Ziua Logo
  Nr. 3972 de miercuri, 4 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei
 4 iulie, 15:27 
Vladimir Voronin, Vladimir Putin (foto: EPA)
In cadrul intalnirii informale de saptamana trecuta cu ambasadorii tarilor Uniunii Europene si cu trimisii SUA si OSCE in Republica Moldova, presedintele moldovean Vladimir Voronin a dezvaluit ca, in timpul vizitei sale din 22 iunie la Moscova, omologul sau rus, Vladimir Putin, l-a intrebat, retoric, ''de ce Uniunea Europeana nu reactioneaza la actiunile Romaniei in privinta Moldovei'', relateaza cotidianul "Timpul" din Chisinau, preluat de Rompres.
''Ce garantii exista ca Moldova unificata nu se va alipi a doua zi la Romania?'', l-a intrebat locatarul de la Kremlin pe liderul moldovean, in timpul celor trei ore de discutii, pe care Voronin le-a calificat drept pragmatice. ''Garantiile noastre in acest sens sunt cunoscute: dreptul Transnistriei de a iesi din componenta Republicii Moldova in cazul unei evolutii dupa un astfel de scenariu'', a mentionat liderul moldovean, care sustine ca aceasta prevedere este continuta si in noul pachet de propuneri al Chisinaului vizand reglementarea transnistreana, pe care presa s-a grabit sa-l califice drept un ''pact secret moldo-rus''.
In problema ''actiunilor Romaniei'', seful statului moldovean a explicat ca ''aici n-am prea avut ce raspunde, decat sa spun ca aceasta intrebare am abordat-o si eu in cadrul recentei vizite la Luxembourg. Dar stiti cu totii ca n-a urmat nici un efect. Nici in ceea ce priveste acordurile de frontiera, nici referitor la celelalte probleme bilaterale'' cu Romania. ''Bunaoara, Basescu s-a intalnit cu noul primar al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, si imi inchipui ca n-au discutat problemele functionarii lifturilor in Chisinau si pregatirii pentru iarna a capitalei Moldovei'', a continuat Voronin.
Presedintele Voronin, in incercarea de a risipi zvonurile legate de asa-zisul pact secret moldo-rus cu privire la viitorul Transnistriei, mai ales dupa vizita sa la Moscova - desfasurata intr-o discretie absoluta - a apreciat ca vizita in capitala rusa a fost una cat se poate de reusita. Totodata, el a negat existenta unei intelegeri si a aratat ca presedintele Putin doreste reluarea neintarziata a negocierilor in formatul ''5 plu 2'' (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, OSCE, Ucraina, UE si SUA).
REACTII LA CALD
Luciana POP, redactor Departament Politica Externa:
''Gestul lui Voronin, de a dezvalui o parte din culisele intrevederii avute la sfarsitul lunii trecute cu liderul de la Kremlin, este bizar. Mai ales ca, dupa ce presa de la Chisinau a aflat despre intalnirea de la Rostov pe Don, care se dorea a fi secreta, Voronin si-a demis, pe neasteptate, consilierul insarcinat cu misiuni speciale''.
 Afisari: 114  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Domnule Voronin, ca roman, fii fara grija vei primi pensie si nimeni nu se va lega de dumneata.   de ionion
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-04
 16:58 
Premierul nu renunta la majorarea pensiilor
1 comentariu
 16:20 
Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala
 15:26 
Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa
 15:21 
Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii"
 Top afisari / comentarii 
 Basescu acuza complotul Hrebenciuc-Olteanu-Verestoy si vrea Guvern&premier PD (2884 afisari)
 Grupul-varza de la Cluj (2135 afisari)
 Cea mai scumpa camera de hotel din lume (1912 afisari)
 Cacealmaua Vampirului (1847 afisari)
 Bill Gates detronat (1649 afisari)
 Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa (258 afisari)
 Premierul nu renunta la majorarea pensiilor (202 afisari)
 Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei (114 afisari)
 Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala (106 afisari)
 Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii" (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00737 sec.