Ziua Logo
  Nr. 3982 de luni, 16 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Mitica Dragomir: Ar fi un fraier daca pleaca de la Roma
Giovanni Becali: Chivu mai poate ajunge la Inter doar printr-un miracol
 13 iulie, 15:33 
Cristi Chivu (foto: Rompres)
Situatia capitanului "nationalei" continua sa se afle in atentia mass-media internationale, dar si a oficialilor din fotbalul autohton. "Chivu nu a tradat Roma, transferul sau la Inter a cazut din cauza orgoliilor conducatorilor si doar un miracol ar mai putea face ca el sa se realizeze", a declarat impresarul fotbalistului, Giovanni Becali intr-un interviu difuzat de postul de televiziune italian "Sky". Legat de o posibila actionare in judecata de catre clubul AS Roma a jucatorului pe care il reprezinta, pe motiv ca ca a tratat cu Inter Milano fara aprobarea lor, Becali a raspuns ironic: 'Vor sa-si recupereze pierderea de 18 milioane? Si pe cine vor sa dea in judecata? /../ Nu este o infractiune sa discuti cu Moratti, sa bei o cafea impreuna cu el si sa spui ca, intr-o zi, Chivu ar putea merge la Inter...'. La randul sau, Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a iesit la rampa, in stilu-i caracteristic, afirmand ca fundasul ar fi un "fraier" daca s-ar transfera de la AS Roma: "Fraier o fi daca va pleca de la Roma! Asta e sansa vietii lui. Va luati dupa ce spun unii sau altii? Au ajuns unii sa-i dea lectii de viata lui Chivu". In opinia sa, fratii Becali au dat adevarate lectii de management prin modul in care au actionat in acest caz, toata aceasta tergiversare avand ca scop, de fapt, cresterea sumei de transfer a jucatorului.
"Chivu nu a tradat AS Roma. Isi va face meseria pana la sfarsit. Transferul sau la Inter a cazut din cauza orgoliilor conducatorilor si doar un miracol ar mai putea face ca el sa se realizeze", a declarat impresarul fotbalistului, Giovanni Becali, intr-un interviu difuzat de postul de televiziune italian "Sky".
Totodata, Becali a negat informatia potrivita careia ar fi refuzat sa negocieze cu responsabilii echipei Real Madrid. "Nu este adevarat. M-am intalnit cu Mijatovic (directorul sportiv al madrilenilor- n.r) pe Santiago Bernabeu si am discutat cu el, insa oferta spaniolilor era departe de pretentiile noastre. Era la acelasi nivel cu cea facuta de AS Roma pentru prelungirea contractului lui Chivu", a mai spus procuratorul.
Becali a ironizat intentia conducatorilor clubului AS Roma de a-l actiona peroman in justitie pentru ca a tratat cu Inter Milano fara aprobarea lor: "Vor sa-si recupereze pierderea de 18 milioane? Si pe cine vor sa dea in judecata? /.../ nu este o infractiune sa discuti cu Moratti, sa bei o cafea impreuna cu el si sa spui ca, intr-o zi, Chivu ar putea merge la Inter...".
Mitica Dragomir: "Fraier o fi daca va pleca de la Roma! Asta e sansa vietii lui!"
In acelasi context, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, sustine ca internationalul roman ar fi un "fraier" daca s-ar transfera de la AS Roma. "Tranferul lui Chivu nici nu trebuie sa se faca. Fraier o fi daca va pleca de la Roma! Asta e sansa vietii lui. Va luati dupa ce spun unii sau altii? Au ajuns unii sa-i dea lectii de viata si de management lui Chivu. Peste opt luni de zile e liber de contract. Peste trei luni de zile poate sa-si negocieze liber contractul", a declarat Dragomir, citat de Mediafax.
Dragomir: Tergiversarea tratativelor, tam-tam sa umfle pretul
In opinia sefului de la Liga, impresarii fotbalistului au dat adevarate lectii de management prin modul in care au actionat in acest caz, tergiversarea tratativelor de transfer fiind vazuta ca o tactica pentru a ridica pretul. "Asa va fi, o sa vedeti, va pleca liber de contract. Eu am stiut de la inceput. Pentru ca are impresari destepti, cu toate ca eu m-am certat cu fratii Becali. Au facut atata tam-tam doar ca sa umfle pretul. Doar pentru publicitate. Astia sunt oamenii dracut domnule. Impresarii astia sunt oameni destepti, care au stiut sa faca avere. In contractul asta nu conteaza decat cat castiga Chivu si impresarii. Eu agreez strategia fratilor Becali. Astia au dat lectii de management in cazul lui Chivu. Au predat lectii. E de departe cel mai important transfer din fotbalul romanesc", a mai spus Dragomir.
Cel de-al doilea impresar al jucatorului, Victor Becali, s-a intalnit, in cursul zilei de miercuri, cu oficialii gruparii AS Roma pentru a-i convinge sa-l transfere pe Chivu la Inter, insa dupa sapte ore de discutii nu s-a ajuns la niciun acord, negocierile fiind intrerupte. Conducerea clubului a sustinut ca refuzul lui Chivu de a se transfera la Real Madrid a produs o "paguba incalculabila" gruparii romane.
Cristi Chivu a fost ofertat in aceasta vara de formatii de top din fotbalul mondial -Internazionale Milano, Real Madrid si FC Barcelona.
Pentru detalii, accesati site-ul ZIUA:
http://www.ziua.net/display.php?dataa2007-07-12&ida223767,
http://www.ziua.net/news.php?ida649&dataa2007-07-09,
http://www.ziua.net/display.php?dataa2007-07-11&ida223728,
^http://www.ziua.net/display.php?dataa2007-07-10&ida2236416
REACTII LA CALD
Mihai Palsu, redactor sef adjunct:
"Situatia lui Chivu denota mult cinism economic, deoarece, in curand, jucatorul va fi liber de contract, si propriu-zis, clubul nu va putea recupera niciun ban pe el si nici din investitia facuta in jucator, asa cum ar fi normal. Pe de alta parte, Chivu se va gasi in situatia fotbalistului argentinian Recoba, care, in urma cu cativa ani, fiind liber de contract, a reusit sa obtina un salariu astronomic de 5 milioane de euro/an de la Inter. Si asta in conditia in care Recoba nu era un sportiv de o asemenea valoare, in comparatie cu Zidane, de exemplu, ci doar pentru ca formatia care l-a inregimentat a platit doar salariul acestuia , nu si suma de transfer".
C.S.  
 Afisari: 105  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-16
 19:04 
Din sapte, au ramas sase judecatori PSD  2007-07-13
2 comentarii
 17:21 
Liste si sanctiuni la PSD  2007-07-13
1 comentariu
 16:10 
Liza Minnelli, mireasa cu cea mai costisitoare nunta  2007-07-13
 Top afisari / comentarii 
 Hahalera de la Cotroceni si frica de lustratie (3948 afisari)
 Combinatorul Stolojan (3798 afisari)
 Periculosul Passaris ar putea evada (3283 afisari)
 Cneji si voievozi romani innobilati ungureste! (2934 afisari)
 La Sighet, Pintilie si-a descris "colaborarea" cu Securitatea (2372 afisari)
 Tonomat pentru inchiriat DVD-uri (104 afisari)
 Romania, fara marca inregistrata Dracula (95 afisari)
 Blocaj la Primaria Capitalei (87 afisari)
 Ping pong politic pe uninominal si somatii (63 afisari)
 Problema euro - transata azi la Toulouse (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00735 sec.