Ziua Logo
  Nr. 3956 de vineri, 15 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Tanasescu si Ivanovici - exclusi din PRM pe motive financiare
 11 iunie, 15:58 
Dan Claudiu TANASESCU (Foto: Mircea PAUN)
Biroul Permanent al PRM a decis excluderea din partid a lui Dan Claudiu Tanasescu si Bebe Ivanovici, care "se fac vinovati de incalcarea obligatiilor statutare", conform unui comunicat de presa. PRM nu face nici-o alta precizare. Adevarul care se ascunde in spatele acestui anunt "alb" este ca seful PRM, Corneliu Vadim Tudor, l-a dat afara din partid pe senatorul Dan Claudiu Tanasescu pe motiv ca ex-primarul pesedist din Mogosoaia "l-a tepuit cu bani" si "a votat intentionat de doua ori la motiunea anti-Macovei pentru a fi primit in PD", au precizat, pentru ZIUA, surse de la varful partidului. La pachet cu Tanasescu, a fost dat afara si fostul baron PSD, devenit membru PRM de aproximativ o luna de zile, Bebe Ivanovici. Acesta din urma a fost exilat pe motiv ca a fost adus in partid de Tanasescu, si nu oricum, ci in calitate de "un nou finantator" al PRM.
Sursele politice citate ne-au explicat ca fiul lui Tanasescu este directorul firmei Unicorn, ce detine licenta asupra postului de televiziune peremist Cosmos TV. "Exista doua firme in spatele postului de televiziune: "Unicorn", firma condusa de fiul lui Tanasescu si "Cosmos", inregistrata pe numele lui Vadim. Tanasescu l-a tepuit cu multi bani pe Tribun trecand pe registrul "Unicorn" toate contractele de publicitate ale televiziunii. Daca fiul senatorului a luat banii de publicitate, firmei lui Vadim nu i-a ramas decat sa plateasca datoriile postului", ne-au explicat sursele ZIUA. Acestea au adaugat ca, pe langa motivatia financiara, Tribunul l-a dat afara pe Tanasescu invocand si un motiv politic. Desi a fost un apropiat al lui Vadim si unul dintre principalii finantatori ai PRM, Tanasescu a negociat in repetate randuri trecerea sa la democrati sau la conservatori. Unul dintre momentele vizibile a fost atunci cand a votat de doua ori la motiunea anti-Macovei, pentru a i se declara nul rezultatul.
Dan Claudiu Tanasescu este senator de Dambovita. Tanasescu era, de asemenea, presedintele filialei Ilfov a PRM, membru in Consiliul National al partidului. Intre 1990 - 2004, a fost primarul localitatii Mogosoaia (judetul Ilfov).
Constantin Bebe Ivanovici, fost social-democrat, lider al filialei PSD din Ilfov, trecuse la PRM in urma cu aproximativ o luna de zile.
Pentru mai multe detalii, cititi articolul semnat de Razvan GHEORGHE din editia de maine!
REACTII LA CALD
Mihai TOADER, sef Departament Politica Interna:
"Liderul PRM Vadim Tudor a luat masura excluderii din partid a lui Dan Claudiu Tanasescu si a lui Bebe Ivanovici, nu pe motive doctrinare, ci din considerente financiare. Tanasescu se face vinovat in fata Tribunului de a-i fi papat banutii prin intermediul celor doua firme. Mai mult, este posibil ca liderul PRM sa ramana si fara licenta TV, intrucat aceasta a fost acordata pe una dintre firmele fiului lui Tanasescu.
Si ca sa nu plece cu mana goala, CV Tudor i l-a pus in brate si pe Bebe Ivanovici, parlamentar adus in barca PRM tot de Tanasescu."
A.Gh.  
 Afisari: 222  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-06-15
 15:59 
PD-ul pare sa se fi resemnat in privinta motiunii  2007-06-11
1 comentariu
 15:53 
Zsolt Nagy, suspendat din functie prin decret prezidential  2007-06-11
 Top afisari / comentarii 
 Papagalul (5343 afisari)
 Crescatoria de papagali (4421 afisari)
 Abuz DNA la Curtea de Conturi (2499 afisari)
 Regii asfaltului prinsi la furat (2259 afisari)
 PNG s-a dezumflat sub 5% (2142 afisari)
 Mineriada, varianta Iliescu (326 afisari)
 Geoana: Daca nu se rezolva criza, PSD nu are retinere pentru motiune de cenzura sau anticipate (124 afisari)
 Razboi civil in Gaza (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00664 sec.