Ziua Logo
  Nr. 3982 de luni, 16 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Dupa Castelul Bran, un nou scandal se isca in judetul Brasov
Romania, fara marca inregistrata Dracula
 16 iulie, 17:14 
Paul-Loup Sulitzer
Tot ce tine de numele domnitorului Vlad Tepes pare sa iasa cu scandal. Dupa Dracula Park si deja celebra "uite vanzarea Castelui Bran, ba nu-i", acum a venit randul brandului Dracula in sine. Protocolul prin care firma scriitorului francez Paul-Loup Sulitzer va prelua marca "Dracula" ar putea fi ratificat chiar in aceasta saptamana de Consiliul Judetean Brasov, atrage atentia senatorul PLD de Brasov Nicolae Vlad Popa, informeaza Realitatea Tv. "Este vorba despre o anumita promovare a legendei pe care o reprezinta Dracula in lume", care va aduce beneficii de imagine judetului Brasov, a spus Sulitzer. Paul-Loup Sulitzer, cercetat in Franta pentru trafic de arme si spalare de bani, este si condamnat pentru frauda fiscala, aspect pe care l-a recunoscut in conferinta de presa de vineri. In cazul in care firma scriitorului francez Jean Loup Sulitzer va vinde imaginea contelui de Transilvania, CJ Brasov va incasa 20% din afacere.
Protocolul de asociere se pare ca a fost deja semnat si, potrivit senatorului PLD, dupa semnare, documentul poate fi ratificat oricand de Consiliul Judetean. In plus, el a subliniat faptul ca firma detinuta de omul de afaceri francez va avea putere de decizie, ceea ce ii va permite sa vanda marca incepand de a doua zi.
Totodata, senatorul de Brasov a mai aratat, argumentand ca pentru inregistrarea internationala a brandului va plati Consiliul Judetean, ca este vorba despre o afacere a presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu.
Francezul propune asocierea cu CJ Brasov prin firma Draco Carpat SRL, in conducerea careia se afla si fostul ministru al Culturii, Razvan Theodorescu, care a venit la Brasov in urma cu doua saptamani pentru a convinge autoritatile judetene sa se implice in proiect. Fostul ministru a spus ca este consultantul lui Sulitzer pe probleme de istorie si cultura romaneasca si a garantat pentru seriozitatea partenerului sau. In societatea ce se va forma, Draco Carpat, CJ Brasov va avea 2% din actiuni (ceea ce inseamna o contributie de 200 de euro la capitalul social al firmei) si va beneficia de 20% din incasarile acesteia. Implicit in cazul in care francezul s-ar decide sa vanda a doua zi.
"Peste tot, in intreaga lume, se obtin bani de pe urma brandului Dracula. Desi e asociat cu Romania, Transilvania si judetul Brasov, voi nu castigati nimic din treaba asta", spune Sulitzer. Acesta a aratat ca Dracula ar putea aduce beneficii financiare Brasovului la fel cum Harry Potter a adus beneficii scriitoarei J.K. Rowling. Insa el nu a explicat care ar fi veniturile pe care asocierea le-ar aduce in primul an de activitate si nici nu a raspuns la intrebarile presei legate de un eventual plan de afaceri.
"Noi nu am fi putut sa inregistram aceasta marca "Dracula - Brasov - Transilvania" nu pentru ca nu am fi avut bani, ci pentru ca nu am fi putut sa o exploatam cum se cuvine", au precizat oficiali ai Consiliului Judetean Brasov.
Paul-Loup Sulitzer, cercetat in Franta pentru trafic de arme si spalare de bani, este si condamnat pentru frauda fiscala, aspect pe care l-a recunoscut in conferinta de presa de vineri. Sulitzer a declarat insa ca a fost vorba de "ceva minor", chiar daca suma depaseste 400.000 de euro. Mai mult, iritat de intrebarile ziaristilor, omul de afaceri a declarat ca va da in judecata orice ziarist care va scrie "de rau" despre el si va cere daune de un milion de euro, relateaza Realitatea Tv.
Transilvania Expres sustine ca, de fapt, Sulitzer a tinut sa faca precizari referitor la acuzatiile care i-au fost aduse: "Asupra mea nu s-a formulat in final nici o invinuire si am demonstrat acest lucru administratiei judetene brasovene cu acte. Am fost doar victima propriei mele celebritati!", ar fi declarat acesta.
REACTII LA CALD
Eduard IVASCU, redactor Departament Economic:
"Decizia autoritatilor locale din Brasov de se asocia cu firma unui scriitor francez, destul de celebru in anii '90, pentru a promova brandul Dracula, a generat deja o controversa. Daca tinem cont ca trecutul in afaceri al lui Jean Loup Sulitzer e destul de "umbros", iar proiectele de afaceri care s-au lipit pana acum de brandul Dracula s-au sfarsit oarecum tragic - vezi Dracula Park - sansele de succes ale noului proiect ar putea fi estimate cam la 20%, cam cat s-a inteles Consiliul Judetean sa primeasca din profitul afacerii."
A.G.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-16
 18:59 
Ping pong politic pe uninominal si somatii
 17:04 
Problema euro - transata azi la Toulouse
 16:53 
Tonomat pentru inchiriat DVD-uri
 15:44 
Blocaj la Primaria Capitalei
 Top afisari / comentarii 
 Hahalera de la Cotroceni si frica de lustratie (3948 afisari)
 Combinatorul Stolojan (3798 afisari)
 Periculosul Passaris ar putea evada (3283 afisari)
 Cneji si voievozi romani innobilati ungureste! (2934 afisari)
 La Sighet, Pintilie si-a descris "colaborarea" cu Securitatea (2372 afisari)
 Tonomat pentru inchiriat DVD-uri (104 afisari)
 Romania, fara marca inregistrata Dracula (95 afisari)
 Blocaj la Primaria Capitalei (87 afisari)
 Ping pong politic pe uninominal si somatii (63 afisari)
 Problema euro - transata azi la Toulouse (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00810 sec.