Ziua Logo
  06:25, miercuri, 17 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Florian Pittis a plecat dintre noi
 5 august, 16:59 
A iubit "poezia muzicii tinere", a fost cel mai frumos Ariel din "Visul unei nopti de vara", a aflat secretul tineretii fara de batranete si astazi a plecat sa ne cante "Blowing In The Wind" din cer. Actorul, cantaretul, jurnalistul si producatorul de radio Florian Pittis a murit. El a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni, in urm� cu doua saptamani, fiind diagnosticat cu cancer la prostata. Starea lui s-a agravat repede, de la o zi la alta. Cancerul s-a transformat in metastaze ce nu au mai putut fi operate. Florian Pittis avea de mai bine de un an de zile un adenom de prostata pe care medicii nu l-au putut opera.
Familia a tinut in tot acest timp la confidentialitatea informatiilor legate de starea lui Florian Pittis. In urma cu cateva minute, directorul Institutului Oncologic din Bucuresti, Nicoleta Manu, a declarat ca artistul a murit la ora 15.15, dupa o suferinta de aproape un an si jumatate, boala de care suferea fiind dedscoperita "putin prea traziu" pentru a mai putea fi salvat. "Toata lumea a facut tot ce a fost cu putinta pentru a-l salva", a declarat aceasta. Mai mult, potrivit medicilor, pe 2 august, artistul a semnat o nota prin care a rugat echipa medicala sa nu dezvaluie presei si opiniei publice detalii legate de suferinta sa.
Povestea Motului
Florian Pittis s-a nascut pe 4 octombrie 1943 la Bucuresti si s-a facut cunoscut in cadrul unui trio alaturi de Anda Calugareanu si Dan Tufaru.
In 1992, a intemeiat, alaturi de Mircea Baniciu si Mircea Vintila, formatia Pasarea Colibri, la care a activat pana in 2001 si impreuna cu care a inregistrat cateva albume. A lucrat la Teatrul Bulandra cu regizori precum Liviu Ciulei, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu, a jucat in cateva filme, printre care "Gioconda fara suras", "Adio", "Draga Nela", "Veronica se intoarce", "Innebunesc si-mi pare rau", iar vocea sa se poate auzi in varianta dublata a filmului de animatie "Masini", din 2006.
A semnat cronica muzicala in diverse publicatii. Dupa caderea regimului comunist a devenit directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Romane, iar apoi director al postului de radio Radio3net.ro, ce emite exclusiv pe Internet.
Pittis a avut o contribu�ie deosebita in popularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice in cadrul indragitei serii "Pittis Show".
Odata cu Florian Pittis a murit o generatie
La cateva minute dupa aflarea tragicei vesti, Vasile Seicaru, unul dintre prietenii apropiati ai marelui artist a declarat, la Realitatea TV, ca "aseara, inainte de concert, spuneam ca, daca se va intampla ceva cu Florian Pittis, va muri o lume si vom fi cu totul altfel din acel moment". Pentru Berti Barbera, disparitia celui pe care prietenii il alintau "Motul" a insemnat o durere imensa: "Mi s-a destramat un mit. Eu credeam ca Motu nu are sa moara. A fost unul dintre prietenii mei asa-zisi eroi printre romani". "Motu face parte dintre valorile care nu mor. Aceste valori trebuie cultivate", a declarat compozitorul Horia Moculescu. "Un rebel frumos, care ne va lipsi mult si care va lasa un gol imens pe scena si in viata publica", a spus Vitor Socaciu.
Dana Conerth  
 Afisari: 725  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Dumnezeu isi stringe oastea   de paraipan
Florianeeeeeeeeee   de Anticomie
Stirile zilei
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00673 sec.