Ziua Logo
  Nr. 3939 de sambata, 26 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor
 24 mai, 16:07 
Elmar Brok
Prioritatile politicii externe promovate de UE sunt lupta impotriva saraciei si o singura voce a Europei la nivel international, potrivit unui raport adoptat, ieri, de Parlamentul European (PE), se arata intr-un comunicat al Legislativului de la Strasbourg.
Uniunea Europeana trebuie sa isi stabileasca obiectivele de politica externa in conformitate cu dorintele cetatenilor sai, se arata in raportul adoptat de PE cu o larga majoritate.
Raportul de initiativa al lui Elmar Brok (PPE-DE) a fost adoptat cu 526 de voturi pentru, 118 impotriva si 14 abtineri.
Documentul a fost intocmit in baza raportului anual al Consiliului privind Politica Externa si de Securitate Comuna (PESC) si propune o politica externa blocului comunitar mai apropiata dorintelor, preocuparilor si asteptarilor cetatenilor europeni.
"In plan extern, ar trebui consolidate eforturile pentru stoparea propagarii saraciei in lume", sustine raportul, care subliniaza si necesitatea asigurarii de rezerve energetice, promovarii democratiei si luptei impotriva terorismului.
Eurodeputatii cer Statelor Unite sa isi "edubleze eforturile pentru a spori consultarile" cu Rusia si cu statele NATO in privinta scutului antiracheta, dupa ce Moscova a anuntat ca se va retrage din Tratatul Fortelor Conventionale din Europa, "o reactie neadecvata" dupa parerea politicienilor de la Strasbourg.
Parlamentul subliniaza, de asemenea, necesitatea "aplicarii sistemului international de neproliferare nucleara", in special a Tratatului de interzicere a armelor chimice.
REACTII LA CALD
George DAMIAN, redactor Politica Externa :
"Raportul Brok pentru o mai mare coerenta in politica externa a Uniunii Europene, asa cum a fost adoptat de Parlamentul European, reprezinta un punct de cotitura - aceasta in cazul in care va fi aplicat. Propunerea de infiintare a unui post de ministru de externe al Uniunii, alaturi de exprimarea ingrijorarii fata de initiativa Rusiei de retragere din Tratatul privind fortele Conventionale din Europa reprezinta cativa pasi hotaratori pentru ca Uniunea sa se manifeste cu adevarat ca o forta mondiala."
Cititi pe larg in editia de maine !
A.Gh.  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Lupta impotriva saraciei este importanta si pentru Romania   de bibi Ionescu
A r h i v a
Stirile zilei 2007-05-26
 16:08 
Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari  2007-05-24
 16:07 
Brancusi expus la Moscova  2007-05-24
 15:56 
Sunshine  2007-05-24
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Antonescu (3029 afisari)
 Suparare la Palat! (2824 afisari)
 Hitler in intimitate (2787 afisari)
 Bodyguarzi platiti regeste (2662 afisari)
 Elogiul neputintei (si al discriminarii) (2595 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00679 sec.