Ziua Logo
  Nr. 3964 de luni, 25 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Un consilier de stat a demisionat, fiind prins ca a intervenit la facultate in favoarea cumnatului sau
Demisionar de la Cotroceni pentru o restanta
 20 iunie, 15:43 
Silviu Barbu (foto: site-ul Presedintiei)
Seria demisiilor de la Cotroceni continua. La mai putin de noua luni de la numirea in functia de consilier de stat la Departamentul constitutional legislativ, Silviu Barbu a anuntat astazi ca renunta la post. Motivul il constituie aparitia in presa a uneia dintre convorbirile sale telefonice cu decanul Facultatii de Drept si Sociologie de la Universitatea Transilvania Brasov, Nicolae Bujdoiu, in care Barbu incerca sa intervina in favoarea unei rude, care nu promovase un examen la respectiva unitate de invatamant superior. Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat pentru NewsIn ca Barbu demisioneaza "pentru a nu afecta imaginea institutiei". Tot de interceptarea unor convorbiri private, de data aceasta efectuate prin intermediul postei electronice, a fost asociata si demisia purtatorului de cuvant al presedintelui Basescu, Adriana Saftoiu. La vremea respectiva, aceasta din urma a negat o astfel de varianta, invocand pentru gestul sau surprinzator motive personale.
La mai putin de noua luni de la numirea in functia de consilier prezidential, asa cum reiese de pe site-ul oficial al Presedintiei, si la scurt timp de la publicarea in presa a uneia dintre convorbirile sale cu un oficial din invatamantul superior, Silviu Barbu a anuntat astazi ca renunta la post.
Potrivit informatiilor aparute in presa brasoveana, convorbirea dintre Barbu si decanul Facultatii de Drept din Brasov a fost interceptata anul trecut, cu mandat judecatoresc, conform RealitateaTV.
Silviu Barbu, la vremea respectiva magistrat in Brasov, l-a sunat pe decanul Nicolae Bujdoiu in legatura cu un examen din anul I, pe care cumnatul sau nu il promovase. Barbu sustine insa ca a discutat doar despre reportarea examenului pentru unul din anii urmatori, fiindca intre timp acesta fusese scos din curricula si nici un profesor nu-l mai avea in programa.
Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat pentru NewsIn ca Barbu demisioneaza "pentru a nu afecta imaginea institutiei". In urma demisiei, Barbu se intoarce la Tribunalul Brasov, de unde fusese detasat la Cotroceni.
Adriana Saftoiu: Motivele sunt personale si nu au nici o legatura cu mail-uri, mesaje, interceptari
Adriana Saftoiu, cel mai apropiat colaborator al lui Traian Basescu de mai bine de sapte ani, a decis sa renunte la postul de consilier prezidential, incepand cu 1 aprilie. "Motivele sunt personale si nu au nici o legatura cu mail-uri, mesaje, interceptari", a declarat la vremea respectiva fostul consilier prezidential, referindu-se la speculatiile din presa potrivit carora la Traian Basescu ar fi ajuns un e-mail al Adrianei Saftoiu catre secretarul general al PD, Vasile Blaga, legat de Elena Udrea. Surse apropiate Partidului Democrat au sustinut ca demisia purtatorului de cuvant al Presedintiei reprezinta o victorie a Elenei Udrea, care a incercat si cand era sefa de Cabinet a presedintelui, si dupa plecarea sa, sa fie principalul sfatuitor al lui Traian Basescu.
Cititi mai multe accesand site-ul ZIUA: http://www.ziua.net/display.php?data=2007-03-30&id=218405
Alte nume rasunatoare care au parasit Cotrocenii sunt si cele ale Renattei Webber si al lui Andrei Plesu. Primul consilier care a fost nevoit sa-si dea demisia, invocand tot "motive personale" a fost Stana Anghelescu, sotia controversatului om de afaceri Florin Anghelescu, implicat in acte de evaziune fiscala.
Pentru detalii , accesati site-ul ZIUA: http://www.ziua.net/display.php?data=2006-01-19&id=191978.
REACTII LA CALD
Mihai TOADER, sef Departament Politica interna:
Presedintele Basescu, pe langa razboiul cu clasa politica, are o problema serioasa chiar in propria ograda: consilierii de la Cotroceni. Indiferent de calibrul lor, acestia il parasesc la intervale regulate de timp. Cea mai longeviva si fidela colaboratoare, Adriana Saftoiu, si-a luat campii dupa sapte ani, dintre care doi la Cotroceni. Figura emblematica, Andrei Plesu a rezistat cel mai putin. Calcaturile repetate pe bombeul filosofului, oricat de blonde at fi fost, i-au lezat puternic sensibilitatile. Cu voia dumneavoastra, dar nu ultimul pe lista, a plecat "de buna voie"si Silviu barbu, prins cu o daravela de familie pentru un examen al cumnatului sau. Ce nu face omul pentru sotia lui!
C.S.  
 Afisari: 245  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ce moaca de ascet! S -a ingrasat de stresat ce e!   de Catalin Bucuta
A r h i v a
Stirile zilei 2007-06-25
 17:17 
Iliescu a scapat  2007-06-20
3 comentarii
 17:15 
Avantaj PNL: PSD ar fi promis sa nu introduca motiune de cenzura  2007-06-20
 16:29 
Sarko a baut numai ceai la intalnirea cu Putin  2007-06-20
1 comentariu
 16:26 
Partidele l-au lasat pe premier sa stabileasca data euroalegerilor  2007-06-20
 Top afisari / comentarii 
 Prostia-i la putere! (4714 afisari)
 Nevasta aspirator (3311 afisari)
 Basescu respinge santajul energetic (3244 afisari)
 Ucisa de urs (2619 afisari)
 Evadare din Auschwitz (2193 afisari)
 Elwood este cel mai urat caine din lume (853 afisari)
 Jurnalul Regelui Carol I (283 afisari)
 Hagi: Am semnat pe trei ani cu Steaua (119 afisari)
 Motiunea PD pe Sanatate respinsa cu 150 voturi "impotriva" (110 afisari)
 Basescu il intalneste iar pe Putin, la Istanbul (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00687 sec.