Ziua Logo
  Nr. 3974 de vineri, 6 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa
 4 iulie, 15:26 
Luciano Pavarotti
Indragitul tenor italian Luciano Pavarotti, aflat in plin tratament pentru cancerul de pancreas cu care a fost diagnosticat in urma cu cateva luni, este "foarte optimist" si a inceput inregistrarile pentru un nou album, titreaza bbc.com. Informatia a fost oferita presei de catre managerului sau, Terri Robson, si vine la cateva zile dupa ce revista italiana "Diva e Donna" publica un interviu acordat de una dintre fiicele tenorului, Giuliana, in care aceasta ar fi declarat ca Pavarotti "stie ca va muri in curand". Mai mult, managerul tenorului a mai adaugat ca Giuliana Pavarotti a fost ingrozita cand a vazut ca i-au fost rastalmacite cuvintele de catre editorii publicatiei in cauza.
Celebra voce a operei italiene si mondiale, Luciano Pavarotti se recupereaza, in prezent, dupa operatia suferita in vederea inlaturarii unei tumori la pancreas. In ciuda bolii, apropiatii sustin ca tenorul a declarat ca se "simte mai puternic" si ca isi imparte timpul intre cele doua locuinte pe care le detine in Italia si inregistrarile pentru noul sau album, cu muzica clasica religioasa, pe care planuieste sa-l lanseze la inceputul anului viitor. Pavarotti petrece ore bune in compania fiicei sale Alice, in varsta de 4 ani, sau isi intretine oaspetii, impreuna cu a doua sa sotie si fosta asistenta personala, Nicoletta Mantovani.
Managerul artistului, Terri Robson, a tinut sa nege zvonurile aparute in revista italiana "Diva e Donna", potrivit carora una dintre fiicele lui Pavarotti ar fi spus ca tatal sau stie ca "va muri in curand". Aceasta a adaugat ca Giuliana, una dintre cele trei fiice ale tenorului din primul sau mariaj, a fost ingrozita cand a vazut ca i-au fost rastalmacite cuvintele de catre editorii publicatiei.
Articolul incriminat
Celebrul tenor italian Luciano Pavarotti "stie ca va muri in curand", a declarat fiica acestuia, Giuliana, intr-un interviu care a aparut saptamana aceasta in revista italiana "Diva e Donna", citata de agentiile italiene de stiri.
"(Pavaroti - n.r.) stie ca va muri curand si vorbeste adesea despre cea mai mare dorinta a sa: sa-si intalneasca parintii si sa aiba, in sfarsit, parte de liniste", a afirmat tanara. "Tati este foarte puternic", a adaugat Giuliana, explicand ca tatal sau, in varsta de 71 de ani, face fizioterapie pentru a se recupera dupa operatie.
Operatia la pancreas suferita in iulie 2006, la New York, a intrerupt turneul de adio al lui Pavarotti, inceput cu doi ani in urma, dar pe care tenorul nu a mai avut puterea sa-l duca la capat.
Pavarotti, tenor de renume mondial
Trioul celebru Pavarotti, Carreras, Domingo
Pavarotti a cantat ultima data intr-o opera la Metropolitan Opera din New York, pe 13 martie 2004. Atunci a fost aplaudat timp de 12 minute pentru rolul Mario Cavaradossi din "Tosca" de Giacomo Puccini.
Cu peste 100 de milioane de albume vandute, Pavarotti este artistul clasic cu cel mai mare succes si a popularizat opera prin concertele sustinute alaturi de tenorii spanioli Placido Domingo si Jose Carreras.
In ceea ce priveste cariera sa, Luciano Pavarotti a afirmat ca are un singur regret - ca nu a reusit sa cante cu soprana Maria Callas.
REACTII LA CALD
Adrian Enculescu, redactor ZIUA online:
"Cred ca toata lumea asteapta sa asculte albumul lui Pavarotti cu muzica religioasa. Si nu neaparat pentru ca tenorul se afla intr-o stare de sanatate precara, cum vuieste mass-media, ci pentru simplul fapt ca toata lumea asculta cu placere vocea speciala a lui Pavarotti."
Cristina STEFAN  
 Afisari: 258  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-06
 16:58 
Premierul nu renunta la majorarea pensiilor  2007-07-04
1 comentariu
 16:20 
Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala  2007-07-04
 15:27 
Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei  2007-07-04
1 comentariu
 15:21 
Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii"  2007-07-04
 Top afisari / comentarii 
 Despre principii (2631 afisari)
 Ucraina modifica granita cu Romania (2520 afisari)
 Aromanii sunt sau nu romani? (2245 afisari)
 Strategia nationala de politie politica (1994 afisari)
 Fenomene extreme la Londra (1822 afisari)
 Vaduva Neagra si Dragonul de mare pun pe jar litoralul romanesc (318 afisari)
 Autostrada accidentelor in lant (194 afisari)
 Nunta in gasca "Nevestelor disperate" (76 afisari)
 Suma record pentru o pictura de Rafael (75 afisari)
 Privatizarea Automobile Craiova ar putea fi incheiata pana la 1 septembrie (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00757 sec.