Ziua Logo
  Nr. 3998 de vineri, 3 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
''Numai nesimtirea ne face sa stam cu gunoiul in nasul Bucurestilor''
Traian Basescu, in inspectie la Glina
 3 august, 18:18 
foto: Mediafax
Insotit de reprezentantii unor firme de constructii, presedintele Traian Basescu s-a dus iar astazi la Glina pentru a vedea cum evolueaza lucrarile la indepartarea molozului si a deseurilor depozitate ilegal pe terenurile Agentiei Domeniilor Statului (ADS). Ocazie cu care Basescu a criticat Regia Apele Romane si a tinut sa laude acele societati comerciale care s-au oferit sa curete zona in mod gratuit. Dupa ce problema salubrizarii va fi solutionata, vor intra in scena politistii si jandarmii, insarcinati de Ministerul de Interne sa impiedice oamenii sa mai arunce gunoaie.
Astazi dimmineata a fost mobilizata in Glina o adevarata armata de masini menita sa actioneze pentru salubrizarea zonei, in care, potrivit specialistilor, s-ar afla aproape 180.000 de tone de gunoaie. Dorind sa verifice personal modul in care decurg lucrarile de salubrizare, Traian Basescu a ajuns in cursul zilei in zona Popesti-Leordeni-Glina, insotit de reprezentantii unor firme de constructii, carora le-a multumit ca s-au angajat sa curete gratuit portiunea plina de maldare de gunoaie. El a remarcat ca ''pana la urma, aceasta este esenta unei societati capitaliste cu un capitalism uman: ''Proprietarii intorc ceva catre societate, iar oamenii astia intorc ceva catre comunitate''. Intrebat ce parere are despre modul in care a reactiona Primaria Capitalei la initiativa sa, presedintele a spus: ''Sa reactioneze toti, macar sa reactioneze cineva''. Principala tinta a criticilor sale a fost insa Regia Apele Romane, acuzata de presedinte ca nu se ingrijeste de albia Dambovitei, care a fost napadita de buruieni. ''Pentru ca tot suntem aici'', a declarat Traian Basescu pentru Realitatea TV, ''uitati-va la baietii astia de la Apele Romane, da? Buruiana e cat... se face pom in beton si infiltratiile de apa in canalul colector al Bucurestiului sunt si de aici. Din motive de genul asta, de neintretinere, cedeaza si diguri peste tot in tara; spunem ca-s vechi digurile, dar intretinere nu fac. Uitati-va daca a ajuns sa creasca buruiana in beton, imaginati-va ce infiltratii de apa sunt in colectorul Bucurestiului. Numai din neintretinerea de la Apele Romane''. De ironii nu a scapat nici Agentia Domeniilor Statului, despre care Traian Basescu si-a exprimat speranta ca macar va reusi sa pastreze curatenia, ''daca nu a fost in stare sa o faca''.
De pastrarea curateniei in perimetrul Popesti-Leordeni-Glina se vor ocupa si Politia, si Jandarmeria, care vor asigura paza pentru a impiedica aruncarea unor noi deseuri in zona, informeaza Rompres. Potrivit Ministerului Internelor si Reformei Administrative, masura a fost luata la initiativa secretarului de stat pentru comunitati locale, Marian Petrache. Acesta a tinut sa sublinieze ca ''cei care vor incerc sa-si arunce gunoaiele dupa ecologizare vor fi aspru amendati'', relateaza Rompres. Politia si Jandarmeria vor asigura paza zonei pana cand terenul va fi predat catre Primaria Capitalei sau Primaria Popesti Leordeni. In legatura cu acest aspect, Marian Petrache a declarat ca asteapta in continuare raspunsul de la Primaria Capitalei la cerera de preluare a terenului, in vederea largirii caii de rulare spre Autostrada Soarelui.
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-03
 19:14 
Patriarhul a murit singur in spital
3 comentarii
 16:30 
Colegiul Medicilor s-a autosesizat in cazul mortii Patriarhului
1 comentariu
 16:19 
Farfurii zburatoare pentru drumurile accidentate din Romania
1 comentariu
 15:49 
Porumbeii vor primi contraceptive
 15:23 
A fost inventat primul computer care stie de gluma
1 comentariu
 14:53 
Un pret al rascumpararii infirmierelor bulgare: Franta vinde arme Libiei
 14:20 
Sanse pentru Steaua, ghinion pentru Dinamo
 13:44 
Congresul american, cu ochii pe lobby-ul politic
 12:31 
Funeraliile Patriarhului Teoctist
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Medicul Patriarhului: NU trebuia operat! (13759 afisari)
 Lista completa a Colegiului Electoral Bisericesc (4979 afisari)
 O mitocanie infioratoare (4051 afisari)
 Harta vanturilor si a soarelui (3369 afisari)
 Pedepse medievale in secolul XXI (3301 afisari)
 Patriarhul a murit singur in spital (761 afisari)
 Colegiul Medicilor s-a autosesizat in cazul mortii Patriarhului (395 afisari)
 Funeraliile Patriarhului Teoctist (376 afisari)
 Farfurii zburatoare pentru drumurile accidentate din Romania (268 afisari)
 A fost inventat primul computer care stie de gluma (194 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.