Ziua Logo
  Nr. 3946 de luni, 4 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Senatorul UDMR neaga ca a participat la debaterea din Senat, stenograma zice altceva
Si totusi, Verestoy a fost la sedinta
 30 mai, 16:22 
Verestoy Atilla (ZIUA foto)
"Procurorii nu sunt platiti sa se intereseze de ce se intampla in Parlament", a sustinut azi senatorul Verestoy Attila, referitor la cererea inaintata in urma cu o zi de procurorul Doru Tulus conducerii Senatului, in care solicita informatii privind participarea demnitarului UDMR la dezbaterile finale in care a fost aprobata ordonanta care stabileste pragul maxim de detinere a actiunilor la Societatile de Investitii Financiare (SIF). Senatorul UDMR a mai declarat pentru NewsIn ca nici macar nu a luat parte la sedinta in cauza. "N-am fost de fata. N-am participat la sedinta. N-am votat. N-am luat cuvantul. Eu cred ca nu am un dosar in lucru, pentru ca ar fi fost normal, conform legii, sa fiu instiintat de acest lucru. Cred ca domnul procuror cauta, si cauta dupa un nume", a mai spus Verestoy. Afirmatiile sale sunt insa contrazise de stenograma sedintei respective, care consemneaza chiar si o interventie a demnitarului in cauza. In legatura cu supozitia exprimata de senatorul UDMR, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a precizat, pentru Rompres, ca "nu exista nici-un dosar la DNA in care sa se fi inceput urmarirea penala impotriva lui Verestoy Attila, ci ca sunt in curs doar cercetari premergatoare in care senatorul UDMR nu are nici o calitate, nici de invinuit, nici de urmarit penal".
Verestoy : Procurorii nu au calitatea de a urmari cum a votat un senator
"Am aflat de la colegi ca secretarul general al Senatului a primit o adresa prin care un procuror din Romania a solicitat ce atitudine am avut la dezbateri si ce vot am dat la o lege. Putin conteaza care este legea si faptul ca aceasta s-a votat in Camera Deputatilor ca si Camera decizionala". "E o problema ca se intereseaza un procuror ce se intampla in legislativ. Procurorii nu au calitatea de a urmari cum a votat un senator, ce atitudine a avut. Deputatii si senatorii sunt alesi sa aiba influenta asupra unor legi. Nu am de ce a ma apara. Am participat la elaborarea multor legi si consider ca trebuie intarite de electorat, nu de procurori", a afirmat senatorul maghiar.
El a adaugat ca nu se considera o tinta, pe motiv ca activitatea sa este publica. "Ma consider un om bun platitor de impozite in aceasta tara si un investitor onest", a mai spus el.
Acesta a afirmat totodata ca nu a avut nici-o discutie cu procurorul Doru Tulus si nu a fost invitat la vreo audiere la DNA referitoare la acest caz.
Nu am participat la acea sedinta a Senatului
Verestoy a sustinut ca nu a participat la sedinta Senatului prin care s-a decis majorarea pragului maxim de detinere la Societatile de Investitii Financiare (SIF-uri). Stenograma sedintei ii contrazice declaratia, ba mai mult, releva interventia sa in privinta mentinerii pe ordinea de zi a Legii de modificare a plafonului detinut la SIF-uri.
"N-am fost de fata. N-am participat la sedinta. N-am votat. N-am luat cuvantul. Eu cred ca nu am un dosar in lucru, pentru ca ar fi fost normal, conform legii, sa fiu instiintat de acest lucru. Cred ca domnul procuror cauta, si cauta dupa un nume. Nu cauta dupa o infractiune, cauta dupa un nume si nu este corect acest lucru in nici-un stat de drept", a declarat astazi senatorul UDMR Verestoy Attila.
Interventiile lui Verestoy sunt consemnate de stenograma Senatului. Liderul senatorilor UDMR este consemnat in contextul discutiilor despre ordinea de zi a sedintei din 5 octombrie 2005. In cadrul sedintei in cauza, inainte de adoptarea ordinii de zi, pe care era inclusa si Ordonanta 41/2005, s-au luat in discutie modul in care se pot discuta si adopta Regulamentul Senatului si legea statutului minoritatilor, aflate in acel moment printre prioritatile Aliantei DA. Verestoy Attila a intervenit, din sala, nu de la microfon, asa cum arata stenograma, intrebandu-l pe presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ce se voteaza referitor la ordinea de zi, conform NewsIn.
Livia Saplacan: Verestoy Atilla nu are dosar la DNA
Urmare a solicitarii lui Verestoy Atilla, privind presupusa existenta a unui dosar cu numele sau la DNA, purtatorul de cuvant al institutiei, Livia Saplacan, a declarat pentru Rompres, ca "nu exista nici un dosar la DNA in care sa se fi inceput urmarirea penala impotriva senatorului UDMR Verestoy Attila".
Saplacan a precizat ca sunt in curs doar cercetari premergatoare in care senatorul UDMR nu are nici-o calitate, nici de invinuit nici de urmarit penal.
Procurorul DNA, Doru Tulus, a cerut Senatului o copie a procesului verbal al sedintei in care Senatul a aprobat Ordonanta Guvernului, care stabilea ca orice persoana poata detine cel mult 1% din actiunile SIF-urilor. De asemenea, DNA a cerut date privind participarea senatorului Attila Verestoy la dezbaterile finale.
Pentru amanunte, accesati site-ul ZIUA: http://www.ziua.net/display.php?data=2007-05-30&id=221474
Cititi mai multe in ZIUA de maine!
REACTII LA CALD
Mihai TOADER, sef Departament Politica Interna:
"Procurorul DNA, Doru Tulus, este in razboi deschis cu Parlamentul, caruia i-a solicitat informatii in legatura cu dezbaterile privind Ordonanta Guvernamentala referitoare la actiunile SIF si la modul in care a votat senatorul Verestoy Atilla acest act normativ. Atat Camera Deputatilor, cat si Senatul, au fost scandalizate de cererea procurorului amintit, sustinand ca vor sesiza CSM-ul in legatura cu acest caz, considerat ca fiind un abuz.
Pe de alta parte, senatorul Verestoy Atilla a declarat ca nu a participat la sedinta despre care se interesa procurorul Tulus. Insa, potrivit stenogramei, senatorul UDMR a fost prezent, cel putin in prima parte a sedintei.
DNA a deschis un dosar, in luna aprilie, in care investigheaza fluctuatiile la Bursa ale SIF-urilor, din ziua in care in Camera s-a aprobat Ordonanta Guvernamentala amintita".
Cristina STEFAN  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Normal!   de paraipan
A r h i v a
Stirile zilei 2007-06-04
 16:39 
Basescu la ''trei-doi-doi''  2007-05-30
5 comentarii
 16:38 
Surface, calculatorul fara mouse si tastatura  2007-05-30
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ministrul mortii (2641 afisari)
 Cum iesi din ce-ai intrat (2209 afisari)
 "Politia politica o comite numai factorul de decizie politica" (2013 afisari)
 Ivantoc a fost batut si inainte de eliberare (1762 afisari)
 Tony Curtis se intoarce (1694 afisari)
 Tudor Petrov Popa, liber dupa 15 ani (529 afisari)
 Cu un pas mai aproape de votul uninominal (91 afisari)
 Motiunea la adresa Guvernului Tariceanu intra luni in dezbaterea Parlamentului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.