Ziua Logo
  Nr. 4013 de marti, 21 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Autorul alarmei cu bomba la Cotroceni, acuzat de acte de terorism
 21 august, 14:11 
Palatul Cotroceni (Lucian Curelariu, ZIUA foto)
---
ULTIMA ORA
Autorul alarmei false cu bomba de la Palatul Cotroceni, un ingrijitor de animale, in varsta de 17 ani, din localitatea aradeana Sanmartin, a fost acuzat de acte de terorism. El va fi supus si unei expertize psihiatrice. Daniel C. a fost anchetat de politistii aradeni mai bine de trei ore. Potrivit acestora, tanarul a sunat de pe telefonul mobil. "Tanarul este cunoscut si pentru faptul ca a mai sunat la alte institutii publice din Arad, dar nu pentru amenintari cu bomba, ci din plictiseala", a declarat inspector Camelia Tuduce, purtator de cuvant al IJP Arad.
-------
Un apel telefonic dat, astazi, in jurul orei 12:30, a anuntat o bomba la Palatul Cotroceni. Potrivit NewsIn, care citeaza reprezentanti ai Serviciului de Protectie si Paza (SPP), alarma s-a dovedit falsa. "S-a urmat procedura de rigoare in caz de alarma. Rezultatul a fost negativ", a declarat purtatorul de cuvant al SPP, Bogdan Onea. Pirotehnistii din cadrul Politiei Romane au fost solicitati pentru o eventuala interventie la Cotroceni, aceasta sarcina revenind pirotehnistilor din cadrul Serviciul Roman de Informatii (SRI). Potrivit primelor date, telefonul care a anuntat alarma falsa cu bomba la Cotroceni ar fi fost dat la Serviciul Unic de Urgenta 112 de la un post telefonic din Arad.
Telefoanele de amenintare, tot mai dese
In ultima vreme, tot mai multe obiective de interes public din Capitala, in special cele aflate in zone aglomerate, au fost tinta amenintarilor telefonice cu bomba. De la inceputul anului si pana acum, o serie de alarme false s-au inregistrat la Gara de Nord, statia de metrou Titan sau la sediul Tribunalului Bucuresti. Conform Rompres, anul trecut, potrivit datelor oficiale, au fost inregistrate 246 de alarme false, fiind vizate, in special, institutii si zone aglomerate.
Amenintarea cu bomba constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea. In cazul in care autorul este minor, parintii acestuia vor fi trasi la raspundere, fiind sanctionati cu amenda de la 40 la 2.000 de lei, la care se adauga costurile de deplasare pentru echipa de interventie.
Parintii minorului urmeaza, totodata, sa mai suporte si costurile eventualelor daune provocate ca urmare a actiunii specialistilor. In cazul in care se demonstreaza ca amenintarea cu bomba a fost facuta in scop distractiv, pedeapsa cu inchisoarea este cuprinsa intre 1 si 3 ani, iar daca este in scop terorist, perioada de detentie este de la 3 la 12 ani.
(D. C.)  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-21
 18:20 
Geoana il roaga pe Basescu sa-l ajute sa "instaleze" un nou Guvern
4 comentarii
 18:07 
Fara turism electoral
 16:50 
Obezitatea ar putea fi provocata de un virus
 13:41 
Sarkozy se pronunta in favoarea ''castrarii chimice'' a pedofililor
 13:11 
Reclamele ii scot din sarite pe utilizatorii de Internet
 13:08 
Inele cu piatra pe interior
 Top afisari / comentarii 
 Cel mai faimos triunghi amoros din istoria rockului (2904 afisari)
 Trei insule care pot schimba lumea (2448 afisari)
 Jurnalista anti-Putin, eliberata de la nebuni (2097 afisari)
 Utopia (1857 afisari)
 Scandal in Ghencea (1831 afisari)
 Geoana il roaga pe Basescu sa-l ajute sa "instaleze" un nou Guvern (383 afisari)
 Obezitatea ar putea fi provocata de un virus (179 afisari)
 Sarkozy se pronunta in favoarea ''castrarii chimice'' a pedofililor (147 afisari)
 Inele cu piatra pe interior (126 afisari)
 Autorul alarmei cu bomba la Cotroceni, acuzat de acte de terorism (96 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00772 sec.