Ziua Logo
  Nr. 3970 de luni, 2 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Sedinta cu scandal pentru alegerea sefului CNI
 2 iulie, 15:24 
Nicolae Vacaroiu (foto: Mircea PAUN)
ULTIMA ORA
Reprezentantii PD, PRM si PSD au parasit sedinta CNI, dupa aproximativ cinci ore de dezbateri aprinse, declarand ca cei ramasi in sala doresc sa aleaga un presedinte, fara a se indeplini procedurile legale. ''Am avut sedinta de constituire si tot ce am putut face a fost sa primim candidaturile. Maine vom alege presedintele'', a declarat democratul Marian Zlotea.
Reprezentantul PD a aratat ca membrii CNI ramasi in sedinta doresc sa aleaga un presedinte, iar cele trei partide s-au retras din sala, nu sunt de acord cu acest lucru: ''Colegii nostri din interior vor sa il aleaga acum ( presedintele, nr), dar nu stim pe cine, pentru ca nu am avut nici o propunere concreta sau vreo candidatura. Nu s-au autopropus, doar ca vor astazi''.
---
Agentia Nationala de Integritate (ANI) este la un pas de a deveni functionala. Membrii Consiliului National de Integritate (CNI) s-au reunit astazi pentru a-si alege, prin vot secret, presedintele. Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, si-a exprimat convingerea ca membrii CNI vor fi capabili sa-si indeplineasca obligatiile. CNI este organismul care propune Presedintelui Romaniei numirea si revocarea din functie a presedintelui si vicepresedintelui ANI, infiintata pentru a controla averile demnitarilor si a verifica conflictele de interese in cazul acestora. Lucrarile primei sedinte a Consiliului de astazi vor fi prezidate de presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu. Acesta le-a spus celor 13 membri ai CNI - valida�i de Senat in cursul saptamanii trecute - ca sambata este termenul-limita pana la care trebuie anuntat public numele presedintelui Consiliului.
''Vad ca sunteti cu totii oameni tineri si sunt sigur ca veti face fata responsabilitatilor (...). Cred ca activitatea CNI trebuie sa fie caracterizata de transparenta, corectitudine si rapiditate'', a declarat ministrul Chiuariu. Totodata, presedintele Senatului le-a comunicat membrilor CNI ca au obligatia de a elabora si de a adopta, in cel mult 15 zile de la votarea presedintelui Consiliului, un regulament pentru concursul de alegere a presedintelui si vicepresedintelui ANI: ''Singura noastra dorinta este sa fie exigenta maxima pentru concurs, intrucat avem nevoie de un om puternic, de un bun manager, care sa faca functionala Agentia''.
Membrii CNI trebuie sa comunice tematica si componenta comisiei de concurs, iar dupa inscrierea candidatilor trebuie sa solicite CNSAS sa verifice daca acestia au facut politie politica. In plus, consiliul formuleaza recomandari referitoare la strategia si activitatea Agentiei si analizeaza raportul anual de audit.
Pentru mai multe detalii accesati si:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-06-20&id=222593
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-06-22&id=222719
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-06-26&id=222915
REACTII LA CALD
Mihai TOADER, sef Departament Politica Interna:
''Sedinta pentru alegerea sefului CNI a fost una cu scantei, iar dupa cinci ore de discutii aprinse, reprezentantii PRM, PD si PSD s-au retras de la dezbateri, urmand ca acestea sa fie reluate zilele urmatoare. Sefia CNI reprezinta o pozitie strategica, fapt pentru care principalele partide parlamentare se lupta pana la sange. Functia este importanta pentru ca CNI va elabora regulamentul pentru concursul in vederea alegerii presedintelui ANI. Prin pozitia sa, seful CNI ar putea trage sforile in asa fel incat castigator sa iasa cine trebuie.''
A.E.  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Vaca roiu prezideaza integritatea romaneasca ? Dar azi nu-i 1 Aprilie !   de ionion
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-02
 17:37 
Ciuvica cere DIICOT date despre implicarea lui Blaga si Frunzaverde in dosarul Clisura
 16:21 
Cand Putin da flori, Bush zambeste
1 comentariu
 15:23 
Piranha cei fiorosi sunt de fapt niste fricosi
 15:23 
Nu mai are voie sa circule cu autobuzul pentru ca da sfaturi despre contraceptie
 Top afisari / comentarii 
 Cu ce l-a dat gata Basescu pe Liiceanu (3825 afisari)
 Masini de lux recuperate (1945 afisari)
 Tariceanu si Geoana impreuna mai mici decat Boc (1878 afisari)
 Democratii alungati (1596 afisari)
 De ce nu Marga, de ce nu Johannis? (1467 afisari)
 Ciuvica cere DIICOT date despre implicarea lui Blaga si Frunzaverde in dosarul Clisura (154 afisari)
 Cand Putin da flori, Bush zambeste (121 afisari)
 Piranha cei fiorosi sunt de fapt niste fricosi (61 afisari)
 Sedinta cu scandal pentru alegerea sefului CNI (50 afisari)
 Nu mai are voie sa circule cu autobuzul pentru ca da sfaturi despre contraceptie (40 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00737 sec.