Ziua Logo
  Nr. 3988 de luni, 23 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Interviu incendiar al unui fost ministru adjunct de Finante american
Republicanul Craig Roberts il acuza de Bush ca pune la cale un "nou 11 septembrie"
 20 iulie, 15:03 
Craig Roberts
Un fost ministru adjunct de Finante al SUA a declarat ieri intr-un interviu, transmis de cel putin 50 de posturi americane de radio, ca Administratia George W. Bush ar pune la cale un "nou 11 septembrie". Informatia a fost preluata de agentia rusa de presa RIA Novosti si prezentata apoi de Rompres. Casa Alba, Departamentul de Stat si Pentagonul s-au abtinut de la a comenta afirmatiile incendiare ale lui Roberts, care au fost in schimb preluate de o parte a presei intenationale. Acest interviu urmeaza, potrivit Rompres, unui articol publicat in aceasta saptamana, in care republicanul ii acuza pe presedintele Bush si pe vicepresedintele Richard Cheney ca pregatesc terenul pentru deturnarea atentiei publice de la erorile administratiei american in Irak si pentru un atac impotriva Iranului.
Vi se pregateste ceva, popor american!
Republicanul Paul Craig Roberts, fost ministru adjunct de Finante al SUA din timpul administratiei Ronald Reagen, renumit pentru criticile sale la adresa lui Bush, a lansat ieri un nou atac virulent la adresa conducerii de la Washington. "Vi se pregateste ceva, popor american! Figuri din administratie si activisti de vaza republicani se pregatesc de evenimente de tipul celor de la 11 septembrie 2001", a declarat fostul responsabil american. Potrivit lui Roberts, Adminstratia George W. Bush ar pregati ceva pentru a inspaimanta lumea si a strange populatia in jurul republicanilor, care risca sa piarda puterea la viitoarele alegeri din 2008. "Daca nu va fi mana Al Qaida, atentatele vor fi regizate", a mai avertizat republicanul american.
SUA - o viitoare "dictatura politieneasca"
Craig Robert a declarat in cadrul aceluiasi intreviu ca presedintele american ar fi pregatit deja baza juridica pentru instrumentarea starii de necesitatea in SUA. Potrivit previziunilor fostului responsabil american, SUA s-ar putea trasforma, in rastimp de un singur an (deci pana la alegeri) intr-o veritabila "dictatura politieneasca". Singura frana in calea acestor scenarii ar fi militarii americani. "Ei sunt satui peste cap si ar putea sa nu se subordoneze", a spus Roberts facand referire la o dispozitie speciala semnata de George Bush in 17 iulie. Aceasta ii permite ministrului de Finante al SUA, prin consultari cu Pentagonul si cu secretarul de stat american, sa inghete sau sa confiste activele oricaror persoane aflate pe teritoriul SUA, care ar "periclita", in opinia administratiei americane, "stabilitatea in Irak". O asemenea dispozitie a lui Bush nu necesita aprobarea Congresului SUA si ii da mana libera presedintelui american, a mai declarat republicanul Craig Roberts, subliniind ca "aceasta nu reprezinta decat o forma a puterii absolute, totale, din partea unei singure persoane".
REACTII LA CALD
Luciana POP, redactor Departament Politica Externa:
"Afirmatiile republicanului Paul Craig Roberts, preluate de presa americana, se incadreaza perfect in asa numita teorie a conspiratiei, la care, in ultimii ani, au aderat din ce in ce mai multi "sceptici" din lumea academica, tot mai convinsi ca evenimentele de la 11 septembrie au fost orchestrate de mai marii guvernului SUA. Sau, conform unei variante mai soft a teoriei conspiratiei, puterea de la Washington a permis ca atacurile sa aiba loc. Si intr-un caz si in altul miza era acceasi: declansarea luptei impotriva terorismului prin interventiile militare din Afganistan si ulterior Irak. Iar cum Iranul ramane un os in gatul administratiei Bush, nu se stie niciodata...."
Alina OLTEANU  
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Interesante vestile astea din Cuculand...   de alamar
??   de George-Felix
E nitel ( mult ) altfel   de Calugarul Vasile
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-23
 16:54 
Efectul Coldea  2007-07-20
1 comentariu
 16:44 
Pretul painii ar putea creste cu 40%  2007-07-20
 16:18 
Boc, ingrijorat de marginalizarea politicienilor clujeni de la varful partidelor politice  2007-07-20
 15:37 
Mult canabis in Guvernul britanic  2007-07-20
 14:57 
Rusia si-a trimis iar bombardierele spre Marea Britanie  2007-07-20
1 comentariu
 14:46 
"Buna dimineata, domnule deputat Buda!"  2007-07-20
 Top afisari / comentarii 
 Grila de start (5088 afisari)
 Victoria PD (3395 afisari)
 Sah prin corespondenta (2522 afisari)
 Ben Laden are probleme cu nora (2500 afisari)
 Voronin acuza iar Romania (2047 afisari)
 Basescu zice ca Melescanu si Tariceanu au propus sa-i cumpere aeronava (457 afisari)
 Contre pe cresterea salariilor diplomatilor (272 afisari)
 Canicula a ''secat'' apa minerala (236 afisari)
 Avertizare COD ROSU pentru cinci judete si Capitala (188 afisari)
 George Michael a dat 3,5 milioane de lire sterline pentru o vaca moarta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00815 sec.