Ziua Logo
  Nr. 3966 de miercuri, 27 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Tupeu iliescian
-- ULTIMA ORA: Fostul presedinte Ion Iliescu s-a prezentat, azi, la ora 18.00, la Parchetul General, pentru a afla oficial acuzatiile care i se aduc intr-un dosar privind moartea a patru persoane in noaptea de 13 spre 14 iunie 1990. "Pana acum, nu am primit din partea procurorilor niciun fel de fapt. Asta este datoria procurorilor, inainte de a incepe orice fel de cercetare. Deocamdata, stim doar reclamatiile unor indivizi si grupuri de oameni care emit tot felul de aberatii. Acuzatiile le formuleaza niste reclamanti, care ei insisi au multe semne de intrebare privind moralitatea lor", a declarat Ion Iliescu, la intrarea in sediul parchetului. El a subliniat ca nu-si reproseaza nimic in legatura cu evenimentele din iunie 1990. Cel care l-a insotit, azi, la Parchet este avocatul Ion Neagu.
 27 iunie, 17:03 
Foto: Ioana CARLIG - ZIUA Foto
Asteptat, astazi, la Parchetul General in dosarul privind imprejurarile in care au murit patru persoane in timpul mineriadei din iunie 1990, fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, azi, in Parlament, ca asteapta ca Parchetul General sa ii prezinte probele pe care le are impotriva sa in dosarul Mineriada. "Pana acum nu aveam ce discuta", a precizat fostul sef al statului, mentionand ca, pana in prezent, Parchetul nu i-a trimis "un act responsabil care sa contina faptele care sa mi se poata atribui".
Conform Codului de specialitate, o procedura penala nu poate sa inceapa fara sa ofere faptele de la care porneste cercetarea, a precizat Ion Iliescu.
"Am solicitat Parchetului sa concretizeze faptele care ma incrimineaza si de aici mai incolo discutam", a precizat Ion Iliescu, preluat de Rompres.
Procurorii l-au citat pe Iliescu pentru a-i aduce la cunostinta invinuirile din dosar, dar fostul presedinte le-a transmis, prima data, ca este plecat la Timisoara, la lansarea unei carti. Ieri, acesta nu s-a prezentat la audieri invocand "motive politice".
Anchetatorii vor sa afle din ordinul cui au fost impuscate patru persoane in Piata Univesitaii, pe 13 iunie 1990. Ion Iliescu este acuzat de participare la omor deosebit de grav, alaturi de fostul ministru de Interne Mihai Chitac si fostul adjunct al acestuia, generalul Gheorghe Andrita. In acest dosar mai sunt cercetati penal coloneii de politie Calin Traian si Constantin Vasile. Ancheta este o parte separata din dosarul privind mineriada, vizand implicarea mai multor ofiteri in rezerva din Ministerul de Interne in uciderea prin impuscare a patru persoane, in Piata Universitatii. Conform datelor oficiale, in timpul mineriadei din iunie 1990 au fost omorate sase persoane. Ancheta in care sunt cercetati ofiterii din Ministerul de Interne si fostul presedinte Ion Iliescu vizand doar patru dintre ele, contextul mortii celorlate doua persoane fiind anchetat in dosarul principal privind mineriada.
Pentru mai multe detalii, accesati:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-06-27&id=222976
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-06-25&id=222830
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-06-21&id=222689
REACTII LA CALD
Bogdan GALCA, redactor Departament Anchete:
"Fostul presedinte Ion Iliescu s-a prezentat astazi la audieri la Parchetul General dupa ce declinase ultimele doua invitatii ale procurorilor militari. Iliescu sustine ca, pana in acest moment, procurorii nu i-au prezentat nici o proba si ca asteapta sa vada despre ce e vorba in respectivele acuzatii."
Cititi mai mult in editia de maine!
A.Gh.  
 Afisari: 377  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Culmea tupeului   de Costescu
Tupeul autorului articolului   de N. Grue
Canalie   de Radu Dragan
Se strange latzu'!   de G.B.
Mesaj numai pentru Ion ILiescu :   de ionion
A r h i v a
Stirile zilei 2007-06-27
 17:02 
No comment!
2 comentarii
 16:07 
Jocuri politice la CNA si TVR
 15:59 
Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA
 15:47 
Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente
 Top afisari / comentarii 
 Rusia vrea inapoi Balcanii si Marea Neagra (4019 afisari)
 Grupul de Intelectuali "Romavia" (GIR) (2610 afisari)
 Romania, trista figura (2434 afisari)
 Mincinosii EVZ, condamnati (2409 afisari)
 Az RMDSZ hatalom veget ert (2357 afisari)
 Tupeu iliescian (377 afisari)
 Jocuri politice la CNA si TVR (75 afisari)
 No comment! (72 afisari)
 Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente (62 afisari)
 Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00841 sec.