Ziua Logo
  Nr. 3977 de marti, 10 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Comandantul Fortelor aliate din Europa, John Craddock, saluta contributia Romaniei la misiunile NATO
-- Ascultati declaratiile generalului Craddock si intrebarile jurnalistilor la conferinta de presa
 6 iulie, 16:01 
Foto: EPA
Comandantul Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul John Craddock, a salutat, azi, la Bucuresti, contributiile Romaniei la misiunile NATO si eforturile armatei in vederea modernizarii si interoperabilitatii. Generalul Craddock a precizat ca, din perspectiva NATO, Romania trimite in misiuni externe trupe bine inzestrate si care corespund exigentelor si a amintit ca NATO are proceduri foarte riguroase in legatura cu trupele care participa la misiunile sale. El a mai spus, referindu-se la transformarea armatei Romaniei, ca evaluarea NATO din 2007 scoate in evidenta trenduri pozitive, printre care renuntarea la obligativitatrea serviciului militar, modernizarea capabilitatilor si trimiterea de trupe in misiuni externe.
Generalul Craddock a subliniat ca NATO nu se asteapta la transformari spectaculoase peste noapte, insa si-a exprimat increderea in capacitatea Romaniei de a colabora cu alte forte din cadrul Aliantei Nord-Atlantice, amintind de operatiunile in care armata romana este deja implicata, precum Afganistan, Kosovo si misiunea de instruire a NATO din Irak.
El a mai spus ca este sigur ca viitoarea misiune de politie aeriana pe care o va avea Romania in tarile baltice va fi un succes. In plus, generalul a salutat recenta decizie a CSAT privind suplimentarea numarului de militari care pot fi pusi la dispozitia NATO si a apreciat ca hotararea de a organiza summit-ul Aliantei din 2008 la Bucuresti este un semn de respect si incredere din partea aliatilor.
John Craddock a mai afirmat ca eforturile de modernizare a armatei intreprinse de Romania au sprijinul NATO, care insista pentru obtinerea unei cat mai bune interoperabilitati si a spus ca "SHAPE sustine aceste eforturi pentru anumite capabilitati", insa nu le-a mentionat explicit.
Generalul John Craddock se afla in vizita oficiala in Romania incepand de joi, la invitatia sefului Statului Major General (SMG), amiralul Gheorghe Marin. El a avut programate intalniri la SMG, la Guvern, la Presedintie, dar si discutii cu ministrul Apararii. Generalul John Craddock a fost numit SACEUR in decembrie 2006, el fiind si comandantul Comandamentului Fortelor SUA din Europa.
Cititi pe larg in ZIUA de maine materialul semnat de Doru Dragomir!
REACTII LA CALD
Doru DRAGOMIR, sef Deparatment Servicii Secrete:
"Vizita oficiala la Bucuresti a generalului John Craddock, Comandantul Suprem al Fortelor Aliate din Europa, vine sa confirme faptul ca Romania se bucura de o reputatie buna in ochii conducerii militare a Aliantei Nord Atlantice. Vizita lui Craddock in Romania a venit pe fondul disputelor interne privind mentinerea militarilor romani in Irak si a unor semnale nu tocmai pozitive primite de la Bruxelles privind inzestrarea armatei romane. Un lucru este cert: nici macar SACEUR nu a putut face o estimare privind durata misiunii NATO din Afganistan. Cu alte cuvinte, vor mai avea loc multe rotiri de batalioane romanesti in Afganistan".
A.G.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-10
 17:36 
Autostrada accidentelor in lant  2007-07-06
 16:07 
Privatizarea Automobile Craiova ar putea fi incheiata pana la 1 septembrie  2007-07-06
 16:00 
Suma record pentru o pictura de Rafael  2007-07-06
 15:47 
Vaduva Neagra si Dragonul de mare pun pe jar litoralul romanesc  2007-07-06
 15:17 
Nunta in gasca "Nevestelor disperate"  2007-07-06
 Top afisari / comentarii 
 Potentul Jack (3490 afisari)
 Afacerea Bordei este nula (2447 afisari)
 Violata si aruncata intr-o fantana (2161 afisari)
 Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune (2139 afisari)
 Asul din maneca Boeing (2017 afisari)
 Biserica catolica revendica titlul de unica si adevarata Biserica a lui Cristos (175 afisari)
 Wikipedia, cel mai cautat site de stiri online (159 afisari)
 Basescu a anuntat ca va promulga legea pensiilor, in anumite conditii (156 afisari)
 Bacalaureat 2007 (127 afisari)
 Vadim a primit un Palat de la RAAPPS (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01333 sec.