Ziua Logo
  Nr. 3954 de miercuri, 13 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
George Maior audiat in cazul Coldea
 13 iunie, 15:39 
Radu Stroe, George Maior (foto: Mircea PAUN)
"SRI nu a desfasurat activitati de politie politica", a declarat directorul SRI George Maior, la iesirea de la audierile Comisiei parlamentare pentru controlul acestei institutii. In replica, Radu Stroe, presedintele Comisiei in cauza, a declarat ca Maior "s-a antepronuntat sustinand ca Serviciul nu a facut politie politica in cazul Coldea". George Maior a fost convocat astazi pentru a prezenta concluziile anchetei interne declansate la SRI, in legatura cu notele de birou scrise de adjunctul sau Florian Coldea, despre judecatori ai Curtii Constitutionale - note ce au intrat in posesia PSD. "Ancheta nu poate proba ca cineva a transmis deliberat sefului PSD, Mircea Geoana, aceste biletele", a precizat seful SRI, care a anuntat ca vor fi aplicate sanctiuni administrative si disciplinare atat lui Florian Coldea, cat si altor persoane din conducerea serviciului.
George Maior: SRI nu a desfasurat activitati de politie politica
Directorul Serviciului Roman de Informatii a sustinut in fata Comisiei parlamentare de ancheta ca institutia pe care o conduce nu a desfasurat activitati de politie politica. "Ancheta nu poate proba ca cineva a transmis deliberat sefului PSD, Mircea Geoana, aceste biletele", a precizat seful SRI. Acesta a mai afirmat ca au existat deficiente de ordin administrativ si ca cei gasiti vinovati vor primi sanctiuni disciplinare si administrative.
La intrarea la audieri, directorul SRI a declarat presei ca va prezenta rezultatele unui raport "pe care inca nu l-a semnat" si ale carui concluzii ar putea fi "cuplate" cu cele ale Comisiei parlamentare. Intrebat care sunt concluziile anchetei Serviciului pe care il conduce, Maior a spus ca acestea vor fi facute publice ulterior discutiei de astazi, informeaza NewsIn.
Stroe: Nu punem sub semnul intrebarii seriozitatea SRI, ci doar neglijenta unor angajati
Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Radu Stroe, a declarat ca directorul SRI George Maior s-a antepronuntat sustinand ca Serviciul nu a facut politie politica in cazul Coldea.
Stroe a anuntat ca rezultatele anchetei vor fi prezentate marti, dupa ce seful SRI va prezenta raportul final al anchetei interne. Presedintele Comisiei a precizat ca rolul Comisiei este acela de a informa Parlamentul, si nu de a sanctiona. "Noi nu punem sub semnul intrebarii seriozitatea SRI, ci doar neglijenta unor angajati", a spus Radu Stroe, care a adaugat ca cel mai grav este faptul ca acele biletele au fost pierdute.
Audierile Comisiei
Comisia parlamentara de ancheta a audiat, in acest caz, mai multi reprezentanti ai conducerii SRI, inclusiv pe Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, care a fost acuzat de PSD ca ar fi incercat, la cererea lui Traian Basescu, sa gaseasca informatii compromitatoare despre judecatorii de la Curtea Constitutionala.
Liderul PSD, Mircea Geoana, a sustinut ca seful statului a cerut date de la SRI referitoare la judecatorii Curtii, liderul social-democrat spunand ca acestia au fost santajati. Geoana a prezentat doua note scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, despre situatia dosarelor a trei judecatori, Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu si Ion Predescu. Geoana a calificat documentele drept o "dovad� a faptului ca presedintele Traian Basescu ar folosi informatiile SRI pentru a-i santaja pe magistrati".
Despre audierile in cazul Coldea, cititi mai multe accesand site-ul ZIUA: http://www.ziua.net/display.php?data=2007-05-15&id=220628, http://www.ziua.net/display.php?data=2007-05-02&id=219934, http://www.ziua.net/display.php?data=2007-05-03&id=219978
Cititi mai mult in editia ZIUA de maine!
REACTII LA CALD
Mihai TOADER, sef Departament Politica Interna:
''<<SRI nu a desfasurat activitati de politie politica>>. Acesta este concluzia raportului intern pe care seful Serviciului l-a prezentat azi la Comisia parlamentara. El a recunoscut, insa, ca, au existat deficiente administrative in cazul biletelelor scrise de mana. Pe de alta parte, Maior a recunoscut ca la adresa SRI s-au inregistrat presiuni din zona politicului, care ar putea afecta independenta acestuia. Maior a facut apel la <<a se intelege faptul ca SRI nu ar trebui sa se lupte pentru a-si pastra independenta in momentele de tensiune politica>>. Seful SRI a mai dezvaluit ca nu a existat un interes operativ al Serviciului, care sa se refere la cazul lui Dan Voiculescu".
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-06-13
 18:29 
Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in procesul rapirii jurnalistilor
 17:25 
17 ani, niciun vinovat
1 comentariu
 16:41 
Financial Times: Probabil ca Raportul CE din 27 iunie nu va sanctiona Romania
 15:05 
O vara fara ordonante
 Top afisari / comentarii 
 Mineriada presei (5231 afisari)
 Solutia Coposu la problema Basescu (3109 afisari)
 Albanezii i-au furat ceasul lui Bush (2696 afisari)
 Ucisa in numele onoarei (2298 afisari)
 Casele celebritatilor (2113 afisari)
 17 ani, niciun vinovat (165 afisari)
 Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in procesul rapirii jurnalistilor (135 afisari)
 George Maior audiat in cazul Coldea (113 afisari)
 Financial Times: Probabil ca Raportul CE din 27 iunie nu va sanctiona Romania (80 afisari)
 O vara fara ordonante (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00867 sec.