Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Titus Corlatean ii recomanda lui Basescu sa viziteze realitatea pedista
PSD trage in tot ce misca si ameninta iar cu motiunea de cenzura
 25 iulie, 16:29 
Titus Corlatean (foto: Mircea PAUN)
Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a anuntat iar ca formatiunea sa ar putea depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului daca acesta nu va aloca fonduri in mod echitabil si catre primariile conduse de social-democrati si daca mai hartuieste prin controale alesii partidului, sustinand ca democratii sunt cei care practica cele mai multe abuzuri. In plus, PSD cere oficial sefilor Parchetelor sa confirme sau sa infirme informatiile care circula in presa, in mediile de afaceri si diplomatice, despre existenta unor dosare deschise pe numele unor lideri PD, in timp ce Mircea Geoana, aflat in vizita in SUA, cere desemnarea de urgenta a unui ambasador la Washington. In replica la acuzatiile aduse la adresa partidului sau, deputatul Cezar Preda, vicepresedinte al PD, sustine ca ''Titus Corlatean este vizibil afectat de temperaturile ridicate'' si nu crede in amenintarea cu motiunea de cenzura.
Corlatean s-a plans ca, in ciuda avertismentelor PSD, Guvernul si ministerele continua sa aloce discretionar bani in teritoriu numai catre clientela PD si PNL. Secretarul general al PSD a amenintat ca, daca Guvernul nu va actiona "rapid prin rectificari bugetare" si daca nu va pune capat presiunilor la adresa primarilor si consilierilor social-democrati, formatiunea sa nu mai are niciun motiv "sa tina acest Guvern in viata".
Corlatean a mai spus ca, daca in perioada urmatoare nu va exista o evolutie rapida si pozitiva, va propune conducerii PSD in urmatoarele saptamani sa ia in considerare posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura in luna septembrie.
Ca si cum discriminarea in alocarea banilor nu ar fi fost singura problema, actuala guvernare a trecut prin presiuni si controale nejustificate la hartuirea primarilor pesedisti, a adaugat secretarul general al PSD, care a mai spus ca PD, care detine sefia celor mai importante institutii deconcentrate din teritoriu, este cel care practica cele mai multe abuzuri.
Corlatean a solicitat institutiilor abilitate ale statului sa verifice unele informatii aparute in presa centrala referitoare la o asa-zisa ''mafie pedista a asfaltului'', la licitatiile care ar fi castigate de firme ''apropiate'' de PD, precum si la o asa-zisa ''mafie imobiliara a PD''. In plus, oficialul social-democrat a cerut Parchetului sa precizeze daca pe numele unor lideri centrali sau locali ai PD sunt deschise dosare penale si cine sunt respectivii urmariti de lege. Liderul PSD l-a numit pe Basescu "cel care da interviuri in presa internationala" si spune "cine, cat si cum a furat in Tara Romaneasca", recomandandu-i sefului statului sa faca "excursii in interes politic, turistic sau de lucru" in zone controlate de PD, precum Arad, Bistrita sau Brasov, sa vada care e "realitatea pedista". Corlatean a sustinut ca "puterea instituita dupa 2004 a furat si fura pe rupte, iar in ultimii doi ani s-a furat fara ca institutiile statului sa reactioneze potrivit obligatiilor si competentelor legale".
Corlatean este vizibil afectat de temperaturile ridicate
In replica, deputatul PD Cezar Preda sustine ca mintile politicienilor au fost afectate de canicula din ultima perioada, iar ''Titus Corlatean este vizibil afectat de temperaturile ridicate''. Liderul democrat a declarat, pentru Rompres, ca, probabil, acestea sunt cauzele care l-au determinat pe Corlatean sa vorbeasca despre PD folosind termeni cum ar fi ''mafia'' care ''te trimit insa la guvernarea PSD''.
In opinia lui Preda, un astfel de discurs nu este crezut de nimeni, dar poate sa mai duca la scaderea PSD in sondaje cu unul sau doua puncte. ''Nu ei sunt cei care pot sa duca discursul intr-o zona cinstita'', a afirmat viceliderul PD.
Totodata, Cezar Preda nu crede ca social-democratii vor depune o motiune de cenzura daca Guvernul mai tolereaza ''practica abuziva si discriminatorie'' fata de localitatile conduse de primari PSD. Liderul democrat a afirmat, in context, ca banii de la buget nu se duc la primarii PD, mai ales ca, in ultima perioada, acestia ''sunt prigoniti mai rau decat primarii PSD''.
Mircea Geoana (foto: Lucian CURELARIU)
Geoana vrea ambasador
Lipsa unui ambasador la Washigton este un handicap in parteneriatul romano-american, considera presedintele Comisiei senatoriale de politica externa, liderul PSD, Mircea Geoana, care face un apel catre factorii decidenti sa desemneze un diplomat care sa ne reprezinte in relatiile cu SUA. Geoana sustine ca partea americana este familiarizata cu tensiunile existente intre presedintele Romaniei si premier, insa ii este destul de greu sa inteleaga de ce Bucurestiul intarzie sa numeasca un diplomat care sa reprezinte tara in relatiile cu SUA.
REACTII LA CALD
Roxana ANDRONIC, redactor Departament Politica Interna:
''Avertismentul PSD privind introducerea unei motiuni de cenzura in cazul in care Guvernul nu va aloca bani si pentru primarii social-democrati nu este noua si se inscrie in lungul sir de amenintari practicate de PSD din clipa in care au sesizat ca fara ei Guvernul Tariceanu nu are majoritate parlamentara. Nu cred ca social-democratii vor depune motiunea de cenzura ci doar se joaca cu nervii premierului Tariceanu, incercand sa-si promoveze propriile proiecte sociale. In fapt, liderii PSD il ameninta pe prim-ministru din cauza ca, la randul lor, sunt presati de alesii lor locali care se vad cu pusculitele goale si care incearca sa semene futuna peste sediul din Kiseleff''.
A.E.  
 Afisari: 112  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-27
 17:46 
Pretul "corect" al reconcilierii cu Libia  2007-07-25
 16:55 
ZIUA ii incaiera pe Iliescu cu Basescu  2007-07-25
5 comentarii
 16:30 
Britney Spears nu stie cine e tatal copilului  2007-07-25
 16:19 
Rusia isi sporeste prezenta in Transnistria  2007-07-25
 15:42 
Irinel, brandul secolului  2007-07-25
 14:53 
Atentatele sinucigase in numele Islamului raman fara adepti  2007-07-25
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02032 sec.