Ziua Logo
  Nr. 3971 de marti, 3 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Alerta terorista in Marea Britanie
ULTIMA ORA: Un terminal al aeroportului Heathrow, evacuat dupa descoperirea unui colet suspect
 3 iulie, 16:44 
Aeroportul Heathrow
Terminalul numarul patru de pe aeroportul londonez Heathrow a fost evacuat de politie, azi, dupa descoperirea unui colet suspect, au declarat pasagerii, citati de Reuters. Autoritatile "le cer tuturor, prin difuzoare, sa evacueze terminalul. Afirma ca a fost gasit un pachet suspect", a declarat un pasager. Autoritatile aeroportuare nu au putut confirma evacuarea terminalului, precizand totusi ca a fost descoperita o geanta suspecta.
Cu cateva ore in urma, politia britanica a detonat controlat si un pachet suspect, in apropierea statiei de metrou Hammersmith din vestul Londrei, transmite AFP.
De asemenea, o masina suspecta a fost detonata controlat la Glasgow, in fata unei moschee, in conditiile in care Politia britanica mentine nivelul maxim de alerta terorista.
In acelasi timp, continua ancheta asupra atentatelor de la Londra si Glasgow. Cel de-al optulea suspect a fost retinut in Brisbane, Australia, a declarat premierul statului Queensland, citat de Reuters si CNN. Locuinta barbatului arestat in Australia a fost perchezitionata de politie, potrivit CNN.
Scotland Yard a confirmat existenta suspectului, dar a refuzat sa ofere informatii in legatura cu locul unde afla acesta. Trei medici au fost arestati ieri, informeaza CNN, Reuters si BBC, care au citat surse de la Scotland Yard. Potrivit Sky News, cel de-al doilea barbat implicat in atentatul de la aeroportul din Glasgow ar fi un medic irakian, Bilal Abdullah, care lucreaza chiar la spitalul Royal Alexandra de langa Glasgow. Acolo este internat si celalalt autor al atentatului de sambata.
AFP mai informeaza ca suspectii arestati sambata pe o autostrada din Scotia ar fi un medic iordanian, Mohammed Asha, si sotia acestuia. Asha ar fi venit in Marea Britanie in 2005, la un an dupa ce a terminat Medicina in Iordania. Scotland Yard a refuzat sa confirme aceste informatii.
Telefoanele mobile abandonate in masinile de la Londra ar fi condus la arestarea celor doi. Politistii britanici au identificat astfel o adresa din Glasgow cu cateva ore inainte de atacul comis asupra terminalului aeroportului local, dezvaluie publicatia britanica Times. Informatiile obtinute de pe telefoanele recuperate din cele doua masini-capcana de la Londra ar fi putut duce si la arestarea doctorului Mohammad Asha si a sotiei sale, sambata noaptea, precizeaza The Times.
Cel de-al treilea medic arestat locuia la doar cativa kilometri de Asha, potrivit CNN. Politia scotiana a detonat, ieri, o masina suspecta in parcarea spitalului Royal Alexandra de langa Glasgow. Nu existau informatii despre prezenta unor substante explozive la bordul masinii, detonarile fiind facute ca masura de precautie, deoarece masina avea legatura cu atentatul din Glasgow. Agentii au perchezitionat cladirea in care sunt cazati angajatii spitalului.
Familia medicului Asha, arestat de autoritatile britanice, face apel la regele Iordaniei
Tatal medicului Mohammed Asha, arestat in cadrul operatiunii antiteroriste din Marea Britanie, a explicat ca fiul sau este nevinovat si ca i-a cerut regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea, sa intervina pe langa autoritatile britanice, informeaza The Scotsman, in editia electronica.
Jamil Abdelkader Asha a explicat ca a aflat despre arestarea fiului sau din presa si ca a incercat fara succes sa-l sune pe telefonul mobil. El a sustinut ca fiul sau este nevinovat.
REACTII LA CALD
Anne-Marie LUPASCU, redactor Departament Politica Extrena:
"Dupa incidentele produse, la finalul saptamanii trecute, la Londra si Glasgow, autoritatile britanice au inceput sa sufle si in iaurt, preferand sa previna decat sa suporte eventuale consecinte nefaste. Trebuie remarcata reactia prompta a oficialilor britanici reflectata de ritmul alert al anchetei initiate, care, incepand de sambata, a produs nu mai putin de opt suspecti."
A.G.  
 Afisari: 187  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-03
 16:28 
Mexicanul Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume
 16:27 
Ladislau Csendes, noul presedinte al CNSAS
 16:09 
Consiliul National de Integritate si-a ales presedintele
 16:02 
Ar putea sa dea nastere propriei surori
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Moartea mega-spionului Mossad (4030 afisari)
 De ce Tariceanu nu merge la Washington (3299 afisari)
 Intelectualii lui Basescu si reteta lui Nastase (2794 afisari)
 America amenintata de un alt 9/11 (2320 afisari)
 "Tigareta III" (2223 afisari)
 ULTIMA ORA: Un terminal al aeroportului Heathrow, evacuat dupa descoperirea unui colet suspect (187 afisari)
 Mexicanul Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume (83 afisari)
 Ar putea sa dea nastere propriei surori (71 afisari)
 Consiliul National de Integritate si-a ales presedintele (62 afisari)
 Ladislau Csendes, noul presedinte al CNSAS (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00621 sec.