Ziua Logo
  Nr. 3991 de joi, 26 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Haos in Turul Frantei
 26 iulie, 17:32 
Michael Rasmussen (foto: EPA)
Presa franceza a anuntat decesul Turului Frantei, competitie ce se desfasoara din 1903. Anunturile mai mult sau mai putin ironice au venit dupa ce scandalurile de dopaj din ultimii ani au culminat marti cu excluderea din competitie a lui Michael Rasmussen, liderul la zi al Le Tour. La numai cateva ore dupa ce a castigat ultima etapa din Pirinei, Michael Rasmussen, liderul clasamentului general, s-a retras din Turul Frantei. Danezul a fost fortat de propria echipa sa paraseasca Marea Bucla din cauza faptului ca ciclistul a refuzat sa efectueze doua controale anti-doping in luna iunie. Oficialii ar fi descoperit ca Rasmussen mintise in legatura cu locul unde isi petrecuse perioada dinaintea Turului, pentru a scapa de controalele inopinate - informase echipa ca se afla in Mexic, iar el s-a deplasat in Italia. Intre timp, scandalurile legate de dopaj se tin lant. Dupa kazahul Alexandre Vinokourov, a fost depistat pozitiv cu testosteron si italianul Cristian Moreni.
Presa daneza scrie ca echipa Rabobank a fost fortata de organizatori sa-i ceara danezului retragerea: "Da, am avut mai multe discutii cu Rabobank in ultimele zile", recunoaste Christian Prudhomme, directorul Turului. Un alt oficial, Patrice Clerc, a dezvaluit ca in ultimele zile a estimat impreuna cu reprezentantii Rabobank riscurile la care se supun: "Clasamentul este mult mai credibil in acest moment - din pacate, au fost oameni care nu au respectat intelegerea anterioara. Am hotarit sa luptam impreuna impotriva practicilor interzise: daca cineva a stiut ca Rasmussen a evitat patru controale inopinate inainte de competitie, trebuia sa o spuna si astfel danezul nu ar fi luat startul!".
In mod simbolic, in cea de-a 17-a etapa, tricoul galben nu va fi purtat de nici un rutier. Dupa plecarea lui Rasmussen, lider in clasemntul general a devenit spaniolul Contador (avans de 1min si 53 secunde fata de australianul Evans). Etapa urmatoare se desfasoara intre localitatile Pau si Castelsarassan, pe o distanta de 188 de kilometri.
Cititi pe larg in ZIUA de maine!
REACTII LA CALD
Florin URSU, tehnoredactor:
''Nu inteleg de ce continua sa se dopeze, an dupa an apare aceeasi problema. Chiar daca nu te prezinti la controale sau nu deschizi usa cand te cauta, e doar o problema de timp pana cand vei fi descoperit sau fortat sa te retragi. Si pana la urma, decat sa folosesti substante interzise pentru a castiga, mai bine faci altceva. Imi pare rau pentru cei ''curati'', care se chinuie la fiecare editie a Turului sa ajunga cat mai sus in clasament, a caror imagine este patata de acesti indivizi care numai sportivi nu se pot numi''.
A.E.  
 Afisari: 132  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-26
 18:06 
PNL-ul il flituieste pe Nastase
2 comentarii
 17:23 
Evan Almighty (Evan Atotputernicul)
 17:07 
UE avertizeaza Romania in legatura cu efectele secetei
 16:32 
Rusia trebuie sa-si retraga trupele din Georgia si Transnistria
 15:44 
Brian May, doctorand in astrofizica
 14:35 
Demiteri la varful RAAPPS
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sex-ambasadoarea (20031 afisari)
 Adrieane, nici nu stii... (3695 afisari)
 Codex Aureus, afacere de milioane de dolari (3519 afisari)
 Dezamagire crunta la Oradea (2673 afisari)
 Cu papion roz si Porsche la Guvern (2489 afisari)
 PNL-ul il flituieste pe Nastase (314 afisari)
 Demiteri la varful RAAPPS (185 afisari)
 Brian May, doctorand in astrofizica (164 afisari)
 Rusia trebuie sa-si retraga trupele din Georgia si Transnistria (155 afisari)
 Haos in Turul Frantei (132 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00630 sec.