Ziua Logo
  Nr. 4011 de sambata, 18 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
PSD va discuta cu partidele parlamentare formarea unui nou Executiv
Mircea Geoana: Guvernul Tariceanu trebuie sa plece
 17 august, 17:39 
Mircea Geoana (foto: Mircea PAUN)
PSD va incepe discutiile cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou Guvern, dupa inceperea sesiunii parlamentare. Anuntul a fost facut de presedintele PSD, Mircea Geoana, la Baia Mare. Liderul social-democratilor spune ca, pana la inceperea sesiunii parlamentare, liderii partidului pe care il conduce vor finaliza programul de Guvernare al PSD. Documentul, spune Geoana, va fi baza de pornire a discutiilor cu celalalte partide parlamentare. Geoana a precizat ca, in opinia social-democratilor, viitorul guvern, fie ca va fi PSD, fie ca va avea alta culoare politica, trebuie sa aiba in programul de guvernare un set de politici publice coerente, care sa aiba in vedere si problemele pensionarilor, pe cele ale cadrelor didactice si pe cele din sanatate. El a criticat activitatea Guvernului Tariceanu 2, afirmand ca" acesta trebuie sa plece deoarece este orb si surd fata de nevoile oamenilor" si reactioneaza lent si intarziat, nefiind capabil sa duca la sfarsit lucrurile incepute.
Tariceanu: PSD nu stie care este rolul unui partid de opozitie
''Partidul Social Democrat dovedeste ca nu stie care este rolul unui partid de opozitie intr-o societate democratica", a declarat, astazi, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, referindu-se la modalitatea in care social-democratii au anuntat initierea unei motiuni de cenzura, la inceputul sesiunii parlamentare din toamna.
Seful Executivului a precizat, in acest context, ca este preocupat de alte probleme ale Romaniei, decat de "zarva politica creata de PSD", care, in opinia sa, "dovedeste ca nu stie care este rolul unui partid de opozitie, intr-o societate democratica. Preocuparea lor majora este cum sa ajunga la putere pentru ca ei nu au fost obisnuiti sa fie decat la putere".
Corneliu Vadim Tudor (foto: Lucian CURELARIU)
PRM nu va vota motiunea PSD
Daca Partidul Democrat a anuntat ca va sustine orice motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, iar Partidul Conservator isi va clarifica pozitia numai dupa ce textul motiunii va fi depus la Parlament, UDMR si PRM se declara ferm impotriva initiativei PSD."Cine vine in loc? Ne putem permite riscul de a lasa tara sa cada din lac in put? Prea sigur de voturile PRM, Geoana nu m-a consultat si pe mine, desi ma aflam tot la Bran la cateva sute de metri de locul in care s-a intalnit conducerea PSD", a afirmat, astazi, Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM s-a aratat deranjat de faptul ca PSD nu a negociat cu partidul sau, in prealabil, initierea si sustinerea unei motiuni de cenzura si a precizat ca Mircea Geoana va avea cel mai mult de pierdut "din aventura aceasta ridicola".
PNL si PSD critica afirmatiile consilierului prezidential
PSD si PNL critica dur atitudinea consilierului prezidential Cristian Preda, care a declarat, ieri, la BBC, ca presedintele Basescu nu l-ar desemna premier pe Mircea Geoana, daca se va ajunge la situatia formarii unui nou Executiv.
Ludovic Orban (foto: Lucian CURELARIU)
Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban a declarat, la Realitatea TV, ca ''ce spune Preda e profund neconstitutional, e o imixtiune grosolana in treburile unui partid. Pozitia sa este in afara cadrului constitutional si reprezinta o amenintare catre Geoana". La randul sau, social-democratul Cristian Diaconescu spune ca "se impune demisia consilierului Cristian Preda''. ''Presedintele trebuie sa fie echidistant. Acum, ce face, il inlocuieste pe Basescu? Afimatia depaseste mandatul sau, mi se pare inadmisibil ca Preda sa dea lectii in functionarea unui sistem politic".
Preda a declarat ieri, la BBC, ca, "daca PSD va accepta pana la urma ca partid sa introduca motiunea, atunci din doua, una: daca motiunea trece, sunt, evident, foarte putine sanse ca Mircea Geoana sa devina premier; daca motiunea nu trece, sunt, cred eu, foarte multe sanse ca Mircea Geoana sa nu mai fie presedinte al PSD-ului. Am impresia ca in acest moment asistam, de fapt, la o fragilizare a pozitiei lui Mircea Geoana, un apropiat al premierului Tariceanu".
Declaratia consilierului prezidential, Cristian Preda, vine dupa ce Mircea Geoana a sustinut intr-o conferinta de presa ca este firesc sa devina prim-ministru deoarece orice lider de partid doreste acest lucru si ca astfel s-ar respecta o decizie luata de partid la Congresul din 2004. ''Fara PSD nu se poate face o majoritate. Daca presedintele va numi un premier de la PLD sau PD, tot la PSD vor veni pentru voturi. E o problema de joc democratic'', a adaugat liderul social-democratilor.
-----
Pentru mai multe detalii accesati si:
''Geoana: <<Doresc sa fiu prim-ministru!>>''
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-08-17&id=225391
-----
REACTII LA CALD
Roland Catalin PENA, redactor sef adjunct:
''Traian Basescu nu-l va desemna niciodata pe Geoana prim-ministru. Asa ca este greu de inteles ce urmareste presedintele PSD, autopropunandu-se in fiecare zi in functia de premier. Pare ca ideea aceasta nu-i este inoculata de catre celebrii consilieri englezi pe care i-a angajat ci, mai degraba, de catre Ion Iliescu, care in viata lui nu a iertat pe nici unul din cei care l-au enervat la un moment dat. Foarte probabil ca PSD-ul va introduce motiunea de cenzura, dar, si mai probabil, tot PSD-ul o va pica la vot''.
Adrian ENCULESCU  
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Ba tocmai acum PSD-ul a inteles rolul opozitiei   de Baba Ali
Victor Orban ?   de Arogantu'
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-18
 17:13 
Dosarul privind tiparirea pasapoartelor, pe masa DNA si a Curtii de Conturi  2007-08-17
 17:08 
1-0 pentru Kremlin in cazul rachetei cazute in Georgia  2007-08-17
 16:13 
Tariceanu: "Ministrul Flutur mergea cu curca la raze"  2007-08-17
 13:48 
Presedintele George W. Bush va fi socru  2007-08-17
1 comentariu
 13:37 
Consiliul Judetean Covasna, somat sa demonteze panoul cu "Tinutul Secuiesc"  2007-08-17
 Top afisari / comentarii 
 Arhiva comica a Securitatii (11618 afisari)
 Nicolas Sarkozy de Nagy-Bocsa, Presedintele Frantei (4609 afisari)
 S-a inventat masina de spalat rufe fara detergent (2771 afisari)
 Tariceanu trei (2548 afisari)
 Terorismul global sau globalizarea terorismului (2276 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00801 sec.