Ziua Logo
  Nr. 3924 de miercuri, 9 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Marea Loja regreta ca este tarata in disputele politice
Vizita lui Kondyakov, una privata
 7 mai, 16:36 
Alexandr Kondyakov
Marea Loja Nationala din Romania (MLNR) a precizat astazi, intr-un comunicat, ca doar Alexandr Kondyakov si interlocutorii lui ''pot sa ofere detalii despre motivele acestei vizite si, eventual, despre subiectele abordate in cadrul intalnirilor, care cu siguranta nu au avut o tematica masonica'', vizita intreprinsa de acesta fiind una privata. MLNR regreta faptul ca Francmasoneria Regulara Romana ''este tarata fara voia ei in disputele politice ale momentului'', precizand ca ''doar dictaturile de extrema dreapta sau de extrema stanga au facut de-a lungul timpului din asa-numitul complot masonic o tema de dezbatere politica''.
Cozmin Gusa, presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), a recunoscut ca s-a intalnit cu Alexandr Kondyakov, Marele Secretar al Marii Loji a Rusiei si consultant politic. ''Am avut discutii ca intre doi prieteni, in conditiile in care el este mason si eu nu sunt'', a declarat Gusa. Potrivit lui Cozmin Gusa, intalnirea dintre el si Kondyakov a avut loc la hotelul Sofitel si a stat sub semnul unei vechi prietenii. Pe de alta parte, liderul PSD, Mircea Geoana, a infirmat categoric informatiile conform carora Ion Iliescu ar fi avut o intrevedere cu acelasi Kondyakov. "Sunt niste intoxicari sinistre'', a spus, iritat, presedintele social-democratilor.
"Eu spun ca la PSD nu exista nici un fel de contact pe aceste zone. Sa terminam cu intoxicarile astea penibile din presa. Iar ziaristii care se preteaza la astfel de jocuri - va rog foarte mult - nu mai muscati din momeala asta, nu mai spuneti de PSD. Lasati-ne in pace cu problemele noastre, ca nu avem nici-un fel de legatura cu aceste combinatii si aceste manevre penibile", a explicat Mircea Geoana, adaugand ca aceste ''intoxicari sinistre'' sunt lansate de presedintele suspendat Traian Basescu.
Reamintim ca presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, pentru "Romania libera", ca exista afirmatii despre structuri externe interesate in destabilizarea Romaniei si ca este interesant daca, inainte de votul de suspendare, un domn foarte important, Kondyakov , s-a intalnit cu politicieni romani.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a confirmat ca premierul Tariceanu si senatorul PNL Radu Stroe s-au intalnit cu Alexandr Kondyakov pe 12 aprilie, la Palatul Victoria.
Kondyakov este membru al Asociatiei Europene a Consultantilor Politici. Din 1991 este CEO al NOVOCOM, Inc. (centru de informatii si analize) care este in prezent firma de consultanta pentru Administratia Prezidentiala a Federatiei Ruse si pentru Guvernul rus. De asemenea, Kondyakov a facut campanie pentru guvernatorii mai multor regiuni ruse, care au castigat alegerile. El ocupa si postul de consilier al presedintelui Republicii Moldova.
Pentru mai multe detalii legate de acest subiect accesati si http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-05-07&id=220174
REACTII LA CALD
Razvan GHEORGHE, redactor Departament Politica Interna:
''Nici nu s-a asternut bine praful pe suspendarea lui Basescu ca intregul continut inerent acestei proceduri a inceput sa fie ocultat. Intalnirea dintre Tariceanu si masonul consultant Kondyakov a fost utilizata de presedintele suspendat in scopuri electorale. Pana una alta, francmasoneria romana acuza faptul ca doar in dictatura de dreapta sau de stanga sunt utilizate intr-o maniera populista asa numitele <<comploate masonice>>''.
Adrian ENCULESCU  
 Afisari: 144  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-05-09
 17:20 
Contre la referendum  2007-05-07
3 comentarii
 16:19 
Victorie a candidatului dreptei franceze  2007-05-07
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Arde-l pe corupt! (4289 afisari)
 Spionii romani sunt scumpi si prosti (3661 afisari)
 Drum bun, domnule Octavian Paler! (2546 afisari)
 Fara probe (2543 afisari)
 Mormantul regelui Irod cel Mare (2385 afisari)
 Legea ANI, adoptata de Senat cu unanimitate (166 afisari)
 Virgil Ardelean inlocuit de la sefia fostei ''Doi si-un sfert'' (115 afisari)
 Demisii la varful ministerului Justitiei (86 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00794 sec.