Ziua Logo
  Nr. 3958 de luni, 18 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Magie a la Copos
-- Valvis promite sa-l dea in judecata pe patronul Rapidului
 12 iunie, 16:14 
George Copos (Foto: Lucian CURELARIU - ZIUA Foto)
Suporterii-actionari, imaginati de Jean Valvis pentru Rapid, vor fi nevoiti sa mai astepte pentru a lua parte la Adunarea Generala a societatii. Valvis s-a lovit de un numar de magie al lui George Copos, prin care actiunile detinute de Valvis s-au redus de la 670 la numai doua, imposibil de impartit celor 66 de "actionari". Dupa ce le-a impartit suporterilor si membrilor Clubului Aristocratic Rapid actiuni, Jean Valvis i-a adus pe noii "actionari" sa semneze in registru. Acesta nu stia de surpriza pe care George Copos i-o pregatise inca de la Adunarea Generala din februarie, cand in urma unei denominari cele 670 de actiuni ale greco-elvetianului au devenit doua. Hotararea nu a fost publicata in Monitorul Oficial, iar Valvis il ameninta pe Copos cu un proces civil. "Magia domnului Copos este o magie la limita infractiunii si a penalului. A transformat 670 de actiuni in 2", l-a acuzat Valvis pe principalul actionar de la Rapid.
"Ceea ce face domnul Valvis se numeste publicitate ieftina. Ii invit pe actionari sa semneze pentru cele doua actiuni pe care le detine Jean Valvis", a replicat Copos. Pianistul Dan Grigore, unul dintre actionarii Clubului Aristocratic, s-a declarat dezamagit de manevrele ridicole ale fostului vicepremier.
Valvis spune ca il va actiona in justitie pe Copos
Unul dintre actionarii FC Rapid, Jean Valvis, a declarat ca il va actiona in justitie pe actionarul majoritar George Copos, dupa ce acesta a refuzat, azi, prin reprezentantul sau in Consiliul de Administratie, Ion Taban, inregistrarea in Registrul actionarilor a 66 de suporteri-actionari. Valvis considera ca decizia lui Copos se afla la limita penalului, informeaza Realitatea Tv.
"Il voi ataca in justitie pe domnul Copos. Pentru ca acest Copos penalist trebuie, intr-o zi, sa inceapa sa respecte legea. Domnul Copos nu vrea sa-i vada pe acesti 66 de suporteri in Adunarea Generala. Stie ca acestia detin doar 0,00009%, dar totusi il deranjeaza. Ceea ce s-a intamplat astazi este o sfidare facuta prin modalitati penale si infractionale", a mentionat Valvis.
Jean Valvis a venit la sediul clubului Rapid de la Crowne Plaza, insotit de circa 15 suporteri-actionari, printre acestia numarandu-se pianistul Dan Grigore si medicul Mihai Cristian Parvu, pentru a semna si inregistrarea in Registrul Actionarilor. Aceasta reprezenta ultima etapa din procesul declansat prin vanzarea unor actiuni detinute de Jean Valvis catre mai multi suporteri. Odata inregistrati, cei 66 de suporteri-actionari deveneau actionari cu drepturi depline si puteau participa la toate adunarile generale ale SC FC Rapid SA.
La sfarsitul anului trecut, Jean Valvis a cesionat un numar de 193 de actiuni unor suporteri ca Florian Pitis, Colea Rautu, Victor Socaciu, Mitica Popescu, precum si unor membri ai Clubului Aristocratic Rapid ca Mihai Cristian Parvu, Dan Grigore, Cristian Troncota si Dan Puican, dar si altor persoane publice ca Nicu Constantin, Horia Brenciu, Cristian Poteras, Bogdan Marin si Razvan Tomosoiu. Acestia au cumparat cu 10 lei bucata, intre 5 si 10 actiuni de la Jean Valvis, in timp ce ceilalti suporteri, care posteaza de obicei mesaje pe site-ul forzarapid.ro, au achizitionat cate o singura actiune.
Dan Grigore (ZIUA Foto)
Dan Grigore, dezamagit
Pianistul Dan Grigore, membru in Clubul Aristocratic Rapid, a declarat, azi ca este dezamagit de "aceste manevre ridicole" ale lui George Copos prin care cei 66 de suporteri sunt impiedicati sa devina actionari cu drepturi depline si sa participe la Adunarile Generale ale SC FC Rapid SA. "Am discutat de mai multe ori cu domnul Copos, care a laudat gestul domnului Valvis de a vinde niste actiuni catre membrii Clubului Aristocratic Rapid si catre suporteri. Si in momentul in care a laudat acest lucru ma asteptam sa faca si dansul acelasi lucru. Ar fi fost de dorit sa faca primul gestul de a ne coopta in Adunarea Generala si i-am spus asta personal. Pentru ca ar avea nevoie atat de prestigiul nostru, cat si de competentele noastre", a spus Dan Grigore.
"Sunt dezamagit. Imi pare rau ca pasiunea si dragostea nostra pentru Rapid a avut o asemenea reactie din partea actualilor conducatori ai clubului. Oamenii acestia s-au ascuns dupa niste forme aduse la legalitate, care de fapt sunt niste bajbaieli in dosul carora se doreste ca noi sa nu facem parte din Adunarea Generala. Sunt manevre ridicole, absolut triste pentru soarta europeana a acestui club", a spus Dan Grigore. Pianistul, care a achizitionat la sfarsitul anului trecut un numar de 10 actiuni de la Jean Valvis, a mentionat ca George Copos trebuia sa fie primul care sa le ofere actiuni membrilor Clubului Aristocratic Rapid.
REACTII LA CALD
Bogdan GHEORGHE, redactor Departament Sport:
"George Copos si-a continuat ieri manevrele de tepuire a lui Jean Valvis, om de afaceri cu intentii de transformare a Rapidului in societate pe actiuni si de a deveni el insusi actionar in Giulesti. Dupa ce l-a lasat sa modifice statutul clubului, fapt care s-a petrecut acum un an, i-a oferit initial aproximativ 7% din club,pentru ca apoi, printr-o majorare de capital, sa-l lase cu mai putin de 1%. Valvis si-a dat seama ca a fost pacalit si a incercat sa reactioneze elegant, donandu-si o parte din actiunile ramase catre 66 de suporteri, pe care vroia sa-i bage astfel in Adunarea Generala a Rapidului, macar sa-l "bruieze" pe Copos, care detine aproape 99% din club. Nu i-a reusit nici asta, fiindca patronul i-a lucrat si pe acesti fani, multi dintre ei nume importante ale culturii si ale vietii sociale romanesti".
Cititi pe larg in editia de maine!
A.Gh.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-06-18
 16:17 
Sarkozy euforic in Germania, George W. Bush fara ceas in Albania  2007-06-12
1 comentariu
 16:16 
Mineriada si presa  2007-06-12
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Macovei (3565 afisari)
 De la premiul Pulitzer la Paris Hilton (2616 afisari)
 Stanga postcomunista - o istorie a minciunii (2572 afisari)
 Apocalipsa dupa Newton (2485 afisari)
 "Sunteti de o nesimtire incredibila" (2440 afisari)
 Iliescu invinuit de omor in dosarul Mineriadei din '90 (556 afisari)
 Liberalul Dorin Chirtoaca, noul primar al Chisinaului (135 afisari)
 Guvernul Tariceanu, atacat cu aceleasi motiuni de PSD si PD-PLD (90 afisari)
 Designerul Gianfranco Ferre a incetat din viata (74 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00665 sec.