Ziua Logo
  Nr. 3991 de joi, 26 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
La 60 de ani, rockerul se intoarce la studiu
Brian May, doctorand in astrofizica
 26 iulie, 15:44 
Chitaristul legendarei trupe Queen, Brian May, isi da doctoratul in astrofizica. In varsta de 60 de ani, si la mai bine de trei decenii de cand si-a abandonat studiile pentru a canta rock, May face deja observatii astronomice pentru teza sa pe insula spaniola La Palma, se arata intr-un comunicat al Institutului de Astrofizica din Insulele Canare, citat de Reuters. Tema luucrarii sale o constituie miscarile radiale din norul de praf din sistemul solar. Dupa ce isi va preda teza la Imperial College din Londra, May va trebui sa astepte pana cand profesorii universitari ii vor evalua lucrarea, inainte sa primeasca titlul de doctor, in cursul anul viitor. Si despre Tom Cruise, adept al Scientologiei, s-a zvonit ca ar fi obtinut un astfel de titlu in cadrul miscarii la care a aderat in urma cu cativa ani. Din pacate, sau din fericire pentru fanii actorului, doctoratul sau a ramas doar la un simplu zvon.
May si-a ales ca tema pentru teza de doctorat "miscarile radiale din norul de praf din sistemul nostru solar". Chitaristul isi tine informati fanii asupra stadiului pregatirii cercetarii prin intermediul site-ului sau. "Poate ati vrea sa vedeti telescopul cu care lucram", le-a scris May. "Galileo...Galileo...cat de plina de coincidente e viata", a adaugat acesta, facand referire, fireste, la versurile celerei piese din discografia trupei Queen, "Bohemian Rhapsody".
foto: surrey.ac.uk
In 1970, Brian May studia astrofizica la Imperial College cand, impreuna cu vocalul Freddie Mercury si bateristul Roger Taylor, a pus bazele trupei Queen. Pe masura ce formatia a ajuns sa aiba un succes tot mai mare, May a renuntat sa mai studieze praful interstelar, dedicandu-se in intregime muzicii rock.
Cu toate acestea, interesul sau fata de astronomie s-a pastrat. Impreuna cu Patrick Moore si Chris Lintott, May a scris cartea "Bang! The Complete History of the Universe" (Istoria completa a Universului), care a fost publicata anul trecut.
Domeniul ales de May - astrofizica - studiaza, cu ajutorul metodelor experimentale si teoretice ale fizicii, fenomenele ce se produc in spatiul cosmic, in stele, pe planete si satelitii lor, meteoriti, comete etc. Este o ramura moderna in continua dezvoltare care studiaza structura fizica, compozitia chimica si evolutia materiei in Univers, atat sub forma compacta cat si sub forma difuza. Astrofizica are legaturi cu alte discipline cum ar fi matematica, chimia, biologia, geologia.
REACTII LA CALD
Adrian ENCULESCU, redactor ZIUA ONLINE:
"Dupa ce chitaristul de la The Rolling Stones si-a facut debutul ca actor in cea mai recenta serie a "Piratilor din Caraibe", chitaristul de la Queen se intoarce la scoala. Dupa 37 de ani de muzica. La urma urmei, si Giuseppe di Lampedusa a scris "Ghepardul" la peste 60 de ani. Concluzia? E o varsta care ii inspira pe artisti sa experimenteze lucruri noi".
Cristina STEFAN  
 Afisari: 164  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-26
 18:06 
PNL-ul il flituieste pe Nastase
2 comentarii
 17:32 
Haos in Turul Frantei
 17:23 
Evan Almighty (Evan Atotputernicul)
 17:07 
UE avertizeaza Romania in legatura cu efectele secetei
 16:32 
Rusia trebuie sa-si retraga trupele din Georgia si Transnistria
 14:35 
Demiteri la varful RAAPPS
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sex-ambasadoarea (20031 afisari)
 Adrieane, nici nu stii... (3695 afisari)
 Codex Aureus, afacere de milioane de dolari (3519 afisari)
 Dezamagire crunta la Oradea (2673 afisari)
 Cu papion roz si Porsche la Guvern (2489 afisari)
 PNL-ul il flituieste pe Nastase (314 afisari)
 Demiteri la varful RAAPPS (185 afisari)
 Brian May, doctorand in astrofizica (164 afisari)
 Rusia trebuie sa-si retraga trupele din Georgia si Transnistria (155 afisari)
 Haos in Turul Frantei (132 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00682 sec.