau in calcul inlocuirea lui Mihai Razvan Ungureanu, care era locomotiva partidului pentru alegerile europarlamentare. Sursele citate sustin ca fostul ministru de Externe s-ar putea retrage din cursa pentru PE din motive ce tin de "situatia sa familiala".
Potrivit NewsIn, Ungureanu nu a dat un raspuns exact daca va mai candida sau nu, o decizie finala urmand sa fie luata ulterior. Conform acelorasi surse, daca Ungureanu va decide sa se retraga, cel mai probabil, va fi inlocuit de actualul ministru al afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, care insa va trebui sa renunte la portofoliul ministerial. De altfel, surse liberale declarasera pentru NewsIn ca mai multi ministrii ai Cabinetului Tariceanu ar putea candida pentru PE, in cazul in care motiunea de cenzura a PSD va fi adoptata de Parlament si va duce la caderea Guvernului. In aceasta ipoteza, pe langa Cioroianu, minstrii Teodor Melescanu, Cristian Adomnitei, Ovidiu Silaghi si chiar Ludovic Orban figurau pe lista candidatilor, cel din urma inclinand, insa, spre o candidatura pentru Primaria Capitalei.
Liberalii se mai gandesc la cooptarea mai multor personalitati din lumea sportiva si artistica sau din societatea civila, persoane care sa candideze in numele PNL sau doar sa fie atrase in campania electorala, ca promotori ai liberalilor. Pe lista personalitatilor, conceputa de Tariceanu si membrii conducerii PNL, figureaza Nadia Comaneci, cantaretul Dan Bittman, presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu - cel care a si fost premiat de PNL cu premiul I.C. Bratianu pentru promovarea proiectului de lege privind votul uninominal, sau Renate Weber.
Decizia finala privind lista candidatilor pentru PE va fi luata la jumatatea lunii septembrie, atunci cand va fi cunoscuta si soarta motiunii de cenzura a PSD.
REACTII LA CALD
Mihai Toader, sef Departament Politica Interna:
''Refuzul lui Ungureanu, neoficial inca, de a figura cap de lista la europarlamentare, este explicat prin existenta unor <<probleme familiale>>. Probabil ca fostul ministru de Externe doreste sa fie mai aproape de ai sai. Nu putem insa sa nu luam in calcul faptul ca premierul Tariceanu l-a debarcat urgent din fotoliul de ministru pentru ca ''uitase'' sa-l anunte despre arestarea a doi romani aflati in afara granitelor tarii, insa se grabise sa-l instiinteze pe seful statului despre acest fapt. Pentru ca Ungureanu este un politician orgolios, doreste acum sa nu faca pe placul conducerii liberale, mai ales ca surse din anturajul sau sustin ca inscrierea in capul listei la europarlamentare o percepe ca pe o intentie de a i se exploata imaginea''.
Adrian ENCULESCU  
 Afisari: 255  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-24
 17:26 
Banca Mondiala critica reforma din Justitie
 16:20 
Predarea religiei in scoli ar putea deveni optionala
2 comentarii
 15:31 
Dioxina din Danone, sub limita maxima admisa
 14:36 
Palatul Balcic al Reginei Maria, motiv de disputa intre autoritatile bulgare
 14:29 
Interceptari telefonice ar dovedi ca un inalt functionar al Ambasadei Romane la Chisinau ar fi primit mita
 13:47 
Directorul Loteriei vrea sa fie ministru al Apararii
 12:40 
Directorul comercial al REMIN Baia Mare, retinut de DNA pentru luare de mita
 Top afisari / comentarii 
 Filmul mortii Patriarhului (6786 afisari)
 Cand Minciuna sta cu presedintele la masa (4109 afisari)
 Diana era insarcinata, dar nu cu Dodi (4083 afisari)
 Cumnatul Loteriei (3006 afisari)
 Razboiul care tot bate la usa (III) (2760 afisari)
 Palatul Balcic al Reginei Maria, motiv de disputa intre autoritatile bulgare (532 afisari)
 Directorul Loteriei vrea sa fie ministru al Apararii (369 afisari)
 Nadia Comaneci si Dan Bittman, candidati PNL la europarlamentare (255 afisari)
 Banca Mondiala critica reforma din Justitie (239 afisari)
 Dioxina din Danone, sub limita maxima admisa (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00663 sec.