Ziua Logo
  Nr. 3982 de luni, 16 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Jane Browne: "Sper ca oamenii sa nu ma judece prea aspru. M-am maritat cu fiul, nu cu tatal"
Ossama ben Laden are nora o bunica britanica
 11 iulie, 15:28 
foto: The Times
Omar Ossama ben Laden, cel de-al patrulea fiu al liderului al-Qaida, in varsta de 27 de ani, s-a casatorit cu o britanica de 51 de ani. O femeie de genul celor despre care se spune ca nu au varsta. Nu pare botoxata sau operata estetic, este plina de viata si nu-ti poti lua ochii de la ea. Jane Felix-Browne, cu numele islamic Zaina Mohamad, bunica si aflata la cea de-a sasea casnicie, relateaza "The Times", in editia de astazi. Cei doi s-au indragostit in timpul unei vacante in Egipt. Femeia a declarat ca a pastrat secretul legat de nunta sa cu fiul liderului terorist de teama reactiei celor din jur. "Ar fi frumos daca, asemenea oricariei alte femei maritate, as putea spune ca acesta este sotul meu si acesta este numele lui, dar trebuie sa fiu realista", a mai spus sotia lui ben Laden Jr. Omar a depus deja actele pentru a obtine viza pentru a putea calatori in tara natala a proaspetei sale sotii. Despre celebrul sau socru, Jane Felix-Browne a povestit reporterilor cotidianului ca este posibil sa-l fi cunoscut, in anii '70, la o petrecere ce a avut loc la Londra. Cat despre sotul ei, femeia spune ca tanarul ei sot si-a vazut tatal ultima data in 2000, in Afganistan.
Jane Felix-Browne, consilier municipal in Cheshire, a povestit pentru cotidianul "The Times" ca l-a intalnit pe Omar Ossama ben Laden in luna septembrie a anului trecut, in Egipt, unde se afla la tratament pentru scleroza multipla. "Ar fi frumos daca, asemenea oricariei alte femei maritate, as putea spune ca acesta este sotul meu si acesta este numele lui, dar trebuie sa fiu realista", a declarat proaspata consoarta a fiului celui mai cautat om de pe planeta, care a adaugat ca spera ca lumea sa nu o critice prea aspru pentru alegerea facuta.
"M-am casatorit cu barbatul de care m-am indragostit /.../ pentru mine el este pur si simplu Omar", a spus femeia. Conform spuselor sale, tanarul sau sot este o persoana "discreta, cu sufletul curat, un veritabil gentleman si cel mai bun prieten". Momentul in care crede Jane ca ar fi inceput povestea lor de dragoste este cel in care fiul liderului terorist a vazut-o calarind langa Marea Piramida.
foto: The Times
Cei doi s-au casatorit potrivit ritualurilor islamice, in Egipt si Arabia Saudita iar in prezent asteapta permisiunea autoritatilor de la Riyad pentru a face oficiala casaatoria lor.
Posibila intalnire cu socrul, in 1970
Jane Felix-Browne cunostea deja unii membri ai familiei ben Laden, de pe vremea cand avea 16 ani si era casatorita cu un om de afaceri saudit din Londra. Femeia afirma ca este posibil sa-l fi cunoscut inclusiv pe actualul ei socru, Osama ben Laden, in anii '70, la o petrecere in capitala britanica.
Cel de-al patrulea fiu al teoristului pentru a carui prindere si-a promis o recompensa de 25 de milioane de dolari, Omar ben Laden, a parasit Arabia Saudita cand era copil, dupa ce autoritatile au decis expulzarea tatalui sau, din cauza convingerilor lui extremiste. Traind in exil, in Sudan si Afganistan, a asistat personal la crearea al-Qaida si a tehnicilor acesteia.
Omar ben Laden, izolat de familie
"N-am avut nici o problema cu trecutul lui. Omar nu a facut nimic rau", comenteaza sotia sa, precizand ca acesta a parasit Afganistanul inaintea atacurilor de la 11 septembrie 2001.
The Times noteaza insa ca, potrivit unor informatii detinute de redactorii sai, ruptura dintre el si tatal sau ar fi intervenit abia dupa atentatele din Statele Unite, avand ca motiv o serie de divergente pe tema unor aspecte tactice.
"L-a vazut ultima oara pe tatal lui in 2000, in Afganistan. L-a parasit pe tatal sau pentru ca a simtit ca nu este corect sa lupte sau sa se inroleze", sustine Jane Felix-Browne. Din cauza reputatiei tatalui sau, tanarul ben Laden a fost ostracizat de restul familiei si pus sub urmarire de serviciile secrete saudite.
Vorbesc la telefon sau pe Internet
foto: The Times
Zaina Mohamad, cum se numeste dupa ritul islamic, a declarat reporterilor The Times ca vorbeste cateva ore zilnic cu sotul sau la telefon sau pe Internet si ca, desi amandoi si-ar dori sa fie impreuna, relatia la distanta este una cat se poate de normala. "Ii spun "habibi" (iubitule- nr.). Imi e foarte greu sa traiesc fara el, si stiu ca si lui ii e greu fara mine", a adaugat femeia.
Cat despre faptul ca Omar mai are o sotie si un copil in varsta de doi ani, britanica spune ca nu o cunoaste, dar ca a vorbit cu aceasta la telefon, si ca femeia nu are niciun fel de obiectie fata de noua relatie a barbatului sau.
Jane Felix-Browne are la randul sau trei fii si cinci nepoti, lucreaza in consiliul parohial in Cheshire. Femeia a avut mai multe meserii de-a lungul timpului, printre care cea de restaurator si a marturisit ca este pasionata de hipism si scufundari.
Browne a incheiat declarand ca spera ca noul ei sot va putea veni in Marea Britanie cat mai repede. "I-ar placea sa petreaca ceva timp aici, dar nu cred ca s-ar putea acomoda cu clima".
REACTII LA CALD
Margarita GEICA, redactor sef adjunct:
"Lasand de-o parte istoria personajelor si mai ales arborele genealogic al mirelui, m-au frapat atitudinea si frumusetea femeii. Priviti-o cum arata pe cal sau in fotografia in care poarta parul impletit in cozi. Cat de fara ani se poarta, fara nici-o urma de penibil. Si mi-am adus aminte de o nuvela a lui Somerset Maugham, ce pare-mi-se ca se numeste chiar "Jane", despre o englezoiaca trecuta de 50 de ani si de care se indragosteste nebuneste un tanar. Finalul nuvelei este ca acea Jane se desparte de tanar pentru ca se indragosteste de un partener de varsta ei".
Cristina STEFAN  
 Afisari: 202  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Jane Felix-Browne ? da de unde ... este Ioana Felix-Brandusa   de ionion
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-16
 17:24 
Motivatia unei decizii "corecte politic" si impotriva interesului national  2007-07-11
2 comentarii
 17:24 
Libia confirma condamnarea la moarte a infirmierelor bulgare  2007-07-11
 17:23 
Nicolaescu: Basescu are o noua pasiune, procesomania  2007-07-11
1 comentariu
 17:05 
Corina Vintan a pierdut concursul pentru admiterea in Corpul Diplomatic al MAE  2007-07-11
 17:00 
In atentia primarilor Emil Boc, Adriean Videanu...  2007-07-11
 15:52 
Polul de dreapta se contreaza in chestiunea pensiilor  2007-07-11
3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Hahalera de la Cotroceni si frica de lustratie (3948 afisari)
 Combinatorul Stolojan (3798 afisari)
 Periculosul Passaris ar putea evada (3283 afisari)
 Cneji si voievozi romani innobilati ungureste! (2934 afisari)
 La Sighet, Pintilie si-a descris "colaborarea" cu Securitatea (2372 afisari)
 Tonomat pentru inchiriat DVD-uri (104 afisari)
 Romania, fara marca inregistrata Dracula (95 afisari)
 Blocaj la Primaria Capitalei (87 afisari)
 Ping pong politic pe uninominal si somatii (63 afisari)
 Problema euro - transata azi la Toulouse (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00870 sec.