Ziua Logo
  Nr. 4003 de joi, 9 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Procurorii aduc noi acuzatii legate de activitatea primarului din Constanta
Radu Mazare: Basescu e implicat in chemarea mea la DNA
-- ULTIMA ORA: Presedintele Traian Basescu dezaproba "modul lipsit de demnitate" in care "unii politicieni" aleg sa isi sustina nevinovatia, incercand "sa inventeze conspiratii politice" si lansand acuzatii fara acoperire, dupa ce Radu Mazare a spus ca a fost chemat la DNA in urma unui telefon dat de presedinte. Seful statului considera ca oamenii politici, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie sa aiba o conduita demna in fata justitiei, chiar daca se afla intr-o situatie dificila, "generata, probabil, de propriile lor fapte", se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale, citat de Rompres.
 8 august, 12:31 
Radu Mazare (ZIUA foto)
Primarul constantean, Radu Mazare, a sosit in aceasta dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a da explicatii in legatura cu noi acuzatii aduse de procurorii DNA, in legatura cu activitatea sa la Primaria Constantei. El a fost pus sub invinuire, alaturi de alte 36 de persoane, printre care si angajati ai Primariei, pentru modul in care au fost vandute si retrocedate mai multe terenuri. Mazare a sustinut ca citatia este comandata de "oamenii lui Basescu", dupa ce un sondaj de opinie, aparut in paginile unui ziar din Constanta, l-a dat drept favorit la viitoarele alegeri locale. Popularitatea lui Mazare l-ar fi nemultumit pe presedintele Basescu, care ar fi intervenit, pe firul scurt, la procurorul sef al DNA, Daniel Morar. "In acest dosar nu exista nici macar o plangere, nici macar o declaratie care sa ma invinuiasca pe mine. Este doar o autosesizare, o presupozitie a asa-zisilor specialisti ai DNA-ului", a declarat Mazare dupa ce a iesit de la audieri.
Radu Mazare s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat de procurori in dosarul in care este cercetata activitatea institutiei pe care o conduce. La intrarea in sediul institutiei, edilul a sustinut ca a fost citat de procurorii anticoruptie dupa ce presedintele Basescu a aflat zilele trecute, in timp ce participa la ceremonia de botez a unei nave la Constanta, ca intr-un sondaj IMAS, publicat intr-un ziar local, "Cuget Liber", Mazare ar obtine 65% din voturi la alegerile locale, iar urmatorii doi contracandidati 3% si, respectiv, 1%. "Spre ghinionul lor, eu cresc in sondaje in ciuda faptului ca ei imi blocheaza orice proiect. Voi lupta pana la capat, iar la pace cu Basescu oricum nu ajung", a afirmat Mazare.
"Ori il fac pe asta, ori cad la pace cu el"
Traian Basescu (foto: Lucian CURELARIU, ZIUA foto)
Ulterior aparitiei in presa a sondajului, pre�edintele Basescu a dat un telefon "pe firul scurt" la procurorul-sef Daniel Morar. "Cand Traian Basescu a vazut acest sondaj, a dat telefon pe firul scurt la domnul Morar, cu care e de notorietate ca se converseaza si urmarea a fost ca, in trei zile, am inceput sa primim citatii la DNA. Suntem 37 de persoane citate pentru acelasi mort dezgropat din groapa, adica dosarul cu retrocedari, evaluari, subevaluari", a spus Mazare.
Primarul Constantei a afirmat, de asemenea, ca Basescu ar fi avut o discutie cu procurorul-�ef al DNA, in care i-ar fi spus: "Ori il fac pe asta (Radu Mazare -n.r.), ori cad la pace cu el".
Edilul municipiului Constanta a declarat presei ca procurorii DNA il acuza pentru retrocedarea unor imobile si pentru ca ar fi prejudiciat statul cu 30 milioane de euro, vanzand o parte din plaja din Mamaia. Mazare a declarat ca DNA nu are nici o dovada ca ar fi prejudiciat statul roman. "Banii pentru terenul vandut de la Cazino, au intrat in bugetul local, ceea ce inseamna ca nu a prejudiciat statul roman", a mai spus Mazare.
Conform primarului Constantei, dosarul in care a fost citat este unul politic. In plus, in dosarul in care este cercetat nu a fost depusa nicio plangere in trei ani.
Dosarul a fost deschis in anul 2005, la autosesizarea DNA, care a luat la verificat toate actele gasite in arhiva Primariei Constanta, incepand din anul 2000, anchetatorii cautand nereguli in contracte semnate cu firme pentru prestari de servicii sau achizitii publice, dar si cu persoane fizice pentru vanzarea, cumpararea sau concesionarea de terenuri in Constanta si Mamaia.
Pentru detalii despre acest caz, accesati site-ul ZIUA:
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-03-30&id=218418
http://www.ziua.net/display.php?data=2006-08-07&id=204881
http://www.ziua.net/display.php?data=2006-07-07&id=203101
REACTII LA CALD
Margarita GEICA, redactor sef adjunct:
"Domnul Mazare este un personaj interesant al vesnicei noastre tranzitii. Pe vremea primului mandat al lui Iliescu era un tanar jurnalist care a fost "gratulat" de fostul presedinte cu "Mai, animalule!". L-am invidiat sincer pe vremea aceea. Intre timp, meandrele concretului l-au prins, s-a inscris in PSD si i-a crescut nivelul de trai cu vile, pontoane, hoteluri... Morala: acum, nu-l mai invidiez".
C.S.  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Constanta Oras Interzis   de johnson
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-09
 18:20 
Chitac judecat, Iliescu amanat  2007-08-08
2 comentarii
 17:36 
Intrare gratuita la concertul Jethro Tull din Sibiu  2007-08-08
 17:17 
Noul Patriarh va fi ales pe 12 septembrie  2007-08-08
 16:35 
Astronomii au descoperit o planeta mai mare decat Jupiter  2007-08-08
 16:19 
Casablanca, varianta indiana  2007-08-08
 16:08 
Marco Polo a descoperit America inaintea lui Columb  2007-08-08
 15:40 
Sapte companii aeriene dau in judecata FBI si CIA  2007-08-08
 15:04 
Steaua si Zaglebie se bat pentru turul III al Championes League  2007-08-08
 13:31 
Jocurile Olimpice din China, boicotate de americani  2007-08-08
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Minciunile anti-Teoctist (6570 afisari)
 Care cu care in cursa pentru Patriarhie (3455 afisari)
 China ameninta SUA (2990 afisari)
 Paravan pentru Basescu (2474 afisari)
 Cu cine se va alia Rusia? (2334 afisari)
 Americanii nu cred in "varianta nucleara" a Chinei (757 afisari)
 Un roman si-a injunghiat fiica (325 afisari)
 Dan Fatuloiu pleaca de la sefia IGP (178 afisari)
 Georgia cere ONU sa ancheteze atacul aerian rusesc (149 afisari)
 Pavarotti, spitalizat de urgenta (129 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00893 sec.