Ziua Logo
  Nr. 3926 de vineri, 11 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Varujan Vosganian a decis demiterea echipei lui Eugen Radulescu
CEC are o noua conducere
 11 mai, 16:34 
ZIUA foto
Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), in frunte cu Eugen Radulescu, a fost demisa din ordinul ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Ministrul nu a facut publice motivele destituirii actualei echipe. Sefia institutiei va fi asigurata, in conformitate cu propunerea ministrului de resort si cu acordul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), de Radu Gratian Ghetea. Acesta din urma a anuntat, cu scurt timp in urma, ca accepta functia: "Am acceptat functie de presedinte al CEC", a declarat Ghetea pentru NewsIn, fara sa ofere precizari suplimentare.
Ministerul Economiei si Finantelor a convocat in aceasta dimineata sedinta Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC). In cadrul acestei intruniri a fost decisa schimbarea din functie a presedintelui CEC, Eugen Radulescu, si a doi vicepresedinti, Gabriela Tudor si Vasile Ifrim. Demiterea a fost anuntata la postul de televiziune "The Money Channel" de insusi ministrul Economiei. Vosganian a declarat ca schimbarea "este menita sa duca la indeplinire obiectivele noastre pentru CEC, de intarire a fortei bancii de economii, de crestere a cotei de piata si de eficientizare a sa in urma capitalizarii pe care am facut-o la CEC".
Ministrul Economiei a inaintat AGA o propunere pentru sefia CEC, in persoana actualului presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea.
Ghetea a primit aprobarea actionarilor CEC
Adunarea Generala a Actionarilor Casei de Economii si Consemnatiuni a aprobat numirea in postul de presedinte al CEC a lui Ghetea. Reuniti intr-o sedinta la care a fost prezent si fostul presedinte Eugen Radulescu, a fost hotarata o noua componenta a Consiliului de Administratie al bancii.
Astfel, conducerea executiva va fi asigurata, in perioada urmatoare, de Radu Gratian Ghetea, in calitate de presedinte, si de Cristian Tudorancea, pentru postul de vicepresedinte.
Strategia CEC urmeaza sa fie facuta publica in perioada imediat urmatoare, in cadrul unei conferinte de presa, la care va participa ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
CEC, singura banca romaneasca de stat
CEC-ul reprezinta cea mai mare banca din Romania si ultima care a ramas in proprietatea statului. Anul trecut, procesul de privatizare a institutiei a esuat intrucat oferta financiara oferita de investitorul interesat de aceasta banca, respectiv National Bank of Greece, nu a fost multumitoare pentru autoritatile de la Bucuresti.
CEC a incheiat anul 2006 cu un profit net de 39,8 milioane de lei (11,8 milioane de euro), de aproape zece ori mai mare decat in 2005, cand banca afisa un profit net de 4,2 milioane de lei (1,15 milioane de euro). Activele CEC au crescut cu 26,8 la suta, in 2006, pana la 7,1 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro). In luna decembrie 2006, capitalul social al CEC a fost majorat de la cu 500 milioane lei ( 150 milioane euro), la 650 milioane lei, conform Rompres.
Pentru mai multe informatii privind privatizarea CEC, accesati site-ul ZIUA: http://www.ziua.net/display.php?data=2007-02-28&id=216696
REACTII LA CALD
Eduard IVASCU, sef Departament Economic:
"Schimbarea lui Radulescu de la conducerea CEC este una asteptata, mai ales ca, la sfarsitul anului trecut, dupa esecul privatizarii CEC, Sebastian Vladescu, atunci -ministrul de Finante, acum- secretar de stat, a declarat ca preconizeaza schimbarea conducerii institutiei. Surprinzatoare este maniera in care s-a produs schimbarea la varful CEC, fiind in fapt o demitere a echipei manageriale. Probabil ca decizia a fost generata de faptul ca rezultatele activitatii conducerii CEC nu au fost multumitoare, institutia avand un trend descendent. Este foarte probabil ca schimbarea sa nu fi fost determinata de ingerinte politice, toti cei implicati, fosti si viitori manageri CEC, fiind bancheri recunoascuti in sistemul financiar romanesc. Probabil ca noua echipa manageriala va avea ca obiectiv stabilirea de catre actionarul CEC, care este statul, a strategiei de privatizare a bancii, in urmatorii doi ani".
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-05-11
 16:40 
Cioroianu promite ca va transforma problema Bastroe intr-una europeana
1 comentariu
 16:01 
Melescanu: Trebuie sa ne gandim la un calendar al retragerii
 Top afisari / comentarii 
 Reginele toboganelor (4407 afisari)
 Mogul si oligarh (4204 afisari)
 Mutilare in numele perfectiunii (3531 afisari)
 Album de familie (3031 afisari)
 Geoana, huiduit la un concert de jazz (2825 afisari)
 Cioroianu promite ca va transforma problema Bastroe intr-una europeana (212 afisari)
 CEC are o noua conducere (58 afisari)
 Melescanu: Trebuie sa ne gandim la un calendar al retragerii (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01250 sec.